•  apr 11, 2022

Coimbra protokol i psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Coimbra protokol i psorijaza

Dr Coimbra ne tvrdi da može da izleči MS mada će neki njegovi pacijenti tvrditi drugačije ali je dokazao da njegov tretman može da zaustavi njenu progresiju. Molim vas da ne primenjujete Dr Coimbrin protokol bez potpunog razumevanja kako se tretman primenjuje. Razlog zbog koga nećete naći tačno napisanu verziju ovog protokola je sto Dr Coimbra detaljno testira svakog od svojih pacijenata i prilagodjava ga svakome individualno.

Zatim prati pacijente kontinuirano radi njihove bezbednosti i da bi mogao da podešava njihove dnevne doze. Mi možemo da damo samo osnovna uputstva i principe koje on koristi. Dr Coimbra nema problem da javno izjavi da on smatra dozu od 10, IU dnevno kao fiziolosku dozu D3 koja je bezbedna za svaku odraslu osobu.

Uobičajeno prepisivana dnevna doza vitamina D3 na Coimbra protokolu se kreće od On koristi formulu od 1. Suplementi Evo liste najčešćih suplemenata koji se koriste u Dr Coimbra protokolu: vitamin D3, vitamin B2, magnezijum, bor, hrom pikolinat, omega 3 DHK, cink, metilkobalamin forma B12, holin i dr. Godinama je Dr Coimbra preporučivao magnezijum glicinat ali sada preporučuje magnezijum hlorid, mg dvaputa dnevno za većinu pacijenata.

Nemojte uzimati vitamin A u obliku retinola jer antagonizuje sa vitaminom D. Dijetalne restrikcije: Svi pacijenti moraju da prestanu sa mlečnim proizvodima i pićima i hranom koji su obogaceni kalcijumom. Potpun prestanak konzumacije je obavezan! To uključuje hranu koja u sebi sadrži mleko, sir, krem sir, jogurt, kiselo mleko, pavlaku, karamel, mlečni puding, kondenzovano mleko. To takođe uključuje proizvode od sojinog mleka obogaćene kalcijumom da bi se smanjio unos kalcijuma zbog visokih doza vitamina D u protokolu.

Budite oprezni, to uključuje i hranu kod koje se koristi mleko za pripremu, kao što su krompir pire, hleb, torte, keks, kao i puter i margarin. Iako nije obavezno, Dr Coimbra savetuje i smanjenje konzumiranja piletine, mesa i svinjetine da bi se smanjila količina heterocikličnih amina u dijeti.

Informacije o ovoj supstanci se mogu lako naći na Google pretraživaču. Preporučuje se vegetarijanska ishrana sa jajima i ribom koja podrazumeva sojine proteine, tofu, belance i ribu bez žive. Coimbra takođe savetuje pacijentima da izbegavaju preteranu ili uobičajenu konzumaciju banana. Naravno da ovo uključuje i prestanak korišćenja kalcijumovih suplemenata.

Ostale smernice Hidratacija je vrlo važna Treba piti najmanje 2. Znakovi i simptomi psorijaze razlikuju se od osobe do osobe, a mogu uključivati jedno ili više od niže navedenoga. Površine zahvaćene psorijazom mogu biti ograničene na nekoliko mrlja koje se prhutaju, a mogu zahvatiti i velike površine kože.

Blagi oblik psorijaze može biti neugodan; teži oblici mogu biti bolni i mogu unakaziti i onesposobiti bolesnika. Uglavnom svi tipovi psorijaza prolaze kroz cikluse: razbuktaju se tijekom nekoliko tjedana ili mjeseci, a zatim se na neko vrijeme smire ili potpuno povuku.

Međutim, u većini slučajeva bolest se nakon nekog vremena ponovo vraća. Ako sumnjate da imate psorijazu, otiđite k liječniku na pregled. Savjetujte se s vašim liječnikom u sljedećim slučajevima.

Potražite liječničku pomoć ako vam se znakovi i simptomi pogoršavaju ili se ne poboljšavaju primjenom terapije. Možda vam trebaju drugi lijekovi ili kombinirana terapija za liječenje psorijaze. Izgleda da su oboljeli od psorijaze izloženi značajno većem riziku od razvoja venske tromboembolije VTE i periferne vaskularne bolesti PVD, ukazuju rezultati analize 13 studija u kojima je sudjelovalo oko 12,4 milijuna ispitanika.

Analiza devet studija koje su uključivale Sve o psorijazi Što je psorijaza? Što uzorokuje psorijazu? Čimbenici rizika za psorijazu Znakovi i simptomi psorijaze Komplikacije psorijaze Dijagnosticiranje psorijaze Liječenje psorijaze Mjere samopomoći za oboljele od psorijaze. Povezano s psorijazom Nove spoznaje o desenzibilizaciji na antibiotike, kemoterapeutike i biološke lijekove Što treba znati o korneoterapiji? Psorijatični artritis. Znakovi i simptomi psorijaze razlikuju se od osobe do osobe, a mogu uključivati jedno ili više od niže navedenoga: crvene mrlje na koži prekrivene srebrnastim ljuskicama male mrljice koje se ljušte najčešće se viđaju kod djece suha, raspuknuta koža koja može i krvariti svrbež, žarenje, bolnost zadebljani nokti ili nokti sa točkastim udubljenjima ili brazdama otečeni ili ukočeni zglobovi Površine zahvaćene psorijazom mogu biti ograničene na nekoliko mrlja koje se prhutaju, a mogu zahvatiti i velike površine kože.

Postoji nekoliko tipova psorijaze: Plak psorijaza - To je najčešći oblik kod kojeg se javljaju suhe, uzdignute, crvene lezije plak prekrivene srebrnastim ljuskicama.

Te tvorbe svrbe, a mogu bit i bolne.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar