•  apr 11, 2022

Detoksikacija organizma kod psorijaze

Vesna Objavio Vesna
Kod psorijaze organizma detoksikacija

Od psorijaze boluje oko jedan do tri posto svjetske populacije, dok u Hrvatskoj od psorijaze boluje oko 1,7 posto stanovništva. Nema razlike u pojavnosti psorijaze među spolovima i može se pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi. Činjenica da je čovjek bolestan i da je njegovo zdravlje narušeno izrazito je stresna za svakog oboljelog, a posebno kada je riječ o kroničnoj bolesti kakva je psorijaza, kod koje vidljive manifestacije bolesti predstavljaju dodatan stres. Psorijaza se očituje crvenim, suhim i zadebljalim plakovima na koži, prekrivenim bijelim slojem koji se ljušti, osobito kad se bolesnik češe.

Izrazito vidljive promjene narušavaju vanjski izgled što uvelike utječe na samopoštovanje oboljelog. Ljuske su vidljive svugdje - na odjeći, plahtama, namještaju Zbog dugotrajnog i neuspješnog liječenja bolesnici često gube nadu, javlja se osjećaj bespomoćnosti, koji u konačnici može dovesti i do depresije. Kvalitetu života narušava i intenzivan svrbež, koji osobito dolazi do izražaja noću što bolesniku remeti san.

Izvor stresa su i česti posjeti liječniku, brojni pregledi i dugotrajni terapijski postupci kroz koje osoba prolazi tijekom liječenja, što u kombinaciji s vidljivim kožnim promjenama značajno mijenja odnos oboljelog prema životu i svakodnevnim obavezama.

Način na koji drugi ljudi reagiraju na psorijazu dovodi do stigmatiziranja bolesnika, tako da su negativne reakcije okoline najvažniji razlog zbog kojeg oboljeli psihički pate. Osim toga, zanimljivo je da još uvijek postoji mit da je psorijaza zarazna, što oboljelima uvelike otežava svakodnevni život i neke sasvim uobičajene situacije čini neugodnima i teškima.

S druge strane, psorijaza može poljuljati obiteljske odnose i jako utjecati na obiteljski život. Otežana uspostava emocionalnih odnosa s partnerom, izbjegavanje obiteljskih druženja, posvećenost bolesti i financijski trošak samo su neki od elemenata koje ova bolest nosi sa sobom. Ali također kombinirajte, terapeutske kupke, fizioterapiju, krema za masti, šampone. Ako tražite učinkovite pilule protiv psorijaze koje će vam pomoći bez ostatka liječenja, takve nećete pronaći.

Pa, osim ozbiljnih lijekova, koji imaju mnogo različitih nuspojava, na primjer, ne možete začeti dijete godinu dana, mislim da to malo zanima mlade ljude.

Liječenje tabletama i injekcijama treba propisati samo kvalificirani dermatolog, ni u kojem slučaju ne smijete sami propisati liječenje. Liječnik treba odabrati pojedinačni plan liječenja psorijaze pojedinačno, na temelju ranijeg liječenja, koliko je bio učinkovit ili neučinkovit. S obzirom na oblik i područje lezija na koži, opće stanje tijela, prisutnost popratnih bolesti. Postoje mnoge učinkovite tablete za ublažavanje simptoma psorijaze. Ispod ćete vidjeti kratki popis tableta koje nekako utječu na psorijazu.

Ali, nažalost, nijedna učinkovita pilula protiv psorijaze ne može vas trajno spasiti od psorijaze. Mnogi se pitaju koje tablete uzimati kod psorijaze?

Ako se otkrije kožna bolest. Podsjetim da su tablete ozbiljne i može ih propisati samo dermatolog. U teškim oblicima propisani su metotreksat, neotigazon, hormoni koji utječu na diobu stanica i smanjuju upalni odgovor na koži.

Koriste se samo kako je propisao liječnik, s teškim oblicima psorijaze, jer imaju ozbiljne nuspojave. Standardna shema je sljedeća: propisani su enterosorbenti za ublažavanje alergijske reakcije i uklanjanje toksina. Antialergijski lijekovi za ublažavanje svrbeža i alergijskih reakcija. Hepatoprotektori, za jetru, ako su loši testovi.

Pa, vitamin AEvit. Koje tablete za psorijazu postoje, budući da je psorijaza sistemska bolest i utječe ne samo na kožu, postoje različite vrste lijekova.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar