•  apr 11, 2022

Novi saduzenje obolelih od psorijaze

Vesna Objavio Vesna
Obolelih psorijaze od saduzenje novi

Dr Predrag Majcan, načelnik dermatologije KBC Zvezdara je poručio da pacijenti oboleli od psorijaze ne treba da zapostavljaju svoje stanje zbog kovida. Bitno je naglasiti i mentalno zdravlje, pa je pogotovo u vreme kovid pandemije važno pružanje psihološke podrške pacijenatima obolelim od psorijaze — kaže dr Majcan i upozorava da kod psorijaze izražene promene na koži nisu jedina manifestacija bolesti, već se kod težih oblika mogu javiti pridružene bolesti kao što su dijabetes tip 2, kardiovaskularna oboljenja, metabolički sindrom, psorijazni artritis, kronova bolest, depresija….

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv psorijaze održano je u neformalnoj atmosferi a nakon završene konferencije, lekari i pacijenti su diskutovali o potrškoćama sa kojima se oboleli od ove bolesti suočavaju.

Možda vas zanima. Pevačica se skinula do gole kože i pokazala kako izgleda psorijaza…. Ne ignorišite ih: 6 simptoma autoimunih bolesti. Mogući neželjeni efekti leka jesu infekcije gornjih respiratornih organa i proliv. Lek je inače namenjen odraslim osobama koje koriste lekove koji putuju kroz krvotok, koji se leče putem UV zračenja ili koriste obe terapije. Lekari imaju mogućnost da ponude pacijentu veći izbor za kontrolu ove bolesti, koja, ne u retkim slučajevima, utiče i na upalu zglobova i drugih organa.

Novi lek će se verovatno uskoro pojaviti na američkom, a zatim i na evropskom tržištu. Mogući neželjeni efekti jesu infekcije gornjih respiratornih organa i proliv. Novi lek će se verovatno uskoro pojaviti na američkom, a zatim i na evropskom tržištu. Kada će biti dostupan našim pacijentima, još nije poznato. Novi lijek za psorijazu Novi medikament protiv neizlečive dermatoze pokazao se efikasnim.

Zdravlje Podijelite vijest: Facebook Twitter. Ostavite komentar. Zdravlje subota, Dodik u Mostaru ima novu ideju, bez Vojske Srpske U Prijedoru nije bilo sinergije u redovima opozicije Moramo sačuvati mir i stabilnost po svaku cijenu Uhapšen bivši premijer Slovačke Rober Fico

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar