•  apr 11, 2022

Sta netreba jesti kada imas psorijazu po licu

Vesna Objavio Vesna
Netreba jesti licu imas po kada sta psorijazu

Nemate nalog? Registrujte se. Dijeta Pravilna ishrana Ishrana kod bolesti jetre. Kod akutnog hepatitisa lečenje je, u stvari, higijensko - dijetetski režim, prilagođen individualnim potrebama.

Ishrana je hiperenergetska, sa dosta ugljenih hidrata. U početku je dijeta tečna, a u fazi popravljanja apetita i boljeg podnošenja hrane savetuje se normalizacija ishrane. U fazi izlečenja prelazi se na trajnu zaštitnu dijetu za bolesti jetre.

Momenat prelaska na normalnu ishranu utvrđuje lekar. Podeli tekst. Autor Prof. Poremećaji ponašanja u ishrani. Pravilna ishrana i anemija. Makrobiotska ishrana. Ishrana u menopauzi.

Broj komentara: 7. DSC Milan Vorkapić Ljiljana Cica Pošaljite komentar. Bajat, prepečen beli ili polubeli hleb, nemasno pecivo. Mleko i proizvodi od mleka.

Mleko, kiselo mleko, jogurt, kefir, polumasni sirevi. Vrlo slani i zreli pikantni sirevi kačkavalj. Meso, riba, jaja. Na prazan stomak obavezno se rade analize šećera i krvi, triglicerida, holesterola, vitamina B12, folne kiseline, alkalne fosfataze, marker kosti, osteokalcina, gvožđa, kortizola, test izdisaja na helikobakteriju, PTH i hemocistein.

Za određivanje tumor markera nije potrebno gladovati. Kako bi rezultati bili najprecizniji, poslednji obrok pre vađenja krvi treba da bude lagan i nikako posle 19 časova. Ujutru na dan vađenja krvi smete da konzumirate vodu, a 48 sati treba izbegavati i lekove osim ukoliko nemate obaveznu terapiju, alcohol i težak fizički napor.

Psorijaza i Ishrana > Dobre i Lo邸e Namirnic亠 | Prirodno Le・enje

Dve nedelje se treba normalno hraniti, a obavezno treba obratiti pažnju na to da li ste 8 nedelja pre toga imali infarct miokarda, hiruške operacije, trauma, bakterijske ili virusne infekcije. Najbolje je da 12 sati ništa ne jedete kako bi analize bile precizne.

Foto: Profimedia. Tolerancija na glukozu testira se kod pacijenata koji nisu jeli 8 do 12 sati, pacijent je sve vreme u laboratoriji i za to vreme ne sme da puši, jede i pije, a ni da se izlaže naporu.

Većina testova na trombofiliju ne sme da se izvodi dok pacijent pije lekove za razređivanje krvi, a terapija hormonima štitne žlezde može da utiče na rezultat pa treba preskočiti lekove pre analiza. Kod analize urina, uzorak se uzima u sterilnoj posudi i obavezno srednji mlaz. Foto: Pixabay. Nedelju dana pre davanja uzorka stolice na analizu za prisustvo krvi u stolici treba izbegavati lekove, a test odložite ako imate menstruaciju, proliv, krvarenje iz hemoroida i urinarnog trakta.

Kada dajete urin na analizu, znajte da mora da prođe najmanje 4 sata od poslednjeg pranjenja bešike, prvi mlaz se baca, a prikuplja srednji u sterilnu posudu. Nikako ne treba uzimati uzorak ako imate menstruaciju. Za časovno sakupljanje urina, važno je da znate da se prvo uriniranje ne uzima.

Tokom celog dana i noći urin se sakuplja i čuva na hladnom. Sledećeg dana doda se i prvi jutarnji urin i nosi se u laboratoriju. Kako bi vam test na helikobakteriju bio što precizniji, ujutru ne smete ništa da jedete ni da pijete, pa čak ni da perete zube. Test se radi najmanje 4 nedelje nakon poslednje doze antimikrobnog leka i 2 nedelje nakon antisekretornog leka. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja. Zivim u inostranstvu i ja, i bas slucajno sam patolog.

Sve u navedenom tekstu je tacno. Rezultati su bolji kada se ne konzumira hrana 12 sati pre analiza i minimalna kolicina vode u tom periodu.

Zamislite samo ustanete ujutru popijete kafu, pojedete neki slatkis I recimo odredjujete glukozu. Nije izmisljen ni jedan aparat niti ogled kojim bi se odredilo stanje glukoze pre konzumiranja hrane.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar