•  apr 12, 2022

Da li je psorijaza prelazna

Vesna Objavio Vesna
Da li je psorijaza prelazna

Inače je takav kontakt potpuno siguran za zdrave ljude. Izjava da je psorijaza zarazna i opasna za druge samo je zajednički mit. I nasljeđivanjem možete dobiti predispoziciju za pojavu psorijaze. Genetski čimbenik u razvoju bolesti igra ključnu ulogu. Vjerojatnost da će se ova bolest prenijeti s majke na dijete je visoka. Kod bolesnika s psorijazom dolazi do promjena na staničnoj razini u tkivima pokrova kože. Ove patogene mutacije prenose se na djecu na genetskoj razini.

Njihova prisutnost dovodi do promjena u metaboličkim procesima i razvoju bolesti. Kožna psorijaza ne manifestira se nužno u sljedećoj generaciji. Može se dogoditi u generaciji. Bolest je često u latentnom stanju. Osoba ne shvaća da ima predispoziciju za njegov razvoj. Postoje situacije kada se kod djece najprije pojavljuju psoriatične papule, a nakon nekog vremena u roditeljima.

To ukazuje na prisutnost bolesti u nasljednoj liniji. Psorijaza nije zarazna bolest. No važno je identificirati ga, a ne miješati s drugim dermatološkim bolestima koje se prenose putem kontakta. S razvojem psorijaze na površini kože nastaju pojedinačne crvene mrlje.

U početku su male. Obrazovanje brzo raste. Rožnjački sloj erupcija se ljušti i pretvara u plakove. To su papule. Svoje svrbež lokalizacije. Prvi osip javlja se, u pravilu, na zavojima tijela koljena, laktovi, ramena, na glavi, leđima. Čak se i "zanemarena" psorijaza može izliječiti kod kuće. Iako psorijaza nije inficirana, to je vrlo opasna bolest. Potrebno je liječiti ga kada se pojave prvi simptomi. Ova bolest utječe na kožu i unutarnje organe. U tome leži njegova opasnost.

Ako se liječnik ne podvrgne pravodobnom liječenju, mogu se razviti teške komplikacije. Liječenje psorijaze je potpuno nemoguće.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar