•  apr 13, 2022

Psorijaza u kosi slike

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza u kosi slike

Psorijaza pogađa muškarce i žene svih dobi. Međutim, u trećini slučajeva počinje prije Prijenos uključuje nekoliko gena multigen i nije sustavan. Lokalno na koži, ubrzana epidermalna obnova uzrokuje pojavu mrlja. S tom predodređenom osjetljivosti definirani su određeni okidači. Liječnici poznaju ove lijekove te nema potrebe zaustavljati korisno liječenje ako njegova pouzdanost nije dokazana. Određene se bolesti i škodljive navike, iako nisu sustavne, često mogu prepoznati kod bolesnika s psorijazom: metabolički sindrom nekoliko obilježja uključujući pretilost, hiperlipidemiju, hiperglikemiju i visoki krvni tlak, prekomjerna konzumacija alkohola i pušenje.

Ako imate crvenilo i ljuskice, posjetite svog dermatologa kako bi potvrdio dijagnozu i utvrdio bolujete li od seboreičnog dermatitisa, psorijaze ili drugog stanja. U nekim će slučajevima liječnik pokušati otkriti zbog čega se pojavio seboreični dermatitis. U velikoj će većini slučajeva dermatolog prepisati odgovarajuću terapiju, obično antimikoticima.

Ljudi sa seboreičnim dermatitisom trebali bi koristiti proizvode koji ne nadražuju, razumjeti njegovu kroničnu i ponavljajuću prirodu i stoga prihvatiti potrebu za terapijom održavanja. Terapije antimikoticima koje se koriste su šamponi i kreme za lice. U nekim se slučajevima koristi litij u obliku gela.

Trebali bi izbjegavati na licu koristiti proizvode koji sadrže kortizon, jer oni pružaju brzo olakšanje, ali povećavaju osjetljivost kože te imaju vrlo negativan srednjoročni učinak.

Liječnik prvo procjenjuje obuhvaćenost psorijazom, njezine posljedice i postoji li metabolički sindrom ili prekomjerna konzumacija alkohola ili duhana.

Potvrđuje je li prisutna reuma i može li se otkriti okidač ili pomagač. Nužno je prestati s češanjem jer to pomaže nastajanju mrlja. Izbjegavanje štetnih čimbenika alkohol, duhan više je nego poželjno.

Neki slučajevi psorijaze otporni su na terapiju, jer postoji širok raspon terapija prilagođenih za različite oblike. Na sreću, većina slučajeva psorijaze je blagog do umjerenog opsega i ne zahtijevaju "teške" terapije. U tom smislu, obično su dovoljne lokalne terapije, ali se za ovo kronično stanje moraju koristiti redovito.

Ako se prestane s terapijom, lezije se ponovno javljaju. Lokalne terapije uključuju kortikosteroide i derivate D vitamina. Provodite dnevnu hidrataciju kože kako bi se spriječila ponovna pojava; suhoća kože omogućava ponovnu pojavu.

Na vlasištu, stanje s ljuskicama može se popraviti terapijom keratolitikom salicilna kiselina, urea. Terapije koje se obično koriste su fototerapija kod dermatologa, retinoidi, metotreksat, ciklosporin i biotehnološki lijekovi. Važno je zapamtiti da SD i psorijaza nisu zarazne bolesti.

Prva linija obrane je ograničiti čimbenike koji su okidači ili omogućavaju stanje, kao što je češanje kojim nastaju ljuskice i proizvodi koji nadražuju kožu ili nisu odgovarajući. Stanje dviju bolesti obično se poboljšava izlaganjem suncu i plivanjem u moru. Iako SD i psorijaza teško u potpunosti zarastaju, ne trebate se osjećati obeshrabreno. Zapamtite da redovita terapija omogućava dulju remisiju i značajno poboljšava kvalitetu Vašeg života. Koristite blagi, umirujuću proizvod za čišćenje izrazito visoke tolerancije, bez mirisa, bez konzervansa i bez surfaktanata.

Pažljivo brišite svoje lice, bez trljanja. Slijedite ovu poveznicu kako biste saznali više o proizvodima za kosu i vlasište kojima se liječi SD ili psorijaza.

Hidratacija je presudna ako imate ljuskice. Jednom ili dvaput na dan nježno nanesite tretman iznimno visoke tolerancije koji štiti od upalnih reakcija. Mora biti bez mirisa, bez konzervansa i bez surfaktanata. Jednom ili dvaput tjedno možete nanijeti intenzivnu hidratantnu masku. Kad primijetite poboljšanje, važno je nastaviti terapiju nekoliko mjeseci jer upala traje duže, čak i kada nije vidljiva.

Ako imate psorijazu, trebate kontrolirati suhoću kože izazvanu hladnoćom i truditi se održavati vlažnost kože, od Vaše glave do nožnih prstiju. Locirajte prodajna mjesta. Naslovna Vaša koža Osjetljiva koža Ljuskava koža s crvenilom Naglasak na psorijazi i seboroičnom dermatitisu.

Rješenja i liječenje Naglasak na psorijazi i seboroičnom dermatitisu Crvenilo i ljuskice na licu, tijelu i vlasištu mogu se povezati s dvije specifične kronične bolesti koje pogađaju osjetljivu i reaktivnu kožu: seboroični dermatitis i psorijaza.

Kako prepoznati seboroični dermatitis? Koga SD pogađa? Što uzrokuje seboroični dermatitis? Bakterije, posebice streptokoki, najčešće su implicirani patogeni i povezane su s gutatnom psorijazom. Poznato je da virus humane imunodeficijencije HIV, iako nije izravni uzrok psorijaze, povećava vjerojatnost razvoja težeg oblika psorijaze, ako osoba već ima psorijazu.

Stres Psihološki stres može pogoršati stanje i u nekim slučajevima može ga pokrenuti. Lijekovi Neki lijekovi, naročito litij, antimalarici i beta-blokatori, negativno utječu na psorijazu. Nagli prekid u terapiji s jakim topičnim ili oralnim kortikosteroidima vjerojatno će izazvati "povratne" simptome koji mogu biti ozbiljni i mogu dovesti do eritroderme ili čak opće gnojne psorijaze. Terapije s lokalnom primjenom za psorijazu sastoje se uglavnom od emolijensa, hidratantnih krema, keratolitičkih agensa i kortikosteroida.

Hidratantni proizvodi i emolijensi uglavnom su korisni u srednjim fazama ili fazama povlačenja psorijaze. U početnoj keratotičnoj fazi najkorisniji su keratolitički agensi i mogu se koristiti u kombinaciji s hidratantnim kremama i emolijensima. Kortikosteroidi s lokalnom primjenom uvijek su učinkoviti, međutim, oni se ne bi smjeli koristiti kontinuirano tijekom duljeg vremenskog razdoblja, stoga je često korisno sačuvati ih za pogoršanja egzacerbacije.

Emolijensi se koriste kako bi stratum corneum postao podatniji i kako bi se smanjilo površinsko ljuštenje. Oni su najčešće korišteni preparati u dermatologiji. Djeluju stvaranjem zatvorenog filma koji smanjuje količinu izgubljene vode zbog isparavanja iz kože, omogućavajući površinskom sloju kože ili stratumu corneumu, da se na odgovarajući način hidratizira.

Hidratantna sredstva su emolijensi obogaćeni prirodnim čimbenicima zadržavanja vlage NMF-i koji također povećavaju hidrataciju stratuma corneuma jer privlače i vezuju vodu.

Naprednija hidratantna sredstva sadrže i aktivne sastojke poput gluko-glicerola koji povećava hidrataciju u dubljim epidermalnim slojevima kože aktiviranjem vlastite hidratacijske mreže kože koja opskrbljuje gornje slojeve kože vodom. Redovita uporaba emolijenata i hidratantnih sredstva je važna i ona se treba nastaviti kako tijekom pogoršanja, tako tijekom povlačenja.

Gušće, zatvorenije kreme i masti preporučuju se više od laganijih losiona jer su učinkovitije. Sudjelujte u natječajima i štedite uz ekskluzivne ponude Preporuke za njegu kože koje Vam najviše odgovaraju Budite prvi koji će isprobati naše najnovije inovacije. Pružamo holistički dermo-kozmetički pristup kako bismo zaštitili vašu kožu, održali ju zdravom i sjajnom.

Surađujemo s vodećim partnerima - dermatolozima i ljekarnicima diljem svijeta na stvaranju inovativnih i učinkovitih preparata za njegu kože kojima mogu vjerovati i preporučiti. Više od godina, posvetili smo se istraživanju i inovacijama na području znanosti o koži. Vjerujemo u stvaranje aktivnih sastojaka i umirujućih formula s visokom podnošljivošću koje vam pomažu da kvalitetnije živite svoj život iz dana u dan.

Kožna oboljenja Koža sklona aknama Njega nakon sunčanja Koža koja stari Atopijski dermatitis Ispucala nadražena koža Koža dijabetičara Suha koža Izrazito osjetljiva koža lica Problemi vlasišta i kose Osjetljiva koža Zaštita od sunca Znojenje Neujednačen ten kože Sva njega.

O koži Osnovni podaci o koži Tretman kože Indikacije Svi članci. Koža sklona aknama Ispucala i nadražena koža Koža koja stari Atopijski dermatitis Suha koža Izrazito osjetljiva koža lica Problemi vlasišta i kose Osjetljiva koža Zaštita od sunca Znojenje Hiperpigmentacija Koža dijabetičara Svi članci.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar