•  apr 13, 2022

Lecenje psorijaze bugarska

Vesna Objavio Vesna
Lecenje psorijaze bugarska

Bila sam u periodu 'nove gripe' H1N1 šef Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koja je bila prisutna i u BiH, kao i u svijetu. Mi smo tada činili izuzetan napor zajedno sa epidemiološkom službom, kantonalnim i Federalnim ministarstvom zdravstva i na nivou države BiH da se provedu sve te mjere i da se na nekakav način usput i građani obrazuju.

Vrlo je bitna prava informacija, da se ona ne krije, da se kaže otvoreno, ali jezikom prilagođenim običnom čovjeku, da svi shvate. Znači ,ona treba biti rečena običnim, narodnim jezikom da se shvati i da se daju upute, da se one ponavljaju svakodnevno. Mediji ovdje treba da odigraju značajnu ulogu kao što su odigrali značajnu ulogu u širenju ove informacije i u nastajanju panike.

To se mora priznati", navodi dr. Međutim, ističe, ako se svakodnevno u saradnji sa medijima, sa onim koji su u kriznim štabovima, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, lokalnoj zajednici, obavještava javnost o tome šta ima u zemlji, može se učiniti puno. To je zapravo nešto što nam treba ući u krv, jer će se ubuduće dešavati ovakve stvari možda i češće", upozorava dr. Pranje ruku važna zaštitna mjera Naglašava kako smo Pošto je to respiratorni virus, širenje je putem zraka, ali i putem direktnog kontakta - dodira, zagrljaja, ljubljenja, rukovanja.

Sve su to načini da virus ostane i na površini, na koži i na stvarima koje upotrebljavamo. I ako ih upotrebljavaju drugi ljudi, onda se tako prenosi", naglašava dr. Kada su u pitanju zaštitne mjere, osnovna je obaveza svakodnevnoog i čestog pranje ruku vodom i sapunom pod mlazom vode u trajanju od dvije-tri minute, kako bi spriječili prenošenje virusa preko uskog kontakta na sebe ili druge. Navodi da kao zaštitne mjere "ne bih rekla da je ključno jačanje imuniteta".

Jačanje imuniteta je, kaže, vrlo važno da bi smo postali otporni, odnosno da imamo dovoljno onih suplemenata koji nam nedostaju bilo zbog toga što ih dovoljno ne uzimamo u hrani ili što smo u godinama kada se ne mogu dovoljno iskoristiti ili naš sistem za varenje ne može apsorbirati te suplemente.

Jer, neki piju, malo spavaju, puno rade, stalno su na nogama i onda se iscrpljuje sva ta zaliha koju mi nosimo u sebi, a koju unosimo putem hrane. Stoga, uz jačanje imuniteta uporedo mora ići svijest o tome da kada je u pitanju eventualno pojava samo jednog slučaja korona virusa u sredini u kojoj živimo, da ne trebamo ići ni gradskim saobraćajem, on će se vjerovatno i zabraniti u takvim uslovima, niti tamo gdje se sreću velike konglomeracije ljudi, odnosno skupine ljudi kao što su banke, šalter-sale, muzička događanja, škole, fakulteti, vrtići To onda treba, kaže, da se izbjegava, a ako je zaista opasnost tu, onda se rad škole, fakulteta i vrtića odlaže za određeno vrijeme za koje krizni štab procijeni.

Medicinsko osoblje je oduvijek, a posebno u vrijeme pandemije, jako izloženo nizu neugodnih situacija povezanih s profesionalnim rizicima. S obzirom…. Poseban rizik virus predstavlja za hronične bolesnike koji imaju kardiovaskularne bolesti, hipertenziju, dijabetes, hroničnu respiratornu bolest, maligna oboljenja, kaže dr.

Autor: dr Ernesta Potkonjak Iako je nošenje naočala u modernom vremenu u kojem živimo postalo praktično svakodnevnica, i dalje postoje…. Da, vakcinaciju smatram potrebnom i korisnom Klinika za kožne i venerične bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo će Više iz kategorije: Novosti. Krkić-Dautović: Ako korona virus uđe među migrante u BiH, njegovo širenje će biti veoma brzo Oprez, stiže sezona krpelja!

Nabil Naser: Preporuke za pacijente sa srčanim i drugim hroničnim oboljenjima Zob pripada obitelji žitarica ili žitarica.

Sve žitarice su bogate složenim ugljikohidratima - glavnim izvorom energije koju čovjek treba svakodnevno. Žitarice se sastoje od uha, pokrova mekinje, endosperma i embrija. Obitelj žitarica uključuje stotine vrsta koje su potpuno različitog okusa, oblika i boje: od svijetlo bež i žućkasto do crvenkastosive i crne. U procesu prerade ljuske se odvajaju od žita i tek tada postaju prikladne za ljudsku potrošnju.

Brojne metode obrade zrna uključuju mljevenje, mljevenje, cijeđenje ulja, toplinsku obradu. Sve ove metode daju zrnu pečenja, kao i bogat okus i aromu. Konačni proizvodi dobiveni od zobi uključuju mekinje, zobene pahuljice i zobene pahuljice te zobenu kašu koja se uglavnom koristi u proizvodnji. Zavičajni zob smatraju se sjeveroistočnom Kinom i Mongolijom.

U Europi je poznato još iz brončanog doba, ali je u to vrijeme ova trava pronađena samo kao korov u usjevima pšenice i ječma. Sjetva zobi je vrijedna hrana i hrana za stočnu hranu. Od aminokiselina, mnogo triptofana i lizina. Steroli, saponini, organske kiseline, karotenoidi, vitamini, šećeri i eterična ulja također su sadržani. U prehrani se koriste proizvodi od zobi. Kada se kuhaju u vodi, oni tvore sluznu masu koja ne iritira želučanu membranu i ne uzrokuje kontrakcije zidova uz minimalno izlučivanje želučanog soka i enzima.

Sluzna juha od zobi korisna je za želudac i ne uzrokuje kontrakciju svojih zidova uz minimalno izlučivanje želučanog soka i enzima. Sluzni juhe štite želudac i dobro se apsorbiraju. Sluz regulira crijevnu aktivnost i kod proljeva i kod zatvora. Zbog toga su izrezci od zobenog brašna vrlo korisni kod bolesti želuca, pankreatitisa, kolitisa.

Svakako imajte na umu da izvarak zobene kaše potiče uklanjanje olova iz tijela kroz crijeva. Negdje ovdje netko nekako spominje zob - pokušao sam. To je moć. Učinak je nevjerojatan. Osim unutarnjeg blagostanja, mnogo toga se promijenilo i izvana.

Posljednjih nekoliko godina ovaj učinak nije dao čak ni more. Općenito, ovdje je recept, vrlo jednostavan. Pričekajte da se ohladi i pijte koliko god želite, barem 2 puta dnevno. I usput, vrlo ukusna, usput, za koje nije moguće pa čak i potrebno dodati žlicu meda. I nitko nije obraćao pažnju na to da, ako je zobena kaša za doručak, onda raspoloženje raste? Isprva sam pomislio - čini se, i onda sam ga jasno slijedio, nakon minuta činilo se da se energija pojavljuje i raspoloženje "zadovoljstva životom".

Ako jedete sir ili žitarice - ništa slično.. Već nekoliko godina jedem zobenu kašu za doručak. Osjećam se sjajno od nje, ali nažalost Psor ne prolazi. U kupki je ležao s Herculesom nekoliko dana. Ugodna, koža postaje meka, ali ne utječe na psor. Vidio je decoac of zob, možda rezultat će biti jednog dana, ali ne još. Da je sve bilo tako jednostavno, svi bi već bili zdravi.

Zatim uzmite 1 žlicu ulijte 1 čašu hladne vode i stavite na vatru dok ključa, smanjite plin i kuhajte za ochchen vrlo sporo vatru 3 minute. Zatim pričekajte da se ovaj čarobni puding malo ohladi i odsiječe ga ujutro na prazan želudac.

Dakle, hawala je trebala tjedan dana za redom, sljedeći tjedan nakon dana, sljedeći nakon 2 dana i konačno prošlog tjedna nakon 3 dana.

Ja osobno ochchen ovaj kiselek nravitsa, pa ga jedem svaki dan za doručak! Usput, ovaj prašak, zajedno s neozemljenim pahuljicama, može se umotati u tkaninu i uzeti s pjesmom u ručniku.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar