•  apr 10, 2022

Od kakvog je značaja d vitamin za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Od kakvog je značaja d vitamin za psorijazu

Ponuda proizvoda vitamina D je velika zato su kupci često u dilemi što odabrati. Normalno je da svaki proizvođač hvali svoj proizvod i kupci su takve samohvale kritični i nepovjerljivi. Struka je ujedinjena: ako imate mogućnost, odaberite vitamin D3 jer djeluje jače i duže vremena.

Oblik D3 je onaj koji sami stvaramo kada su za to ispunjeni uvjeti. D2 je biljnog izvora. Skoro sva novija istraživanja, preporuke, upozorenja … odnose se na D3.

Budete li odlučili za oblik D2, uzimajte ga u duplim količinama i provjeravajte njegovu količinu u krvi. Životinje isto kao ljudi tvore D3 i pohranjuju ga u masnoćama. U proizvodnji vitamina D3 najčešće se upotrebljava mast masnih riba ili lanolin masnoća u vuni ovaca, a u novije vrijeme i posebne vrste lišajeva.

Potrebno je uvažavati da je riblje ulje mnogo više proturječno iz ekoloških, etičnih i čak zdravstvenih razloga jer riblja ulja sadrže i puno štetnih tvari kao što su živa i drugi teški metali. Istina je da striženje ovaca nije prirodno, ali u tom procesu životinja ne trpi niti u uzgajanju niti u striženju.

Dobrog istraživanja koje bi potvrdilo jednaku učinkovitost i postojanost D3 iz lišajeva za sada još nema. Industrijski D3 rezultat je kemijskih reakcija u farmaceutskim laboratorijima.

U samom djelovanju D3 ne bi smjelo biti razlika, ali tu je potrebo uzeti u obzir i neke druge činjenice..

Ti proizvodi često sadrže štetne tvari kao što su metilparahidroksibenzoat i makrogolglicerol hidroksistearat. Metilparahidroksibenzoat može uzročiti alergijske reakcije možda i zakasnjele, a makrogolglicerol hidroksistearat potencialni je razlog za probleme s želudcem i proljeva. U Sloveniji se najviše prodaje Plivit D3. Godine je zavod za osiguranje platio Zašto liječnici propisuju i preporučaju Plivit D?

Pošalji mi e-mail za nove komentare Pošalji. Kafa povišava ili snižava krvni pritisak Top 10 hrana koje stimulišu rast. Omlet koji zasićuje 3. Krem supa Vitamina 3. Šejk vitamin C.

Sočivo Vitaminka 2. Vitaminski miks. Web koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje.

Prihvaćam sve Prihvaćam samo neophodno Postavke. Neophodni kolačići uključeno Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Narodni lijek je magazin namijenjen za ljubitelje alternativne medicine, ljekovitog bilja i liječenju prirodnim lijekovima Prijavi se. Vaše korisničko ime. Forgot your password? Get help. Create an account. Vaš e-mail. Oporavak lozinke. Zdravlje Bolesti Kako ublažiti i liječiti psorijazu i ekcem - Narodni Zdravlje Bolesti.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar