•  apr 12, 2022

Psorijaza biljna terapija

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza biljna terapija

Uporabom bioloških lijekova psorijaza se ne može izliječiti, ali se mogu u potpunosti ukloniti vidljivi simptomi i postići puno bolji rezultati i čišća koža.

 • Tko smo? Budući da je broj stanica prevelik, stanice kože se iz dubljih slojeva kože prebrzo pomiču na površinu kože.
 • Prihvaćam samo neophodno. Psorijaza je kronična bolest koju karakteriziraju crvena, uzdignuta, upaljena koža te srebrnkaste ljuske ili mrlje, odnosno plak na koži.

  Među ključne čimbenike nastanka psorijaze ubrajamo pretjerano aktivan imunološki sustav, koji napada zdrave stanice kože, jednako kao da se brani od infekcije, pri čemu nastaje previše stanica. Budući da je broj stanica prevelik, stanice kože se iz dubljih slojeva kože prebrzo pomiču na površinu kože.

  Ciklus tih stanica ne traje tjednima, nego samo nekoliko dana. Organizam ne može tako brzo ukloniti odumrle stanice, već se one gomilaju na površini kože i sklone su ljuštenju. Uz to, u podlozi promjena je i jaka upala. Psorijaza se može pojaviti bilo gdje na tijelu, ali najčešće se pojavljuje na laktovima, koljenima i vlasištu.

  Kontakt telefon Senade Kajtezović je Još nekoliko prirodnih recepata za liječenje psorijaze 1. Korijen čička. Tradicionalno se koristi za ublaživanje dijelova kože koji su pod upalom.

  Čaj se priprema na sljedeći način: u kašiku za supu dozirajte korijen čička, pa stavite da se kuva u 3,5 dcl vode deset minuta, a nakon toga dobro procijedite. Idealno je da se pije svježe i to tri puta dnevno. Biljke koje takođe pomažu pri regulaciji fukncije jetre koja se smatra usko povezana sa dermatološkim oboljenjima su maslačak, artičoka, orah, nevena, kopriva i neizbježni bijeli luk.

  Najbolja je oralna upotreba ovog ulja, ali veliki učinak stvara i ukoliko se nanosi direktno na oštećena mjesta. Ovo je odlično sredstvo iz prirode koje utiče na regulacijju imunološkog sistema. Zbog svojih antigljivičnih i antibakterijskih dejstava, pomaže pri smirivanju upaljenje kože, redukuje osjećaj svraba i iritacije, te ubrzava process regeneracije kože. Savjetuje se unos 1 kašičice i to tri puta dnevno. Vjerovatno najpoznatiji lijek iz prirode koji djeluje na kožna zapaljenja je upravo aloe vera.

  Dovoljno je da je uspjela preko veledrogerija svoje lijekove plasirati po svim većim apotekama u BiH. Ljekare neće da vuče za rukav, niti da im gura napojnice da bi forsirali njene lijekove…. Nažalost, u većini slučajeva ja sam zadnja nada oboljelim od psorijaze, ali i od ostalih kožnih oboljenja. Ljudi lutaju od ljekara do ljekara, slušaju njiohove upute, troše čak i kostikoroide, od kojih osjete poboljšanje nekih desetak dana. Kasnije se bolest vrati, pa sve ispočetka, dok se ne ošteti koža….

  Nedavbno sam imala slučaj iz Njemačke. Pacijent je 15 godina bolovao od psorijaze. Nema lijeka koji nije probao. Kaže, da je plaćao neke kreme i po eura. I nije osjetio poboljšanje.

  Njemu nije bilo žao novca, ali se plašio razočarenja. Liječenje: dobro podvrgava sustavnoj terapiji. Moguće ubrizgavanje glukokortikoida u lezije Prognoza: obično je teško liječiti.

  Masti, otopine i šamponi koji sadrže ugljen katran imaju protuupalni učinak i smanjuju hiperproliferaciju keratinocita. Tipično katrana pripravci primjenjuju preko noći i isprao ujutro, to je također moguće ih je koristiti u kombinaciji s glukokortikoidima ili lokalnu primjenu kada je izložen prirodnom ili umjetnom svjetlu u ultravioletnom području nm, uz postupno povećanje izloženosti Gekermana pogon. Antralin - tvar topikalne primjene, ima antiproliferativni i protuupalni učinak, čiji je mehanizam nepoznat.

  Učinkovita doza je 0. Antralin može izazvati iritaciju i boju kože, stoga trebate biti oprezni kada se koristite u područjima intertriginoznyh. Nadraženost i bojenje se mogu izbjeći uklanjanjem antralina nakon minuta nakon primjene. Kada koristite liposomalni antralin, postoji mnogo manje neugodnosti. Glukokortikoidi se obično koriste izvana, ali se mogu injektirati interno. Sustavni glukokortikoidi mogu ubrzati razvoj pustularne psorijaze, ne smiju se koristiti u bilo kojem obliku psorijaze.

  Glukokortikoidi topikalne primjene koriste se 2 puta dnevno, ponekad s katranom od antralina ili ugljena, primjenjuju se prije spavanja. Glukokortikoidi su najučinkovitije kada se primjenjuju preko noći uz upotrebu okluzivnih obloge. Kreme se koriste tijekom dana bez upotrebe zavoja.

  Izbor glukokortikoida prema klasi aktivnosti određuje se ovisno o stupnju lezije. Kako se stanje foci poboljšava, glukokortikoidi se trebaju koristiti rjeđe ili s nižom aktivnošću kako bi se smanjilo stvaranje striae i telangiectase.

  U idealnom slučaju, nakon otprilike 3 tjedna zamijenite glukokortikoide s omekšivačima tjedna. Ovo će ograničiti dozu glukokortikoida i spriječiti tahikilaksu. Vanjska primjena glukokortikoida postaje skupa zbog potrebe za većom količinom lijeka oko 1 unca ili 30 g kada se tretira cijelo tijelo.

  Korištenje glukokortikoida dugo vremena na velikim površinama tijela može pogoršati stanje. S malim, infiltriranim, ograničenim ili uobičajenim lezijama, učinkovita je uporaba jakih glukokortikoida upotrebom okluzivnih zavojnica noću s zamjenom u jutro.

  Možda ti se također sviđa
  Najpopularniji tekstovi
  Ostavite komentar
  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
  Komentar