•  apr 12, 2022

Kukuruzno brasno i psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Kukuruzno brasno i psorijaza

Hleb od kukuruznog brašna ili proja ili palenta je možda jedini hleb koji je dobar za mršavljenje. To je zato jer iako sadrži ugljene hidrate, ovo brašno sadrži one dobre i korisne a takođe je i pun vlakana. Vlakna nam uz redovno pražnjenje creva omogućavaju brzo mršavljenje zbog čega hleb i proizvode od ovog brašna možete jesti bez ikakve griže savesti. Nemojte da vas buni to što je u pitanju brašno, ono provereno ne goji.

S obzirom da je deo mnogih dijeta, lako možete zaključiti da kukuruzno brašno ima jako malo kalorija. Skoro da možemo reći i da nema kalorija jer u grama ovog brašna, nalazi se 7 grama ugljenih hidrata i čak manje od 1 grama šećera.

Nemojte da vas plaše ugljeni hidrati jer oni u ovom brašnu čine dobra vlakna koja su odlična za prirodno pražnjenje creva. Kukuruz od kojeg se dobija ovo brašno čak ima 20 puta više skroba nego što ima šećera što dodatno govori u prilog tezi da ovo brašno ima jako malo kalorija oko na grama. Maska od kukuruznog brašna za lice je stari provereni recepat koji čini čuda. Postoji bezbroj recepata sa kukuruznim brašnom za koji važi da rešava probleme kako sa bubuljicama tako i sa mitiserima.

Piling za lice od kukuruznog brašna možete da koristite kako za lice tako i za laktove i kolena. Ovaj piling je odličan za otklanjanje nečistoća i odumrlih čestica i bakterija sa kože lica.

Kukuruzno brašno možete mešati sa jogurtom ili sa mlekom, u zavisnosti od toga šta trenutno imate u kući.

Za piling su vam potrebne dve kašike usitnjenog brašna i 3 kašike mleka ili jogurta. Pre nego što obavite piling koji je dobar i za bubuljice i otklanjanje mitisera, naparite lice ili na lice stavite vruć peškir.

Tako se vrši priprema lica. Napravljenu smesu, lagano utrljavajte na lice i posle je isperite toplom vodom i nanesite hidrantnu kremu. Ako želite da izvršite piling celog tela a ne samo lica uzmite dve supene kašike kukuruznog brašna i 1 jogurt. Kad dobijete pastu, nanesite je na celu kožu, pre ili posle tuširanja, nije bitno, ako vam smeta miris jogurta koji koža brzo upije, uradite piling pre tuširanja.

Od korisnih maski, bitno je pomenuti i masku sa medom za koju vam je potrebno kašika meda i 2 kašike kukuruznog brašna. Ovoj smesi dodajte 2 kašike toplog mleka i sve umutite. Smesu nanesite na lice i zatim ga prekrijte vlažnim peškirom. Nakon 15 minuta, isperite masku sa lica. Pored pilinga, sa ovim brašnom možete da napravite i mleko za čišćenje lica koje ćete čuvati u frižideru. Being healthy tonight with a hearty salad filled with all the good stuff???

Quinoa, kale, roasted chickpeas and sweet potato, cucumber, almonds, pepitas and avocado with a lemon mustard dressing. It was so filling! Can't believe it is my last day of paid work tomorrow for the next 14 months!! Zobene pahuljice postale su ogledan primjer zdravog početka dana, zbog velike količine vlakana i proteina koje sadrži ova žitarica. Iako će mnogi reći kako zob sadrži gluten, ona ju u pravilu ne sadrži. Razlog zbog kojeg mnogi nutricionisti ne preporučuju zob osobama koje negativno reagiraju na gluten je taj što je zob često kontaminirana pšenicom.

Kako bi bili sigurni da možete konzumirati bezglutensku zob, potražite na deklaraciji gluten-free oznaku koja bi trebala biti garancija da se ta zob uzgajala daleko od polja pšenice.

Takva je zob sigurna za 95 posto oboljelih od celijakije, a preporučena dnevna količina zobi je 50 do 60 grama. Ako ju odlučite unijeti u svoju prehranu, preporučljivo je pratiti serumska antitijela tTg kako bi bili sigurni da ne spadate u onih 5 posto osjetljivih na zob. Mnogi ne znaju kako se šećerna trska može konzumirati i kao žitarica, no problem je što ju je prilično teško pronaći u integralnom obliku.

Brašno šećerne trske također se može koristiti u pripremi pekarskih proizvoda. Visokovrijedna žitarica koja se koristi u etiopskoj i eritrejskoj kuhinji toliko je nutritivna da ju mnogi smatraju superžitaricom.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar