•  apr 10, 2022

Krema od stolisnika za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Krema od stolisnika za psorijazu

Radi se zaista o maloj količini voska. Ako imate komad od oko grama, onda puta zarežete nožem, režete listiće i to je to.

Vrlo je mala količina voska potrebna da bi se tekućina zgusnula i dobila maziva krema. Na samom kraju dodajete eterično ulje npr. Kada sam radila ovu kremu stavila sam previše voska i krema je bila pregusta. Nisam stavljala eterično ulje, jer sam htjela vidjeti kakva je krema od čistog stolisnika.

Zaključila sam da toj kremi fali miris. Što god da napravili, ovu kremu je uvijek moguće popraviti. Ja sam trebala popraviti gustoću i miris. Jednostavno sam uzela još pola decilitra maslinovog ulja, zagrijala ga i dodala listiće mladog ružmarina. Nakon grijanja procijedila sam tu smjesu i u njoj otopila prvotnu kremu. Kremu sam ponovo prelila u posudicu i dobila pravu mazivu kremu s finim mirisom. Nakon ove kreme nikad vam neće pasti na pamet kupovati kremu. Košta vrlo malo najskuplje je maslinovo ulje, možete je koristiti u neograničenim količinama i za sve, jer je apsolutno prirodna.

Koristim domaće maslinovo ulje koje nabavaljam iz provjerenog izvora vidi članak o nabavci maslinovog ulja. Macerati različitih ljekovitih biljki su odličan sastojak za kreme. Pre nanošenja kreme oprati i očistiti tretiranu kožu. Za lice i osetljivije delove tela se može u toku dana koristiti nevenova krema BioCalendula.

Kod lakšeg crvenila bez ljuspi krema za psorijazu se nanosi nekoliko puta dnevno na obolela mesta. Kod jako psorijatične kože i velikih ljuspi krema se dobro utrlja puta dnevno dok se koža ne smiri, a onda se nanosi 1 do 2 puta dnevno za uklanjanje tragova crvenila i psorijaze. Krema se može koristiti i za decu. Pakovanje BioPsorijaza kreme za psorijazu: teglica od ml.

Rok upotrebe je godinu od datuma proizvodnje. Nakon otvaranje rok upotrebe je 3 meseca od trenutka otvaranja tube. Čuvati BioPsorijaza kremu zatvorenom u teglici na temperaturi od 5 do 25 stepeni, na tamnom, suvom i zaštićenom mestu.

Prirodna terapija za psorijazu : Za lečenje psorijaze prirodnim putem najbolji izbor je kupovina našeg Psorijaza kompleta u kome su dve kreme za psorijazu, čaj i tinktura za psorijazu.

Kupovinom psorijaza kompleta dobija se nevenova krema gratis a terapija lečenja psorijaze traje skoro dva meseca. Psorijaza komplet možete naručiti preko našeg sajta ili putem telefona i maila. Naručite BioPsorijaza kremu pouzećem direktno na vašu adresu. E mail za naručivanje: [email protected]. Poštovani Dalibore, ne šaljemo za Nemačku a ni za inostranstvo generalno.

Kupila sam Vasu kremu i moram da Vam kazem da je cista prevara. Psorijaza je bolest koja ne trpi Pantenol jer kod psorijaze pojacana proizvodnja koze sto Pantelon pakodje ubrzava. Obisla sam zemlje i 30 god. Ovo vam ne pricam na pamet. Sitne cvjetiće odrežete škarama. Cvjetiće i listiće umiješate u maslinovo ulje. Količinu stolisnika odredite tako da vam sva količina listića i cvjetića bude potopljena u datoj količini maslinovog ulja.

Za to vam je dovoljna jedna manja kitica stolisnika. Sve skupa grijete na zaista blagoj najmanjoj temperaturi. Pritiskala sam smjesu sa žlicom za izradu pirea kao na slici da što više ispusti svoje ljekovite sastojke. Dobro je da smjesa odstoji nekoliko sati, a može i preko noći. Procijedite smjesu kroz gustu cjediljku. Vratite na blagu vatru i dodate listića narezanog voska.

Nemam preciznu gramsku vagu, pa mi je teško reći točnu količinu. Radi se zaista o maloj količini voska. Ako imate komad od oko grama, onda puta zarežete nožem, režete listiće i to je to. Vrlo je mala količina voska potrebna da bi se tekućina zgusnula i dobila maziva krema.

Na samom kraju dodajete eterično ulje npr.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar