•  apr 11, 2022

Za psorijazu kaloper imela i stograna

Vesna Objavio Vesna
Kaloper i imela psorijazu stograna za

Prah od osušene i usitnjene biljke ili lišća uzima se dvaput dnevno, koliko stane na vrh noža. Uzima se s vodom ili u jelu.

Ako se 1 čajna žličica praha od imele ostavi 3 sata u 2 dl tople vode, dobit će se ekstrakt koji se pije u dva obroka, pola ujutro a ostatak navečer prije spavanja. Ili 6 čajnih žličica imele staviti u 6 dl hladne vode i pustiti da odstoje 6 do 8 sati. Nakon toga procijediti. Piti tijekom dana bez šečera. Bez obzira na sadržaj ljekovitih tvari u vršnim listovima i grančicama imele, nije zgorega znati da ova biljka još uvijek nije dovoljno istražena ili je?

Sadrži viskotoksin, inozitol, flavonske heterozide, vosak, sluz, holin i druge tvari a njezin kemijski sastav i toksičnost ovisi o drvetu na kojem živi.

Stoga bi bilo dobro da se prije konzumacije imele prvo konzuktirate sa svojim liječnikom i pokušate usvojiti jednostavno pravilo — samo umjereno da bi bilo čudotvorno.

Injekciju treba dati duboko pod kožu. Ako se injektira previše plitko pod kožu, mogu se pogoditi živci osjetljivi na bol koji tuda prolaze. U tom je području povećana i opasnost od alergija. Paziti: Primjena imele može dovesti do gubitka cinka.

Cink treba kontrolirati i po potrebi nadomjestiti! Ako je moguće, mjesta uboda injekcije trebala bi biti što bliže tumoru, u razmaku od najmanje 3 cm. Injektira se u udaljenosti širine ruke od pupka, pri čemu se kod svake ponovne injekcije mjesto uboda pomiče svaki put za dva sata. Ako su kod visoko rizičnih pacijenata injekcije potrebne svaki drugi dan, nakon 7 dana učini se trodnevna pauza. Kad bolest poprimi zadovoljavajući tijek, intervali se povećavaju: u 2.

Godišnje se ipak ne bi smjelo dati manje od deset serija po 7 ampula. U našoj praksi daje se prednost novim preparatima. Klasična medicina trudi se također terapijom obuhvatiti sve metastaze. Taj cilj, unatoč agresivnim terapijama, ostaje nažalost često samo nerealna želja. Kroz terapije visokog rizika i sa znatnim nuspojavama smanjuje se doduše često veličina i broj metastaza, ali se time ne produžuje ukupno vrijeme preživljavanja. Jer zbog supresivnih agresivnih mjera obrambene snage organizma toliko oslabe, da bi pacijent sigurno dulje poživio bez ikakvih klasično-medicinskih tretmana.

Tu nastupa terapija imelom, jer je sprečavanje nastanka metastaza, njihovog rasta i broja, upravo njezina domena. Metastaze, tj. Tehniku primjene imele treba proučiti u uputama koje navode farmaceutske firme. Pacijenti si uglavnom sami daju injekcije i to 2 x tjedno u predjelu trbuha, uz stalno mijenjanje mjesta uboda.

Početno djelovanje je gotovo neprimjetno. Lagani porast tjelesne temperature je dobrodošao, pacijenti je u pravilu osjećaju kao ugodu, jer često pate od zimice. Povišena temperatura rijetka je pojava..

Teška reakcija u smislu anafilaksije mora se uzeti u obzir, unatoč savjesno provedenom MORA- testiranju. U ordinaciji moraju zato biti na raspolaganju slijedeći preparati: adrenalin, preparati kortizona i antihistaminici.

Na raspolaganju bi trebao stajati i aparat s kisikom. Terapija imelom preporuča se pacijentima nažalost često samo za jačanje imunološkog sistema i kod stanja iscrpljenosti. To ne bi smio biti slučaj, jer terapija imelom predstavlja visokovrijednu terapiju, koju bi trebalo koristiti samo u slučaju prave potrebe.

Razlog za suzdržanost prema terapiji imelom leži u okolnosti, što se učinkovite tvari imele sastoje od biljnih bjelančevina, koje mogu izazvati alergije. Kroz nepromišljeno korištenje može se s vremenom razviti preosjetljivost, tako da se imela više ne može koristiti u svoju pravu svrhu, tj. Treba svakako napomenuti, da je alergija na imelu prilično rijetka. Ona nastupa češće kod pacijenata alergičnih na glavočike i pelud, kao i kod pacijenata s poli-alergičnom dijatezom pacijenata koji naginjaju različitim alergijama.

Ako se simptomi i dalje pogoršavaju, tako što nastupaju teškoće s disanjem i izbija znoj, onda je potrebna intravenozna injekcija nekog antihistaminika npr.

Ako se kod kućne primjene kod pacijenta pojevi svrbež, crvenilo ili oteklina, u pravilu si sam može pomoći kalcijem u šumećim tabletama i stavljanjem hladnih obloga na pogođena mjesta. Kod slijedećih tumora ne smije se koristiti imela: — primarni tumori mozga, — Hodginkova bolest limfogranulomatoza, — primarni tumori leđne moždine — Non-Hodgkin limfomi — leukemije — plazmacitom — metastaze u mozgu.

Terapije imelom treba izbjegavati kad je stanje tumora povezano s povišenom temperaturom i upalnim procesima, jer imela ima upalno djelovanje s povišenjem temperature. Takva situacija se može pojaviti kod gore navedenih tumora, a isto može biti npr. Kod tumora mozga treba odustati od terapije imelom iz razloga jer postoji opasnost od povećanja pritiska u mozgu koji izaziva imela pojačavajući prokrvljenost cirkulaciju u mozgu. Isto tako, od terapije imelom treba odustati kod tumora krvožilnog sustava, jer djelovanje imele na stimuliranje imunološkog sistema može još više potaknuti napredovanje progresiju tumora.

Mnogi dermatolozi pozitivno liječe prehranu i vjeruju da pravilna prehrana u psorijazi može smanjiti simptome ove bolesti.

A praksa pokazuje da je to doista tako. Nastojanja u skladu s ispravnim sustavom hrane nisu uzaludna. Pregledi dijete u psorijazi pokazuju da u nekim bolesnicima simptomi psorijaze praktički nestanu nakon mjeseci. No, čim osoba počne razbiti prehranu, ponovno se pojavljuju osip na koži. Nažalost, dijeta s psorijazom ne oslobađa ovu bolest, već pomaže smanjiti manifestaciju svojih simptoma. Istodobno, to pomaže jedan, drugi ne osjećaju nikakve pozitivne promjene pri mijenjanju svoje prehrane.

Očito je to zbog činjenice da psorijaza pripada polietološkim bolestima, a pojedinačne karakteristike nisu od malog značaja i za razvoj patologije i za stupanj učinkovitosti terapeutskog učinka različitih metoda liječenja.

Vrijeme potrebno za dobivanje prvih pozitivnih rezultata - od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.

Dakle, trebate imati strpljenja. Štoviše, prehrana za psorijazu treba promatrati cijeli život - kako bi se zadržala kontrola pojave kožnih osipa. Next page. Glavni » Zdravlje » Popularno o važnim » Psorijaza » Liječenje psorijaze. Medicinski stručnjak članka.

Nove publikacije Ukrajina. Spasmofilija u djece. RTG klavikula u dvije projekcije. Enterovirusni meningitis u djece i odraslih. Dijeta u psorijazi: je li moguće da se riješite ove bolesti?

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar