•  apr 11, 2022

Psorijaza lecenje kuba

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza lecenje kuba

Bolesti koje se sa velikom stopom uspešnosti leče na Kubi su bolesti očiju, Parkinsonova bolest, kožne bolesti, a posebno lečenje i sprečavanje razvoja kancera. Dr Anabel Estavez Garcija je posetila svoje pacijente iz Srbije koji su se lečili na Kubi i nastavili oporavak kod kuće posredstvom akreditovane agencije Consulta al Futuro i pod daljim nadzorom lekarskog konzilijuma sa Kube. Pacijenti su gostovali u emisijama i preneli svoje dobro iskustvo u želji da zajedno sa dr Anabeli Estavez Garcija približe ljudima u Srbiji i regionu procedure i način lečenja.

Kako pacijenti kažu, sada je lečenje pacijenata sa malignitetom dostupno i našim pacijentima zahvaljujući kvalitetnoj saradnji agencije Consulta al Futuro i udruženja kubanskih lekara u Srbiji čiji je dr Anabeli Estavez Garcija zvanični predstavnik.

Možemo smatrati da su ove posete dr Anabeli Estravez osnova za začetak razvoja zdravstvenog turizma u Srbiji i regionu, jer samo na taj način pacijenti dobijaju više mogućnosti i alternative kako bi na vreme zalečili i sprečili teške bolest koje se u nekim zemljama isključivo trertiraju na konvencionalne načine. Velika volja i želja da se dostupnost lečenja na Kubi približi pacijentima iz Srbije i regiona jeste uspeh, kako pacijenata, tako i sama suština lekarske profesije.

Na Kubi postoji preko dvadeset i pet zdravstvenih institucija koje se bave isključivo istraživanjem, zajedno u relaciji sa klinikama, da bi svi zajedno dali doprinos u pronalascima na polju lečenja teških oboljenja, u kojima za sada imaju zavidan uspeh i stopu uspešnosti od čak osamdeset i sedam posto. Sa pronalaskom kao što je vakcina protiv kancera doktori nastavljaju, uz kombinovanje postojećih vakcina i drugih lekova kako bi dobili nove vakcine i za druga teža oboljenja.

Doktori sa Kube veruju da je tajna uspeha u izlečenju u tome da pronađu način da potpomognu borbu imunog sistema; da poboljšaju i kvalitetno podstaknu imuni sistem da se, uz pomoć vakcine i imunoterapije, u velikoj meri sam izbori sa bolešću. Velika dostignuća u oblasti onkologije imuno terapijom, što je uža specijalnost dr Anabeli Estavez Garsija, su revolucionarna i globalna.

Za sada su najpoznatije dve vakcine sa monoklonalnim antitelima protiv raka pluća. Veoma je važno imati u vidu da su ovi onkološki tretmani vakcinom bez kontraefekata i da nisu štetni po organizam, što u mnogome olakšava i pomaže pacijentima da se efikasnije i brže oporavljaju. Pacijentima iz Srbije i regiona sada su dostupne usluge lečenja najtežih bolesti poput dijabetskog stopala, komplikovanih psorijaza i vitaliga, operacije očiju i lečenja raznih vrsta kancera na drugi način, kubanskom medicinom.

Najnovija dostignuća u lečenju kancera gore svih navedenih bolesti koriste najviše stanovnici Azije, odnosno Kine, zatim Turske, Amerike i Kanade i pacijenti iz ostalih zemalja iz sveta, a sada i pacijenti iz Srbije i regiona. U tom smislu, Kuba je nezvanično postala svetski poznat medicinski centar za lečenje, ali sa akcentom na dalja naučna ispitivanja i pronalaženje novih lekova i vidova lečenja. Pored toga što u mnogo većoj meri obolevaju odrasle osobe u nešto manjem obimu se javlja i psorijaza kod dece.

Ovo neprijatno i krajnje nepredvidivo kožno oboljenje je veoma neogodno i u pitanju je prilično uporna bolest. Obično se pojavljuje ljuspavica na laktovima, kolenima, pupku, predelu anusa. Među populacijom je jako česta psorijaza vlasišta tj glave. Kad je posredi psorijaza simptomi su dosta jasno uočljivi, što smo već naveli, ali nije zgoreg da ponovimo još jednom.

U pitanju su promene na koži kojima su ponekad zahvaćene velike površine. Kod psorijaze je uobičajeno da se ćelije kože i do desetak puta brže množe nego inače. Takođe kada je u pitanju psorijaza na glavi, promene na samom vlasištu podsećaju na seboroični dermatitis. Seboreju takođe prate ljuspe ali ne suve kao kod psorijaze, već izrazito masne.

U nekih 5 posto slučajeva psorijazu prate bolovi u zglobovma i ukočenost. Retko dolazi do značajnijih oštećenja zgloba kao što je slučaj kod reumatoidnog artitisa.

Uzroci psorijaze i dalje nisu skroz poznati ni savremenoj medicini čak i pored uznapredovale dijagnostike. Ipak, unazad nekoliko godina rade si sve veći broj istraživanja u ovoj oblasti.

Ova dugotrajna kožna bolest se najčeše povlači leti, dok se zimi stanje pogoršava i simptomi su izraženiji. Mnogi stručnjaci dovode u vezu pojavu bolesti usled doživljaja jakog emotivnog naboja i stresa. Ipak i to nije do kraja ispitano niti su rađene neke opsežnije studije na tu temu. U pitanju nije zarazna bolest, već je ona uglavnom nasledna i pojavljuje se kod gotovo 60 posto slučajeva.

Ljuspavica kod žena je često povezana sa hormonalnim promenama i disbalansom. Neretko može da se javi i psorijaza u trudnoci, pubertetu i tokom menopauze. Sa godinama psorijatične promene na koži se smanjuju mada su česta i ponovna javljanja regresija. Bolest nije opasna iako je veoma neprijatna i utiče velikim delom na samopouzdanje kod obolelog.

Ponekad se javi i psorijaza na noktima ili čak i na malim zglobovima koji otiču i postaju kruti. Nažalost, lek za psorijazu još uvek ne postoji ali se primenom određene terapije kožne tegobe mogu ublažiti. Od velike pomoći mogu biti i biljni preparati, a veoma je važna i ishrana kod psorijaze o čemu ćemo upravo reći nešto više….

Kod psorijaze savetuje se pre svega dobro izbalansirana ishrana. Postoji celi spisak namirnica šta smete, a šta ne smete jesti.

Jako je važno da vam jelovnik sastavi vaš lekar ili nutricionista. Ishrana kod psorijaze mora biti bogata sa svežim voćem i povrćem i nezaobilaznim žitaricama. Treba izbegavati suhomesnate proizvode u širokom luku. Naročito konzervisano i masno meso, kisele namirnice, citrusno i jagodičasto voće. Pošto kafa, kakao, crna čokolada, sirova jabuka i med stvaraju kiselinu, takođe se ne preporučuju u ishrani.

Kako su to relativno novi preparati,bilo bi potrebno razviti vodiče za njihovu upotrebu, pokušati da se oni stave na pozitivnu listu za određeni broj obolelih, tako da bi se ova vrsta terapije mogla sprovoditi na planiran i sistematičan način, sa najvećim benefitom za pacijente.

Iskustvo sa Psorijazom. Lek za Psorijazu. Caj za uspesno izlecenje i povlacenje Psorijaze. Vrste Psorijaza.

Koje sve psorijaze postoje Vrste psorijaza koje postoje u zavisnosti od oblika i veličine opisuju se: Psoriasis punctata Psoriasis guttata Psoriasis nummularis Psoriasis in placibus Psoriasis annularis Psoriasis geographica U zavisnosti od lokalizacije psorijatičnih promena opisuje se: Psoriasis capitis Psoriasis unguius Psoriasis palmaris Psoriasis inversa Psorijadicne promene se mogu javiti bilo gde na koži, ali najčešće su to predilekciona mesta.

Električarski Servis.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar