•  apr 11, 2022

Melem za psorijazu iz manastira temska

Vesna Objavio Vesna
Za iz temska psorijazu melem manastira

Osnova crkve je i obliku trikonhosa, a nad njom se nadvisuje osmostrano kube, koje je oslonjeno na lukove. Crkva je sazidana od kombinacije lomljenog kamena i belutka. Smatra se da je ovo jedna od najstarijih crkava koju Srbija ima, a da je građena na taj način.

Arhitektura glavne crkve manastira Temska, kod Pirota po svojim karakteristikama pripada Moravskom stilu srpske arhitekture, ali je uočljivo pojednostavljivanje u pojedinim elementima građevine.

Kako navodi istorija manastira prvobitne freske su načinjene U naosu su freske načinjene sa akcentom na kompoziciji Hristovog stradanja i ciklusa Velikih praznika. Narteks je dozidan Istorija manastira navodi da je ove freske načinio iguman Simeon. Među njima se posebno izdvaja žitije Svetog Đorđa, kome je glavna manastirska crkva i posvećena.

Kasnije je dozidan i trem, u kome su freske radili mnogi čuveni srpski zografi tog vremena. Ikone u okviru zanimljivog ikonostasa su načinjene u doba kada je iguman manastira bio Visarion, I ikone i ikonostas su izuzetno zanimljivi, jer imaju veliku vrednost i u istorijskom i u umetničkom smislu, a sam ikonostas je bogato ukrašen duborezom.

Manastir je sagrađen u vreme vladavine cara Dušana, a smatra se da su ga podigli njegovi sestrići - braća Dejanović. Legenda o Lepteriji: Sokobanjski biser krije tajnu nesrećne ljubavi srpskog Romea i Julije! Manastir živi preko 80 godina, a u njemu se čuva duga tradicija spravljanja melema za razna oboljenja. Ova tradicija započela je nakon davne Sa sobom su donele i recepte za spravljenje raznoraznih melema.

Od tada, pa do danas zadržala se isceliteljska tradicija monahinja manastira Temska. Unapred vam zahvaljujem na odgovoru. Draga imenjakinjo, tek sada sam videla ovaj link sa ovom čudesnom mašću. Ako niste do sada rešili problem sa čokoladnim cistama, da Vam kažem kako sam ja rešila problem. Pola godine maltretiranja po lekarima, svakog meseca kontrole i predlog za hitnu operaciju. CA mi je bio preko Recept koji sam dobila su mnogi isprobali za razne ciste, pomogao je i rado ga svima prenosim.

U malu teglicu stavim stručića ruzmarina. Zalijem komovom rakijom. Ostavim par dana da rakija počne da dobija boju. Ne vadim ruzmarin. Pila sam jednu malu kašičicu ujutru i jednu uveče. Uvek na prazan stomak. Za dva meseca sam rešila problem.

Od tada je prošlo 10 godina i nisu se vratile. Svako dobro Vam želim. Postovana, Imam 2 pitanja, prvo da li moze. Mozete napraviti melem i sa svinjskom mascu. Ali, za vaginalnu upotrebu bolje je koristiti kantarionovo ulje. Postovana Natalija, da li ovaj melem mogu da koristim za otok usana? Gornja usna mi je otecena 15 godina, ponekad se smanji otok, ali nikad se nije vratio normalan oblik?! Hvala unapred!!! Da ne nabrajam kod kojih sve lekara nisam isla, i nikako da utvrde zasto je to tako Ili mozda mast od nevena?

Sta Vi mislite? Ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu, ali mozete koristiti melem za Vas problem. Vecini ljudi pomaze za mnogobrojne tegobe. Naskoditi vam sigurno nece. Ja trenutno nemam ni maslinovo, ni kantarionovo ulje.. Da li mogu da koristim za vaginalnu upotrebu, hocu da idem u oktobru na kontrolu pa bih da vidis deluje li? Mast je malo cvrsta kako da je stavim na tampon, da li da je malo.

Kantarionovo ulje je najbolje za zenske probleme, ali mozete koristiti melem i sa svinjskom mascu. Ako se mast puno stegla, mozete od nje praviti male tampone i koristiti za vaginalnu upotrebu. To je vosak u sacu. Napisali ste da leci ciste na jajnicima,ali niste napisali koje.

Ja imam dermatoidne ciste cokoladne,one koje ne pucaju Da li smem da stavljam taj melem? Imam 24 god i nisam radjala,i bas me je strah da mi se nesto ne pogorsa. Da li da pokusavam sa tim melemom. Pijem neke cajeve vec mes dana,ali nista ne pomaze.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar