•  apr 13, 2022

Stare vradžbine za skidanje psorijaze

Vesna Objavio Vesna
Stare vradžbine za skidanje psorijaze

U nečiji dom ulazi kroz prozor, ispod strehe, kroz ključaonicu ili neki drugi otvor ili raspuklinu na zidu. Po riječima rumunjskih vračara umije ući i u posudu za jelo, u odjeću ili obuću.

Tom prilikom događa se da je neko od ukućana slučajno i vidi na tren kako bježi u ćošak sobe ili pod krevet. U čovjeka ulazi kroz usta i odmah nakon toga on počinje osjećati bol svuda po tijelu, posebno u nogama, rukama i grlu.

No, obično "šeta" po cijelom tijelu i kada prelazi iz jednog dijela u drugi čovjek doživljava tešku bol. Živa se po rumunskim selima najviše šalje na Todorov dan i Jurjevo.

Kome u tim noćima vračare upute živu, vjeruje se, nema mu lijeka. Ovakve pogubne čini poništavaju se uglavnom bajanjem i određenim radnjama. Jedna od njih je upotreba kokošijeg jajeta u "izvlačenju" žive što je veoma slično meksičkom liječenju od susto ili straha kada se jajetom prelazi preko tijela bolesnika. Na kraju i meksičkog i rumunskog rituala ono se razbije u čaši vode te analizira njegov sadržaj.

Rumunska vračara ovaj obred izvodi samo četvrtkom, tri uzastopna četvrtka, tako što kokošijim jajetom uz bajanje prelazi preko cijelog tijela bolesnika. To čini triput, svaki put ponavljajući bajalicu: M-am skulat intr-o Sfenta marti de dimineaca. Din pat de aur, pe usi de angint jesit pe kararea dreapta ind reptatu-mam La fantana Iui Jordan sa jau apa de suliman, si pluta de margaritar, sa ma spal de dat.

De fapt. De strigare de speriatul al mare la žumatate de kale m-am intalnit ku prietenele ku većinele ku pizmasij ku vražmasij de mana dreapta juatu-m-au nimeni nu ma vedea si nimeni nu ma auzea kum plangeam numai Sfanta Fećioara ma vedea si ma-ntreba: n. U susjednoj Hrvatskoj njene slike drže visoko obješene na zidu i vjeruju da ih Fatimina energija i prisustvo čuvaju i na ovakav način. U Americi je majka nesretnog mladića osam mjeseci sanjala isti san — ženu sveticu koja je spašava od sina nasilnika.

Njen sin je zaista iskazivao agresivnost. U dva navrata, kada bi mu razum pomutile crne sile, pokušao joj je život prekratiti; jednom davljenjem a drugi put nožem.

Opterećena tim turobnim životom, nemoćna pred džehenemskim silama koje su ušle u njenog sina, svakodnevno se molila Svevišnjem, da bi joj se jedne noći pokazali putevi kako da dođe do Fatime. Prepoznala sam je na stranicama Aure objavljene prije nekoliko mjeseci. Sve ostalo je kao najljepša bajka. Stupila je u kontakt sa Fatimom i saznala da bosanska dobra vila tih dana, novembar, dolazi u Čikago. Vezanog smo ga odveli kod Fatime. Pola sata kasnije molio je da ga odvežemo, preklinjao mene, svoga brata, oca da mu oprostimo za sve grijehe.

Scenu kada momak od 25 godina plače u majčinom naručju, teško je opisati — kazala nam je Ajkuna T. Njen sin je, kako se ustanovilo, bio žrtva crne magije, koju mu je u piću postavila majka njegove vjerenice. Nije se mirila da njena kćerka pravoslavka živi u bračnoj zajednici sa muslimanom.

I čovjek sa kamenim srcem bi se otopio, kad vidi da sin, nakon samo jednominutnog trajanja Fatimine seanse, koji je godinama mrzio rođenu majku, u jednom trenutku zaplače i padne majci u zagrljaj. Nevjerovatnu priču smo zabilježili i u slučaju cazinske ljepotice Lejle Ikutić 26, koja je Iako su sve medicinske pretrage pokazivale da je potpuno zdrava, Lejla je ustajala i lijegala sa glavoboljama, čestim gubljenjem svijesti, mučninama, nervozom Jedva da sam imala tak kilograma, kaže Lejla.

Ona je, shvatit će to iste večeri kada je utonula u san, bila žrtva sihira, koje joj je podmetnula najbolja prijateljica još iz školskih klupa.

Pojavila joj se u snu i rekonstruisala vrijeme i način svog otrovnog rada, te je Lejlu molila za oproštaj. Cilj je bio preoteti Lejlinog zaručnika, sa kojim se ona zabavljala skoro tri godine. Uspjele su. On je zaista otišao sa Semirom, a Lejla nastavila da prolazi ovozemaljske muke. Sličnih priča smo čuli bezbroj. Svi su oduševljeni, ushićeni, zadovoljni, sretni i jednoglasni: Fatima Kovačić ima posebnu moć. Njen dodir, pogled ili riječ su melem mnogima. Nema, kaže, države u kojoj nije širila svoju pozitivnu energiju.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar