•  apr 12, 2022

Majcino mlijeko za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Majcino mlijeko za psorijazu

A vitamin je rastvoriv u mastima i pomaže u održavanju zdravlja kože, kao i zuba, kostiju, sluznih membrana i mekog tkiva. Dnevno preporučljiva doza 15 miligrama d za odrasle. Razlozi za ljuštenje kože na dlanovima mogu biti najrazličitiji počev od najobičnije iritacije usled upotrebe određenih hemijskih preparata koji su u direktnom kontaktu sa rukama, kao što su deterdženti za sudove, prašak za veš i dr.

Vitamini C i E su antioksidanti i manjak ovih vitamina izaziva prevremeno starenje kože, bore i suvoću koja je često uzrok za perutanje i ljuštenje kože. Manjak vitamina A može izazvati suvoću kože, nedostatak vitamina B6 izaziva čir na koži a zbog deficijencije vitamina B7 nastaje ekcem. Životinjski izvori kao što su jaja, meso, ojačano mleko, sir, pavlaka, džigerica, bubrezi, bakalar i riblje ulje sadrže performisan vitamin A, sastojni deo ovog vitamina.

Ovo oboljenje obično izaziva perutanje kože, rane, crvenilo i svrab, a od njega može i oteći jezik. Karotenoidi obojeni pigmenti sa antioksidantskim svojstvima mogu formirati vitamin A u organizmu, a oni se nalaze u voću i povrću.

Zagađenje vazduha, sunčeva svetlost i pušenje, izlažu nas slobodnim radikalima. Uz njega, morate unositi vitamin C kako biste povećali fotozaštitu kože putem ishrane. Pucanje kože na rukaama i prstima i nedostatak vitamina. Kada je moja djevojčica napunila mjesec dana, njeno lišce prekrili su sitni prištići i područje oko uha se počelo jako perutati.

Nakon dva mazanja lica mojim mlijekom crvenilo se povuklo, a perutanje ublažilo. Dojenje je "in" otkad je čovjeka. Majčino mlijeko je najbolja prva hrana za vaše dijete, a dobro je i za majku jer navodno žene koje doje imaju manje šanse da obole od raka jajnika i dojke. Neke studije čak idu toliko daleko da navode i da štiti dijete od čak 40 vrsta raka.

Činjenica je da svakih nekoliko godina razni znanstvenici iz različitih zemalja dolaze do novih saznanja i novih teorija što je zdravo, koliko je zdravo i pri kojoj primjeni je zdravo.

Majčino mlijeko je jedna od konstanta za koju se svi još uvijek slažu da je najbolji oblik prehrane novorođenčadi jer je ljudsko tijelo "čudo prirode" koje je u mogućnosti proizvesti mlijeko — hranu i piće najboljih karakteristika za razvoj djetešca.

Dakle, svi se slažemo da je dojenje najbolji način prvotne prehrane djeteta, no ono što je mene počelo "kopkati" jest je li i u kolikoj mjeri dobro kao lijek za druge stvari.

Kada je moja djevojčica napunila mjesec dana njeno, dotada, savršeno čisto lišce prekrili su sitni prištići i područje oko uha se počelo jako perutati. Prvo me to zabrinulo, no čitajući po raznim portalima i forumima došla sam do zaključka da je to samo čišćenje organizma od mojih hormona nakupljenih za vrijeme trudnoće.

Svatko je imao svoju teoriju s čime i treba li to uopće tretirati. Ja sam prvo pustila tjedan- dva misleći da će proći samo od sebe kada se tijelo očisti, između ostalog, i zato što bi majčino mlijeko intenzivnom konzumacijom trebalo djelovati kao antioksidans. S obzirom na to da je moje dijete veliki ljubitelj dojke, to je bilo logično rješenje.

No, prošla su i tri tjedna, pa mjesec dana i stanje je još uvijek bilo isto. U međuvremenu sam pokušavala to mazati raznim dječjim kremicama koje nisu davale rezultate, iako su preporučili i neke skupe kreme iz ljekarne no nisam bila oduševljena mišlju da koristim razne umjetne pripravke na tako nježnoj koži. Iz istog razloga maloprije spomenutog, da je moje dijete veliki ljubitelj dojke, česti podoji postali su sve bolniji, a za taj problem svi su govorili da je najbolji lijek moje vlastito mlijeko mazati, odnosno da mažem dojke nekoliko puta dnevno.

Ne koristite mikrotalasnu ili grejanje direktno na izvoru toplote ringla, plin… jer tako uništavate dosta sastojaka majčinog mleka bez potrebe. Sa malo strpljenja zagrejaće se kako je opisano gore u tekstu. Tereza Kiš vr. Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavijesti me o novim komentarima putem e-pošte. Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara. Kako se čuva majčino humano mleko.

Pre nego što krenete u spremanje izdojenog mleka za kasniju upotrebu obavezno vodite računa o osnovnim pravilima higijene koji podrazumevaju: čiste ruke pre izdajanja što čistije posude koje će se koristiti pri rukovanju mlekom izdajalica, svi njeni delovi, posuda u kojoj će se mleko čuvati u frižideru do momenta stavljanja u zamrzivač, kao i posudice u kojima će mleko biti zamrznuto Konkretne informacije vezane za vremenski okvir čuvanja mleka Na sobnoj temperaturi: — kolostrum koji se luči od porođaja pa do nadolaska mleka — sata — prelazno mleko luči se od nadolaska mleka nakon porođaja, najčešće kreće u periodu između 3.

Zamrznuto: U fioci unutar klasičnog frižidera — 2 nedelje ovakve frižidere malo ko ima, to su oni koji imaju deo za zamrzavanje u unutrašnjosti običnog frižidera U kombinovanom zamrzivaču odvojena vrata za frižider i za zamrzivač — meseca jer se deo zamrzivača često otvara U zamrzivaču sandučar i sl. U čemu zamrzavati izdojeno mleko? Do skoro su opšte preporuke za čuvanje izdojenog mleka, za zdravu terminsku decu, obuhvatalo sledeći izbor: Kao višekratne posude redovno pranje toplom vodom i deterdžentom, dobro isprati i ostaviti da se suši na vazduhu.

Ono što se navodi kao određena smernica pri upotrebi plastičnih posudica, koja god da im je originalna namena je sledeće: Izbegavajte posudice napravljene sa hemijskim bisfenolom A BPA, označenim brojem 3 ili 7 na simbolu za recikliranje. Postupanje sa zamrznutim mlekom Kako bi lakše rukovali sa mlekom koje je zamrznuto obavezno ga zamrzavajte u manjim dozama.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar