•  apr 13, 2022

Psorijaza tablica sta jesti asta ne

Vesna Objavio Vesna
Ne asta psorijaza tablica sta jesti

U bivšem SSSR-u vlada je naredila svojim sportistima i astronautima da čagu koriste kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti. Najčešće raste u severnim krajevima Sibira, gde je temperature i do C. Bere se obično posle 25 godina, kada je najlekovitija. Kroz taj dugi period sazrevanja, lekovite supstance iz čage postaju izuzetno male molekularne strukture, što omogućuje brzu i celovitu apsorpciju u organizam.

Moderna istraživanja pokazala su da je čaga puna dragocenih bioloških aktivnih materija, od kojih neke ne sadrži ni jedna druga biljka. Bogata je aminokiselinama, enzimima, mineralima u tragovima bakar, selen, cink, mangan, gvožđe, germanijum zatim mineralima u većim količinama magnezijum, kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor kao i vitaminima B1, B2, B5, vitaminom K, vitaminom D2 ili ergosterolom.

Čaga je moćan izvor više vrsta polisaharida, beta glukana, triterpena među njima i lanosterol, sterola, saponina, inotodiola,trametenolične kiseline, SOD enzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline. Ona je prirodni borac protiv tumora zahvaljujući betulinskoj kiselini, koja sprečava razvoj raka i uništava kancerogene stanice.

Betulinska kiselina ima svojstvo da uništava već formirane kancerogene ćelije, čuva vitalnost i funkciju zdravih i preventino delije protiv nastanka novih kancerogenih ćelija. Ona akumulira radioaktivne minerale, što se pokazalo posle korišćenja, nakon katastrofe u Fukušimi.

Najmoćnijim oružjem ove gljive smatra se Čagin kiselina, koja normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma. Aktivne komponente u čagi deluju antioksidativno, antikancerogeno, antitumorski, antivirusno, imunostimulativno, analgetski, antiupalno.

On nas štiti od preranog starenja, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvotoka, hroničnih bolova mišića i zglobova, dijabetesa, slabe cirkulacije, oboljenja bubrega i jetre, povišene masnoće, alergija, plućnih oboljenja, svih bolesti kože, problema prostate itd. Deluje protiv raka dojke, jajnika, maternice, prostate, pluća, želuca, slezine, mozga, leukemije, melanoma i limfoma. Takođe ublažava nuspojave hemoterapije i jača imunitet.

Čaga normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe.

Šta se može učiniti sa psorijazom. Nepoštivanje prehrane i recenzija. Osnove prehrane D. Pegano

Ona je moćan adaptogen, što znači da deluje protiv stresa. Čaga uspostavlja ravnotežu celokupnog organizma.

Ruski naučnici su napraviti kreme i razvili sistem mikrokapsula, koji omogućava sastojcima čage da lako prodru u kožu i deluju neposredno u zglobu, u žarištu oboljenja. Taj lek ublažava bol, zaustavlja grčenje mišića, podstiče uklanjanje soli i toksina iz zglobova, usporava njihovo starenje i razaranje hrskavičnog tkiva.

Gljiva Čaga se melje u prah i pretvara u napitak sličan kafi ili čaju, a može primjenjivati i u obliku tinkture. Sibirski narodi redovno konzumiraju čaj od čage, što je možda uzrok njihove dugovečnosti. Istraživanja ove lekovite gljive su tek počela.

U budućnost će se tek otkriti čudesna lekovita svojstva čage. Medicinska pečurka Čaga se može naći širom sveta, pa i na Balkanu. Svuda gde ima drveta breze ima i Čage. Raste na Vlasini na primer. Zadnjih godina gljiva Čaga je postala popularna u medijima, kao egzotična crna gljiva iz Rusije koja leči rak, psorijazu i neke druge teže bolesti, mada ona po istraživanjima ne spada u top lekovite pečurke kao što su Kordiceps, Reiši ili Šitake.

Bitno je da kombinujete 6 vrsta namirnica i za tri meseca imaćete 20 odsto manje holestertola. Visok nivo holesterola u krvi ključni je faktor za razvoj srčanih oboljenja, koja uzimaju tri puta više života nego tumor dojke i dva puta više od raka pluća. U pametnu hranu spada jogurt proaktiv, kao i ostali proizvodi koji sadrže stanole i sterole. Ovi prirodni molekuli koji se nalaze u biljkama blokiraju apsorpciju lošeg holesterola iz namirnica, koji se potom izbacuje iz organizma.

Dokaz: Studije su pokazale da biljni steroli smanjuju nivo holesterola za sedam do deset procenata za tri nedelje. Količina: Potrebno je unositi 2 grama uz najobimniji obrok u toku dana, svakodnevno. Najbolji izvor je jogurt. Umesto toga možete pojesti šest malih kašičica margarina obogaćenog vitaminima kako bi se dobila ista količina sterola, što daje kalorija i 18 grama masti.

Savet stručnjaka: Uzimajte ih uz glavni obrok jer steroli smanjuju količinu apsorbovanih masti. Visoki sadržaj vlaknastih materija kod pasulja i variva znači da se ne mogu lako svariti u crevima.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar