•  apr 12, 2022

Prirodni lijek za psorijazu na glavi

Vesna Objavio Vesna
Za glavi lijek na prirodni psorijazu

Nema agresivnog djelovanja na kožu 4. Inovativna formula za kožu, kosu i vlasište 5. Stvarana uz savjete dermatologa 6. Blagotvorna njega koja potiče prirodnu regeneraciju kože 7. Nije testirana na životinjama, veganski proizvodi. Kvaliteta na prvom mjestu, dakle Sorion. Učinkovit preparat nema usporedbe sa drugim preparatima. Od kad koristim vase proizvode preporodila sam se, vrijede svake kune. Samo tako nastavite. Sorion brzo i učinkovito djeluje na psorijazu. Psorijaza je nestala nakon mnogo godina muke i patnje.

Najbolja krema za psorijazu koju sam do sada koristio, a isprobao sam ih dosta. Ne koristim druge preparate dok koristim Sorion kremu. Nakon skoro 13 godina pronašla sam kremu koja doista pomaže kod psorijaze. Presretna sam i slobodno se odlučite isprobati, vjerujte nije bačen novac, a mi psorijatičari najbolje znamo koliko košta ova bolest!

Stari narodni lijekovi za liječenje psorijaze

Sorion krema je prva krema nakon dugogodišnjeg iskušavanja raznih preparata koja već nakon mazanja utječe na smanjenje prhutanja, te vodi do isčezavanja crvene kože. Zaista sa Sorion kremom vidim očigledne brze promjene već nakon kratke primjene na laktovima.

Interglutealno područje na kojem sam isprobavala razne preparate je tek sa Sorion kremom zacijelilo uz nešto dugotrajniju i dosljednu primjenu. Osim poboljšanja koje imam na koži krema je ugodnog mirisa te mi puno znači što je prirodna. Od treće godine imam psorijazu na licu i genitalno. Nakon primjene brojnih preparata jedino što mi je pomoglo su bili kortikosteroidni pripravci.

Sorion krema je za mene pravo otkriće. Jedini preparat koji uspijeva posve riješiti i promjene na licu i promjene u anogenitalnoj regiji.

Postojeći ekcemi su primjenom Sorion kreme potpuno nestali. Do sada su nestajali samo na terapiji kortikosteroidima. Istodobno, sve je više onih koji rješenje za bolju kvalitetu života aktivno traže i u prirodnim preparatima poput krema za psorijazu, šampona ili sapuna koji će regenerirati oštećenu kožu.

Promjene se mogu pojaviti na samo nekoliko mjesta na koži, ali mogu zahvatiti i veće površine. Ukoliko primijetite neke od navedenih simptoma, javite se liječniku jer je pravovremeno postavljanje dijagnoze i korištenje adekvatne terapije od iznimne važnosti za daljnji tijek bolesti.

STRES često prethodi prvom nastupu psorijaze. Sorion je razvio prirodnu kolekciju — od glave do pete! Doktori još uvek nisu sigurni šta je pravi uzrok psorijaze, pa zato imamo izmešane uzročnike koji mogu da podstaknu ovakvo stanje na našoj glavi ili telu.

Kao što vidite, razlog nikad nije samo jedan, uvek je u kombinaciji sa nečim, pa ne možemo sa sigurnošću da kažemo da će samo jedan uzročnik pokrenuti ovu hroničnu bolest temena glave. Kad smo kod simptoma, njih ima mogo više nego poznatih i utvrđenih uzročnika. Najčešći simptomi kod psorijaze temena na glavi su vidljivi golim okom, tako da ćete lako proceniti šta je u pitanju kada nastupi ova bolest. Budući da ćelije kože rastu i vidljive su na površini vaše kože, one imaju tendenciju da se nakupljaju i ljušte.

Ovo može izgledati kao perut, ali nije. Psorijaza na koži glave izaziva srebrnast sjaj ćelija kože i suve ljuske. Perut može biti masna, i bele je boje, čak i žućkaste ponekad. Zadebljana mesta na koži su uglavnom bolna i dosta osetljivija, pa bi trebalo da izbegavate da ih dirate, a posebno da ih češate.

Možda će vam se činiti da je to nemoguća misija, posebno kad svrab postane neizdrživ, ali što više iritirate, stanje na vašoj koži postaje gore. Koža može da i da krvari, ako osetljive delove zakačite odećom, pa morate da budete baš pažljivi i nežni. Sem što će psorijaza kose ružno delovati, ona će uticati da budete pod stresom, pa čak i da izbegavate često pojavljivanje na javnim mestima, posebno kada su simptomi izraženi.

Dolazimo i do dela kada je važno da napravimo razliku između obične peruti, seboreje i psorijaze na koži glave, kako ne biste lečili pogrešno stanje na koži. Ona može da se drži pod kontrolom, tako da se ne morate u startu osećati bespomoćno, jer rešenja postoje. Sara je dugo imala problem sa masnom kosom koja je bila puna peruti. Opadala je i bila je baš slaba.

Ona je pronašla prirodno rešenje koje joj je pomoglo da njena kosa ponovo bude lepa, a što je navažnije i zdrava. Možda je njen savet ono što i vama može pomoći. Psorijaza na kosmatom delu glave je čest slučaj. Crvene lezije koje se ljušte mogu da se jave i na mestu gde kosa raste i tamo gde ne raste.

Na mestima gde je kosa, može da utiče na opadanje kose, možda i više nego što očekujete. Ipak, važno je da kažemo da opadanje u ovom slučaju nije trajno i neće dovesti do ćelavosti. Kosa će ponovo narasti, ovo stanje je samo privremeno. Ako češete kosu, to će dovesti do bržeg opadanja, takođe i preparati koje koristite protiv psorijaze mogu da dovedu do opadanja kose, jer u sebi imaju hemikalije, poput salicalne kiseline. Opadanje kose mogu da izazovu i lekovi koji se koriste za lečenje psorijaze.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar