•  apr 13, 2022

Psorijaza kupka od soli

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza kupka od soli

Ako imate psorijazu vlasišta, probajte medicinski šampon koji sadržava ugljeni katran. Za najbolje rezultate, pridržavajte se priloženih uputa. Ako je moguće, izbjegavajte okidače psorijaze - Ustanovite koji okidači, ako postoje, pogoršavaju vašu psorijazu i poduzmite korake da ih izbjegnete.

Upale, povrede kože, stres, pušenje i intenzivno izlaganje suncu mogu pogoršati psorijazu. Izbjegavajte konzumiranje alkohola - Konzumiranje alkohola može smanjiti učinkovitost nekih tretmana za psorijazu. Hranite se zdravo - Mada nema dokaza da neka hrana poboljšava ili pogoršava psorijazu, zdrava prehrana je važna, naročito ako bolujete od kronične bolesti.

Zdrava prehrana uključuje razno voće i povrće svih boja te integralne žitarice. Ako jedete meso, neka to budu nemasni dijelovi i riba. Ako smatrate da neka hrana poboljšava ili pogoršava vaše simptome, vodite bilješke o hrani kako bi utvrdili učinak pojedine hrane na vaše stanje. Sve o psorijazi Što je psorijaza?

Čimbenici rizika za psorijazu. Znakovi i simptomi psorijaze. Komplikacije psorijaze. Dijagnosticiranje psorijaze. Liječenje psorijaze.

Mjere samopomoći za oboljele od psorijaze. Izdvajamo Omjer natrijevog klorida i vode je Standardni postupak, tako da tekućina u potpunosti prekriva tijelo, ne zauzima više od 2,5 kg soli. Nemoguće je sve to sipati u pripremljenu vodu.

Najprije se mora otopiti u vrućoj vodi, najmanje 65 stupnjeva. Zatim dodajte ovaj mali volumen sa soli u kuhanu kupku, dobro promiješajte.

Trajanje postupka je 15 minuta. Raznolikost je najmanje dva puta tjedno. Uz redovitu uporabu, solne kupke s psorijazom već nakon 6 tretmana daju izražen pozitivan rezultat. Oni nemaju posebne kontraindikacije, primjenjuju se samo opća ograničenja.

Morska sol je slabo alergena, pa čak i uz netoleranciju na biljne kupke, može se sigurno primijeniti. Ako uzmemo u obzir sve terapeutske kupke za psorijazu kod kuće, čini se da je magnezija najmoćniji sastojak ovih postupaka.

Tvar je lijek, pa je njegova nekontrolirana uporaba apsolutno neprihvatljiva. Glavne prednosti magnezijeve kupke za psorijazu su. Unatoč brojnim prednostima, ova kupka ima nekoliko nedostataka.

Glavni su nagli porast aktivnosti bubrega, kao i mogućnost apsorpcije magnezija kroz kožu. To stvara preduvjete za pogoršanje srčane patologije, kao i za jačanje zatajenja bubrega. Postupak se ne može provesti u prisustvu bilo kakvih kardiovaskularnih bolesti, osobito nakon srčanog udara. Nepoželjno je provoditi kupku na radni dan, jer se nakon njega održava diuretik i laksativni učinak 8 sati.

Doza magnezita za jedan postupak iznosi 1 kg na 20 litara vode. Otopiti postupno, jednu po jednu vrećicu od grama. Ako cijelu masu magnezijevog sulfata ulijemo u vodu, moguće je njezino kristaliziranje i nepotpuno otapanje. Frekvencija - maksimalno 1 put u 30 dana, optimalno - jednom u 2 mjeseca.

Prije uzimanja takvih kupki, prvo se morate posavjetovati s liječnikom. Jedan od najkontroverznijih lijekova za psorijazu je terpentin terpentinsko ulje. S jedne strane iritira kožu, što je vrlo nepoželjno u hiperkeratotskim procesima. S druge strane, povećava lokalnu temperaturu koja dramatično ubrzava resorpciju plakova zbog aktivacije metabolizma kože.

Odgovori na terpentinsku kupku s psorijazom jednako su kontradiktorni, jer se tijekom pogoršanja procesa, čak i u pozadini prvog postupka, ne mogu nastaviti. Pacijenti koji su pravilno koristili terpentinsko ulje govore o izvrsnom upijajućem učinku. Glavne prednosti terpentinskih kupki. Za kupanje je prikladno samo pročišćeno terpentinsko ulje. Vrlo je teško kupiti, jer u trgovinama najčešće postoji samo tehnički terpentin. Proizvode ga farmaceutske tvrtke, a možete ga naručiti u ljekarni.

Terpentinske kupke s psorijazom dopuštene su samo u fazi remisije ili sa smanjenim pogoršanjem. U prisutnosti progresije bolesti, a još više kada se plakovi šire na većinu kože, takvi postupci se ne primjenjuju.

Kupka uvelike smanjuje pritisak, stoga, s tendencijom hipotenzije ili kolapsa, terpentin je bolje odbiti. Prvo kupanje potrebno je započeti s malom dozom terpentinskog ulja. Za početak, ne treba dodati više od 25 ml terpentina u 10 litara, a zatim, uz dobru toleranciju, povećati volumen do ml do petog tretmana.

Mnoštvo je do 3 puta tjedno, maksimalni broj kupki po tretmanu je 15 postupaka. Trajanje sesije - ne više od 25 minuta. Tvar je prilično dosadna genitalna sluznica.

Dovoljno za podmazivanje bilo koje masnoće kremu tih područja kako bi se spriječilo nemir.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar