•  apr 12, 2022

Belogent za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Belogent za psorijazu

Imajte na umu da su brojevi u zagradama [1], [2], itd. Poveznice koje se mogu kliknuti na ove studije. Triderm je farmakološka skupina lokalnih sredstava koja sadrže hormon kombiniranog pripravka koji se koristi u dermatologiji. Prema službenim uputama, Triderm nije propisana za psorijazu, a indikacije za korištenje ovog lijeka su: razne vrste dermatoza - u slučaju njihove komplikacije s bakterijskom infekcijom; pustularne lezije kože impetigo ; mikrobni i mikotski ekcemi; dermatomikoza uključujući i na nogama ; površinska pseudomikoza eritrasma, kao i lihen gljivičnog podrijetla.

Triderm liječi psorijazu? Psorijaza - autoimune bolesti, ali ne i zarazne i u liječenju sastavnih dijelova triderm lokalno primijenjen samo betametazon, naznačen time, da se aktivni GCS ne koristi u osnovnom obliku psorijaze - širokoj vulgarnih plakova. Dakle, Triderm u psorijazi, kao i sve masti s antibioticima ili fungicidima, dermatolozi imenuju samo u slučajevima infekcije, što značajno komplicira bolest i pogoršava stanje bolesnika.

Najčešće je to sekundarna infekcija - razvoj dermatomikoze ili streptokokne pioderme - s psorijaznim osipima na unutarnjim površinama kukova, u ingvinalnim nabora ili pazuha. Triderm za psorijazu noktiju - psorijazna onikodistrofija, onikoliza ili subungualna hiperkeratoza - ne primjenjuje se. Za više pojedinosti pogledajte - Psorijaza noktiju. Mehanizam farmakološke aktivnosti triderm osigurati njegovu aktivnu tvar. Tako, anti-upalno djelovanje betametazon strong GSK Treća klasa uzrokovane blokirajući sintezu proupalnih medijatora - interleukin citokina i kemokina stanice grupe -immunokompetentnymi B i T limfocita, keratinocita, dendritične stanice i makrofage epiderme.

Antipruritičko učinka i smanjene bubrenje upaljenih tkiva su rezultat aktivacije lipocortin, koji inhibira proizvodnju COX, prostaglandina, leukotriena i tromboksane. Antifungalnog lijeka iz skupine derivata imidazola -Klotrimazol - daje biosinteze sterola membrana dermatodita stanica, kvasac i gljiva Microsporum, Trichophyton, Epidermophyton, Pityrosporum, Candida, Torulopsis, Cryptococcus, Asppergillus.

Gentamicin je aminoglikozidnim antibioticima, prodiranja u mikrobnih stanica, ima baktericidno i bakteriostatsko djelovanje na uzročnika mnogih infekcija ometanjem sinteze proteina procesima, naročito bakterija, Staphylococcus spp. Pseudomonas aeruginosa, E. Coli, Shigella spp. I neke druge. Međutim, mnogi sojevi Streptococcus spp. Ovaj antibiotik ne radi.

Podaci o farmakokinetici masti i kreme Triderm u uputama su odsutni. No, tu je upozorenje da se poveća vjerojatnost perkutane apsorpcije i sustavne apsorpcije sastojak lijeka gentamicin i betametazon kada se primjenjuje u područjima s oštećenim epidermisa ili na velikoj površini kože Poznato je da se kortikosteroidi mogu apsorbirati kroz intaktnu kožu, nakon čega se, poput sistemske SCS, vežu za jedan stupanj ili neki drugi protein plazme. Kortikosteroidi se metaboliziraju uglavnom u jetri, a potom se izlučuju bubrega ili crijeva - s urinom i žučom.

Mast ili krema Triderm treba nanositi vrlo tanko na zahvaćena područja kože - dva puta dnevno ujutro i prije spavanja. Ne preporuča se primijeniti zavoje. Nagađa se kako katran sprečava pretjerano stvaranje novih kožnih stanica. Katran je neugodna mirisa i lako prlja ono s čim dolazi u kontakt.

Najčešće kreme koje oboljeli od psorijaze nanose su steroidne. Te kortikosteroidne kreme imaju različitu snagu učinka. Njihova je funkcija smanjiti upale i svrbež te usporiti širenje psorijaze.

Iako su prilično učinkovite, steroidne kreme stanjuju kožu na mjestu nanošenja što može izazvati strije. Dermatolozi često preporučuju rijetko korištenje takvih krema. Lijekovi koji u sebi imaju sintetički vitamin D smanjuju stvaranje novih stanica kože, ljuštenje i svrbež. Ne djeluju istom brzinom kao steroidne kreme, no ni ne stvaraju strije. Sintetički vitamin D u nekim se slučajevima koristi nakon steroidne kreme.

Jednom kad steroidna krema dovede psorijazu pod kontrolu, sintetički vitamin D nastavlja njen posao i održava normalizaciju kože. Derivati vitamina A. Kreme čiji temelj su derivati vitamina A smanjuju stvaranje novih kožnih stanica i upalu zahvaćenog područja, no mogu izazvati dodatni neugodni svrbež. Najčešće se koriste na glavi i prstima. Salicilna kiselina koristi se u kombinaciji s drugim kremama. Bolesti i stanja kože koja se leče Belogent kremom.

Psorijaza u kombinaciji s hipertenzijom povećava rizik od kardiovaskularnih intervencija Kronični atopijski dermatitis povećava rizik od suicidalnih misli U oko 10 posto ljudi tijekom života dolazi do razvoja atopijskog dermatitisa Ako dojite, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Psorijaza je hronično kožno oboljenje koje se manifestuje pojavom malih crvenih mrlja ili tačkica na koži. Ove promene se najčešće pojavljuju na kolenima, laktovima, glavi i torzu, ali i na bilo kom drugom mestu, uključujući nokte, dlanove, tabane, lice, genitalije, pa čak i na zglobovima.

BELOGENT mast se primjenjuje kod bolesti kože koje reagiraju na lokalno liječenje kortikosteroidima, kao što su psorijaza, dermatitis, ekcem, seboreja i druge promjene na koži, a komplicirane su sekundarnom infekcijom uzrokovanom mikroorganizmima osjetljivim na gentamicin ili kod sumnje na takve infekcije. Hvala na odogoru, reci mi molim te na osnovu cega si zakljucila da se ne radi o psorijazi?

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar