•  apr 11, 2022

Kartalin za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Za psorijazu kartalin

Vrlo je važno znati kako pravilno koristiti alat tako da ima dobar iscjeljujući učinak. U ovom slučaju, vrlo je važno ne trljati, već primijeniti ovaj lijek na zahvaćena područja.

Obično su prvi rezultati vidljivi nakon nekoliko tjedana od početka liječenja. Primijetit ćete kako će se vaša koža očistiti od bolnih plakova. Ali na njihovom mjestu obično ostaju mjesta koja imaju smeđkastu ili bijelu nijansu. Da biste proveli drugu fazu liječenja vaš liječnik će vam reći o njegovoj pojavi, trebate nanositi tanki sloj na kožu jednom dnevno, a ponekad i rjeđe. Druga faza trebala bi trajati barem nekoliko mjeseci. Nakon što ste nanijeli kremu, vrlo je važno da ne prekrijete kožu krpom i da na nju ne nametnete zavoje od gaze.

Oštećeno područje treba imati dobar pristup kisiku. Ako je bolest vrlo zapuštene prirode, tj. Karakterizirana je vrlo teškim oštećenjem epidermisa, tada se lijek najbolje koristi jednom svaka tri do četiri dana.

Detaljnije će vam reći kako koristiti Kartalinovu pripremu liječnika. Imajte na umu da je ovaj lijek sposoban za vrlo prljavu odjeću. Stoga je najbolje koristiti jednokratno donje rublje za vrijeme tretmana, jer neće biti tako lako očistiti odjeću od mrlja od kreme. U uputama za uporabu "Kartalina" navedeno je da lijek ne smije koristiti. Prije svega, pacijenti koji su preosjetljivi na bilo koju od komponenti koje čine ovaj lijek trebaju odbaciti uporabu lijeka.

Ne zaboravite da alat uključuje vitamin D, pa ako predugo provodite pod ultraljubičastim zrakama, to može dovesti do viška ovog vitamina u vašem tijelu.

Također, alat se ne može primijeniti na lice, jer to može dovesti do razvoja nadutosti. Nije isključeno da će nakon nanošenja Kartalin kreme koža početi snažno gorjeti. Ovaj alat ne smiju koristiti trudnice, jer to može dovesti do ozbiljne trudnoće i pogoršanja zdravlja buduće bebe.

Proizvođač preporučuje korištenje Kartalina s velikim oprezom, budući da njegovo nepismeno korištenje može dovesti do stvaranja velikog broja neželjenih pojava. Dakle, ako nanosite proizvod na kožu lica, budite spremni na činjenicu da može nabubriti i sagorijevati puno. Neki su se bolesnici žalili na nuspojave i opekline.

Osobito se takav fenomen dogodio nakon dugog boravka pod užarenim suncem ili nakon posjeta solariju. Lijek za psorijazu "Kartalin" može biti ovisnik u slučaju da se koristi u kombinaciji s hormonskim lijekovima, pa ga koristite što je moguće pažljivije.

Također, uporaba lijekova može dovesti do stvaranja osipa i mitesera. Kako biste izbjegli nuspojave, obavezno obavijestite svog liječnika o tome koje lijekove uzimate u ovom trenutku.

Liječenje psorijaze s Kartalinom bit će djelotvorno samo ako se vodite s nekoliko pravila. Sada ćemo razgovarati o tome. Kartalin šampon U kratkom vremenskom periodu, Kartalin šampon je opravdao poverenje i danas predstavlja efikasnu pomoć u tretmanu većeg broja oboljenja kosmatog dela kože, ali na prvom mestu psorijaze i seboreje.

Pročitaj više. Ukoliko se tretira veća površina kože, krema se uvodi postepeno. Sa primenom započeti nanošenjem kreme na kožu nogu, kroz 3 dana na kožu ruku, a nakon naredna 3 dana nanositi i na ostale delove kože. S obzirom da Kartalin ne sadrži kortikosteroide, može se koristiti u dužem vremenskom periodu. U cilju postizanja stanja sa što dužim periodom remisije preporučuje se upotreba Kartalin kreme u periodu od 2 do 4 meseca u zavisnosti od stepena oboljenja.

Opšte preporuke u toku primene kreme: ne upotrebljavati alkohol prekinuti ili smanjiti pušenje iz ishrane izbaciti jaja, masnu, prženu i ljutu hranu preporučuje se dovoljno sna ukoliko se posle kupanja javi osećaj suvoće kože, koristi neutralnu kremu ne preporučuje se istovremena primena sa hormonskim mastima ukoliko se na početku primene javi alergijska reakcija, ukloniti kremu i konsultovati lekara ne preporučuje se dugotrajno izlaganje suncu Pakovanje: ml Uvoznik: Bioguard doo Proizvođač : Astrofarma, Tomsk, Rusija.

Pored prirodnih supstanci, u njemu možete pronaći i konzervanse, parfeme i soli. Kao i mnogi drugi proizvodi, i njega primenjujemo nežnim pokretima, na mokroj kosi. Može se kupiti u apotekama, i drogerijama.

U danima kada ne smete upotrebljavati jake preparate dobro je upotrebljavati neke sa prirodnim sastojcima. Preparati za kosu bez sulfata, parabena i silikona su najbolji izbor za osetljivu kožu glave i mogu sprečiti da se stanje pogorša. Jedan od onih koji se izdvojio kao odličan je Vlasilan šampon. Proizvod ima veliki broj ekstrakata koji omogućavaju da koža postane glatka i hidirirana. Ljuspice, i perutanje kože se znatno smanjuju, a svrab i iritacija sprečavaju.

Vlasilan formula A — Posebno koristan u slučaju psorijaze jer prvenstveno deluje na kožu glave. Služi odmašćivanju kose i smanjuje pojavu upornog ljuspanja kose. Skalp dobija negu kakao buter, kamilica, kao i antibakterijska svojstva lavanda. Biljke poput hamamelisa podstiču normalnu regeneraciju kože glave. Tu su i Piroctone olamine i alantoin kao aktivni sastojci koji sprečavaju perut, stvaranje zadebljanja i komplikacije. Vlasilan formula B — Nije isto što i verzija A. Ovaj preparat je izuzetno bogat uljima babasu, makadamija.

Arnika pomaže oko smanjenja upala na koži, dok biljke hajdučka trava, kopriva, rastavić, jačaju kosu, i pomažu ciruklaciji. Ovaj šampon potpomaže rast kose i odličan je za oporavak psorijazom izmučene kose. Rado bismo rekli da su iskustva čarobna, ali psorijaza je kompleksan problem koji se neće tek tako isprati sa glave. Zato su iskustva različita. Nekima su šamponi pomogli više, nekima manje. Svrab je po meni najgori deo.

Pokušavala sam da se izlečim, ali se problem vraćao. Šamponi za psorijazu su mi bili previše jaki i iritirali još više. Zato sam prešla na one biljnog porekla.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar