•  apr 13, 2022

Da li kokosovo ulje koristi kod psorijaze

Vesna Objavio Vesna
Ulje da koristi psorijaze li kokosovo kod

Osim toga, kokosovo ulje sadrži i produkte masnih kiselina, produkte masnih alkohola, ali i nezasićene masne kiseline linoleic acid, i monozasićene masne kiseline oleinske kiseline. Takođe, kokosovo ulje sadrži i veliku količinu minerala, ali i vitamina kao što su vitamin K i vitamin E.

Kokosovo ulje se sve ćešće upotrebljava u ishrani. Posebno je svoju primenu našlo u ishrani sportista i preporučuje se ljudima koji su izloženi pojačanoj fizičkoj aktivnosti, ali i ljudima kod kojih je prisutan višak kilograma. Razlog zašto je kokosovo ulje preporučljivo u ishrani, jeste jer ono ne sadrži veliki broj kalorija, a istovremeno sprečava taloženje masnih naslaga na krvnim sudovima.

Kao takvo, kokosovo ulje štiti vitalnost kardiovaskularnog sistema, sprečava pojavu bolesti ovog sistema i čuva kondiciju i nivo fizičke spremnosti, sprečava pojavu dijabetesa i smanjuje nivo holesterola u krvi. Osim toga, kokosovo ulje je odlično i kao sredstvo koje omogućava normalnu funkciju štitne žlezde, pospešuje rad bubrega, deluje preventivno u sprečavanju nastanka brojnih infekcija, jača otpornost na viruse i štetne bakterije, smanjuje opterećenje jetre, reguliše varenje i učestvuje u regulisanju metabolizma.

Kokosovo ulje je posebno efikasno i u procesu lečenja iritacija na koži. Ono leči ekceme, psorijazu i druge oblike problema na koži.

Idealno je i kao sredstvo za regeneraciju i intezivnu negu kose, posebno kada je kosa suva i ispucala. U zavisnosti od cilja i svrhe korišćenja, kokosovo ulje se može koristiti na više načina.

U osnovi, načini na koje se kokosovo ulje koristi, dele se na spoljašnji i unutrašnji način korišćenja. Unutrašnji način korišćenja kokosovog ulja. Unutrašnji način korišćenja kokosovog ulja, podrazumeva njegovo konzumiranje.

Kokosovo ulje se tada koristi kao dodatak ishrani. Kao takvo, ono na određenim niskim temperaturama ima osobinu da se stegne i ako se to dogodi treba ga blago zagrejati pa upotrebiti.

Kokosovo ulje za lice - kako ga koristiti? Iskustva i savjeti - Ordinacija abcpsorijaz.com

Kada je ulje u tečnom stanju, može se koristiti u ishrani uglavnom kao dodatak različitim namirnicama. Recimo, možete ga umešati u testo, dok pravite svoje omiljene kolače. Možete ga čak i sipati u svoj sok i popiti, razmutiti ga u pavlaci ili kiselom mleku ili preliti njim voćnu salatu. Što se tiče mere u kojoj treba unositi kokosovo ulje, ukoliko ga mešate sa sokom ili pavlakom, kiselim mlekom i sličnim namirnicama, dovoljno je da upotrebite ravnu supenu kašiku ulja dnevno.

Ukoliko ga koristite u testu, možete staviti nešto veću količinu, recimo dve do tri supene kašike. Kokosovo ulje spriječava i liječi gljivične infekcije, uključujući candidu. Njegova antivirusna sredstva pomažu u bržem oporavku od psećeg kašlja. Dodavanjem kokosovog ulja u pseći obrok, poboljšava se probava i absorpcija hranjivih tvari.

Kokosovo ulje smanjuje a ponekad i uklanja pseći zadah. To će olakšati posao onima koji četkaju zubiće svojim francuzima. Ono pomaže u sprečavanju dijabetesa reguliranjem i balansiranjem inzulina. Također potiče normalnu funkciju štitnjače, te pomaže u sprečavanju infekcije i bolesti srca. Pomaže u smanjenju težine i povećanju energije, a i potiče pokretljivost kod pasa s artritisom i sličnim problemima.

Ulje kokosa je izvrsno za zdravlje mozga! Koristi se u sprečavanju kod demencije ljudi, ali i kod starijih pasa. Kao što smo naveli, kokosovo ulje ima bezbroj prednosti za zdravlje našeg psa. Sada vas sigurno zanima kako ga koristiti odnosno primjenjivati.

Kokosovo ulje možete davati svome ljubimcu puta dnevno sa njegovom hranom. Količina ulja ovisi o veličini vašeg psa. Mnogi veterinari preporučuju da se polako krene sa davanjem ulja. Ako imate pretilog psa, preporuča se da mu kokosovo ulje ne dajete više od jedanput dnevno.

Osim u hrani, možete ga primjeniti kao kremu. Jednostavno, uzmite malu količinu na ruku, razmažite i nježno nanesite na pseće krzno, prolazite prstima kroz dlaku sve do kože.

Ne brinite ako se počnu lizati, jer tko bi odolio finom kokosu! Veterinari preporučuju da koristite organsko, djevičansko, hladno-prešano kokosovo ulje. Možete ga pronaći u Lidlu, Mulleru, DM prodavaonicama, Bio-bio i ostalim prodavaonicama sa bio odjeljkom.

Kakva su vaša iskustva sa kokosovim uljem? Da li je pomogao vašem ljubimcu? Kako ga vi primjenjujete? Slobodno nam pišite u komentarima. Ako još niste pronašli odgovarajuću hranu za svog praščića svakako preporučamo Fish4dogs, a ovdje možete pročitati zašto. Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar