•  apr 13, 2022

Sol iz mrtvog mora psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Mora sol psorijaza mrtvog iz

Neki od ovih minerala dokazano poboljšavaju zdravlje i izgled kože. U jednoj studiji, skupina sudionika s atopijskom suhom kožom potopila je ruku u vodu koja je sadržavala 5 posto soli iz Mrtvog mora na 15 minuta.

Volonteri su ispitivani u različitim intervalima šest tjedana. Studija je otkrila da sudionici koji su namočili ruku u otopini soli pokazali su poboljšanu hidrataciju kože i smanjeno crvenilo i upalu kože, karakteristike psorijaze. Sol mrtvog mora bogata je i cinkom i bromidima. Oba su bogata protuupalna sredstva. Ova svojstva pomažu u smanjenju upale i svrbeža i umiruju kožu. Za sol soli iz mrtvog mora također se poboljšava cirkulacija krvi, što rezultira zdravijim stanicama kože i manjim brojem ljuskica kože.

Osobe koje žive s psorijazom također imaju suhu kožu. Mogu magnezij, kalij, natrij i kalcij pojačati hidrataciju kože, što pomaže ublažiti svrbež i crvenilo. Vrlo je korisna za naše zdravlje, i može pomoći u liječenju simptoma psorijaze. Osobito je korisna kod svrbeža i crenila, tipično za psorijazu. Pomješajte dvije jušne žlice. Gusti aerosol u vazduhu, sprecava prekomerno dejstvo UV zraka.

Mrtvo more je mozda najbolji lek ali je i to privremeno tj. No, stručnjaci preporučuju i dodavanje soli Mrtvog mora u kupku jer tako olakšavate simptome psorijaze. Ako se odlučite za proizvode od sastojaka Mrtvog mora, birajte one koji nisu prerađeni, razrijeđeni, raspršeni ili ishlapljeni.

Neki proizvodi imaju potvrdu autentičnosti, pa se pobrinite kako ste dobili pravu stvar. Kupka od morske soli preporučuje se jednom tjedno. Za učinkovitu kupku otopite - gr morske soli najbolje iz Mrtvog mora i vrućoj vodi. Polako dodajte hladnu vodu, tako da postignete optimalnu temperaturu od 35 do 37 °C. Provedite u kadi od 20 do 30 minuta. Nemojte zapostaviti kožu lica. Za liječenje mulja psorijaze koriste se posebne vrste blata sa sljedećim farmakološkim svojstvima: Protuupalno — Upotreba mulja smanjuje ozbiljnost upalnog procesa i plakovi od psorijaze postupno se razvijaju, na kraju formirajući hipopigmentirane svijetlo obojene mrlje na svom mjestu.

Kupke od morske soli. Za učinkovitu kupku otopite — gr morske soli najbolje iz Mrtvog mora i vrućoj vodi. Polako dodajte hladnu vodu, tako da postignete optimalnu temperaturu.

Dokazi o pozitivnom djelovanju Mrtvog mora na liječenje i tretman psorijaze i drugih kožnih oboljenja su brojni. Postoje brojni dokazi o pozitivnom djelovanju Mrtvog mora na liječenje i tretman kožnih oboljenja. Prvi lijek koji se koristio za liječenje psorijaze bio je arsen.

Sredinom devetnaestog stoljeća u liječenju psorijaze najviše su se koristile živine otopine Seiden, Sol i minerali u vodi iznimno pogoduju zdravlju pojedinca, pa ne čudi da se tu još od doba Heroda I.

Velikog dolaze liječiti osobe koje pate od psorijaze i drugih kožnih bolesti te bolesti kostiju poput osteoporoze i artritisa. Zbog visokog postotka soli voda je vrlo gusta te onemogućava plivanje, a nitko ne može niti potonuti. Cijene za liječenje Mrtvog mora ovise o bolesti, stanju pacijenta, vrijeme provedeno na liječenje, propisane procedure i druge komponente. Na primjer, tjedan liječenja psorijaze košta od do dolara i tri tjedna - od dolara i više.

Mrtvo more je jedinstvena geografska pojava, najniža tačka na Zemlji, na kojoj žive ljudi. Nalazi se skoro m ispod nulte tačke nadmorske visine.

Zbog visoke količine različitih soli, salinitet je veći u odnosu na druga mora i okeane. Sastav soli soli u Mrtvom moru Jedinstvenost sastava prirodne soli mrtvog mora - jedinstvenost kombinacije velikog broja minerala i elemenata u tragovima. Veliki dio sastava soli zastupa: klorinski spojevi - reguliraju metabolizam vode i elektrolita u tijelu; magnezijev spojevi - ojačati stanice, zaštititi tijelo od stresa, eliminirati alergijske manifestacije, inhibirati starenje tkiva; natrijeve soli - stabilizira količinu tekućine u tkivima, osigurava energetski potencijal; kalcijev spojevi - stabiliziraju metaboličke procese u koži, liječe rane i spriječe prodiranje infekcije u tijelo; kalijeve soli - olakšavaju prehranu stanica; bromidnih spojeva - imaju baktericidni i antistresni učinak.

Korisna svojstva mrtve morske soli Bilo koja vrsta soli koja se proizvodi u moru može biti korisna. Navodimo neke korisne osobine mrtve morske soli: čisti tijelo i povećava broj crvenih krvnih stanica krvi.

Dobivanje kožne barijere unutar tijela, otopljene soli potiču funkciju timusne žlijezde i organe koji stvaraju krv, što služi kao izvrsna profilaksa za anemiju; stabilizira metaboličke procese i funkciju štitnjače.

U vodi mrtvog mora sadrži jedinstveni kompleks katalitičkih tvari, koji potiču procese metabolizma i stavljaju hormonski sustav u red; normalizira stanje živčanog sustava, zbog velikog broja bromidnih tvari koje djeluju blagotvorno. Dodatno, magnezijev spojevi doprinose uklanjanju viška tekućine koja u određenoj mjeri smanjuje intrakranijalni tlak; obnavlja kožu, a time i cijelo tijelo.

Jača učinak obnavljanja peeling maske pomoću kristala soli; aktivira mentalnu aktivnost, osnažuje, uklanja posljedice stresa i dugotrajnih bolesti; obogaćuje tijelo s potrebnim elementima u tragovima, čiji je unos u krv ograničen u svakodnevnom životu; jača imunološki sustav, služi kao izvrsna profilaksa za prehladu, astmu, alergijske i upalne procese.

Solna terapija u morskom moru Mnogi turista posjećuju Izrael i podvrgavaju se liječenju mrtvom morskom soli.

SOL MRTVOG MORA: LIJEK ZA PSORIJAZU? - ZDRAVLJE -

Postupci omatanja mrtvih morskih soli: pamučna ili lanena spavaćica rukav je nužno duga ili se navlažite u slanoj vodi. Za pripremu, uzmite 1 žlicu mrtve morske soli po 1 litru čiste tople vode. Stavili smo natopljenu košulju ili okrenuli plahtu i prekrili se toplim pokrivačem.

Tada ležemo i odmaramo sata. Nakon postupka uvijek stavite suhu i čistu odjeću. List nakon uporabe treba oprati i pegliti vrućim željezom. Sol mrtvog mora iz akni: koristite losione soli tri puta tjedno ili svaki drugi dan.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar