•  apr 12, 2022

Psorijaza nije zarazna

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza nije zarazna

U Hrvatskoj su na raspolaganju najnoviji lijekovi za liječenje psorijaze. Prilagodbama u načinu života moguće je uvelike doprinijeti boljem ovladavanju simptomima psorijaze te ublažiti posljedice bolesti.

Razgovarajte sa svojim liječnikom o ispunjavanju DLQI upitnika, kako biste imali jasniju viziju situacije pri postavljanju ciljeva svog liječenja. Na putu liječenja psorijaze niste sami. Samo u Hrvatskoj od psorijaze boluje oko 70 ljudi. Pogledajte kako s psorijazom živi Andrija, dugogodišnji član Društva psorijatičara Hrvatske. Obitelj i prijatelji ili drugi bolesnici mogu Vam pomoći kod nošenja s bolesti.

Članovi Društva psorijatičara Hrvatske imaju bogato znanje i iskustva vezana uz život s psorijazom i teretom koji bolest nosi. Psorijaza je kronična bolest, međutim, oboljelima u Hrvatskoj su dostupni najsuvremeniji, učinkoviti i sigurni lijekovi. Ciljevi liječenja uključuju bolje upravljanje bolesti i djelotvornije čišćenje kože. Potražite savjet liječnika i dogovorite kako je najbolje liječiti vašu bolest da biste postigli najbolje rezultate.

Psorijazu često prate i druge pridružene bolesti, koje su posljedica kroničnog upalnog događanja. Među česte Pušenje je iznimno rizično kada je riječ o psorijazi. Prema istraživanju, pušenje može dovesti do početne pojave psorijaze, ali i znatno pogoršati bolest kod osoba koje ju već imaju. Psorijaza se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi no najveći broj slučajeva dijagnosticiran je između U rijetkim slučajevima se psorijaza može pojaviti i kod novorođenčadi.

Dijagnosticiranje psorijaze obavlja dermatolog prema izgledu kože te pregledom obiteljske povijesti bolesti. Ako oba roditelja osobe imaju psorijazu, rizik za oboljenje je veći. Liječnik će ponekad zatražiti biopsiju kože kako bi potvrdio dijagnozu ili odredio vrstu psorijaze. Za sada ne postoji lijek za psorijazu. Moguće je da se bolest povuče na neko vrijeme, no cilj je zaustaviti širenje i pojavu lezija smanjenim izlaganjem uzročnicima psorijaze, uklanjanjem mrtvih stanica kože te smanjenjem upale.

Moguće je uzimanje lijekova, svjetlosna terapija ili razne kreme za kožu. Na ovom linku doznajte koji prirodni lijekovi mogu ublažiti simptome psorijaze. Psorijaza, na žalost, utječe na samopouzdanje osobe, potvrdilo je istraživanje iz Kako bi se izbjegli takvi slučajevi, a ujedno i širenje neistina, jako je važno obrazovati ljude o tome što je zapravo psorijaza. Nadamo se da će ovaj članak u tome pomoći. Prijaviti se. Vaš username. Forgot your password? Get help. Uvjeti korištenja.

Lozinka za oporavak. Vaš e-mail. Novi Život. Što je psorijaza?

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar