•  apr 13, 2022

Bioenergija za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Za psorijazu bioenergija

Ako je potrebno, preporučuju se psihoterapijski sastanci. Lokalno liječenje omogućuje da se kod kuće ukloni psorijaza lagane i umjerene forme, na koju se na oštećenu površinu tijela nanose različite masti, otopine, losioni. Dodjeljivanje i ditranol proizvedeno sintetskim sredstvima. Potrebno je koristiti sredstva s povećanom pažnjom, s obzirom na njezina nadražujuća i umjereno pečeća svojstva.

Zdrava koža u blizini psorijaznih plakova prethodno je podmazana vazelinom, u bolnici se koristi više koncentrirana pasta, a krema koja sadrži Ditranol koristi se kod kuće prema shemi. Dobri učinci imaju pripravci koji sadrže drveni katran, cink oksid i bornu kiselinu.

Ihtiol djeluje umirujuće na kožu, koristi se za oblike patologije s izraženim upalnim procesima. Zračenje kože pomaže u porazu psorijaze, aktivno se koristi fototerapija - takve se metode koriste za teške patologije koje su sklone relapsima. Ultraviolet pomaže u suzbijanju prekomjerne imunološke aktivnosti, upalnih reakcija kože. Treba imati na umu da metoda ima i nuspojave - crvenilo sloja kože, njegovo sušenje u pogođenim područjima.

Valja napomenuti da PUVA terapiju prate brojne nuspojave. Budući da tijekom postupka ultraljubičasto svjetlo može doseći očnu leću, rizik od katarakte je visok. Što je veći broj sesija, veća je vjerojatnost nastanka kanceroznih kožnih bolesti. Sukladno tome, PUVA terapija se propisuje samo u slučaju kada druge tehnike nisu dale željeni rezultat.

Kod teške bolesti koristi se sustavno liječenje. Za uklanjanje psorijaze pomoću ove tehnike potrebno je uzimati lijekove koji mogu suzbiti aktivnost imunološkog sustava i usporiti diobu stanica.

Sistemsko liječenje uključuje internu primjenu terapijskih sredstava ili njihovu injekciju. Upotrijebljeni lijekovi u većini slučajeva imaju brojne nuspojave, osiguravajući toksični učinak i potiskujući imunološki sustav. Prihvaćanje takvih lijekova negativno utječe na jetru i bubrege, jer se terapijski režimi razvijaju pojedinačno, a njihova primjena zahtijeva praćenje krvnih testova. Kako bi se uspješno prevladala psorijaza, potrebno je uzeti u obzir ovisnost tijela o terapijskim metodama, što zahtijeva periodični pregled pristupa.

Recepti koji se temelje na različitim prirodnim sastojcima omogućuju vam da pobijedite psorijazu kod kuće, ali prije korištenja preporuka iscjelitelja, morate se posavjetovati s dermatologom. Nezavisno je moguće pripremiti različite masti, uključivanje propolisa u njih se smatra vrlo djelotvornim.

Drugi jednostavan lijek je miješanje jednakih obroka vazelina i praha rusa sve dok se ne dobije homogena masa, koju treba nanijeti na kožu, ostavljajući takvu kompresiju dva ili tri dana. Tada vam je potrebna četverodnevna pauza - i ponovite postupak.

Ovaj tretman se provodi prije nestanka plakova. Psorijaza je neinfektivna autoimuna bolest povezana s dermatozama. Bolest se manifestira uglavnom u obliku kožnih lezija. Ove ozljede izgledaju kao crvene, pretjerano suhe, reljefne mrlje, takozvane "papule". Papule, koje se međusobno spajaju, tvore plakove. Kao što znate, prije nego shvatite kako se riješiti psorijaze, morate saznati uzrok njegove pojave. U ovom trenutku, većina liječnika se slaže oko identifikacije psorijaze kao autoimune bolesti.

To znači da uzrok bolesti leži u našem imunološkom sustavu. Također postoji teorija da je psorijaza genetske prirode, to jest, može se naslijediti. Studije vezane uz liječenje psorijaze provode se u raznim klinikama i istraživačkim centrima širom svijeta. Uspjeh ovih istraživanja potvrđuje činjenica da su u Obično se bolest tretira u fazama: prijelaz od najjednostavnijih, ali sigurnijih metoda liječenja, do učinkovitijih, ali rizičnih metoda.

Nažalost, odgovor na pitanje "je li u danom trenutku moguće potpuno izliječiti psorijazu" je još uvijek nemoguć. Kao i druge bolesti autoimune prirode - psorijaza je neizlječiva. Barem, u tradicionalnoj medicini nije pronađena niti jedna metoda koja daje stabilne rezultate u liječenju bolesti. Međutim, zahvaljujući metodama moderne medicine moguće je postići stabilnu remisiju i značajno poboljšanje kvalitete života bolesnika s psorijazom.

Međutim, da bi se nedvosmisleno proglasilo izlječivom psorijazom ili nije, trenutno je teško. Kao što je već rečeno, radi se mnogo istraživanja vezanih za ovaj problem i možda će se uskoro naći lijek. U suvremenoj tehnici koristi se integrirani pristup koji ima za cilj eliminirati simptome i ukloniti uzroke egzacerbacija. Također, u teškim slučajevima, kao iu liječenju drugih autoimunih bolesti, psorijaza se liječi davanjem imunosupresiva pacijentu.

Ne zaboravite da je psorijaza sustavna bolest, održavanje prehrane, smanjenje stresa, odustajanje od loših navika bit će izvrstan dodatak glavnom tretmanu.

Sve to omogućit će imunološkom sustavu da se vrati u normalu, što će smanjiti intenzitet simptoma psorijaze. Možda više odgovora kako zauvijek liječiti psorijazu, može dati tradicionalnu medicinu.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar