•  apr 12, 2022

Streptokokna angina izaziva psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Izaziva psorijazu angina streptokokna

Mnogi bolesnici primjećuju da se njihova pogoršanja javljaju u određeno doba godine. Češće je zimska vrsta psorijaze pogoršanje se događa uvijek zimi, rjeđe - ljeti. Postoji treći tip koji ne ovisi o sezoni. Pacijenti s psorijazom trebali bi pokušati izbjeći nagle promjene u klimatskoj zoni.

Na primjer, kada se upoznate s Novom godinom u Egiptu ili Tunisu, gotovo sigurno možete dobiti bonus u obliku pogoršanja. Osobe s ovim problemom su kategorizirano kontraindicirane u korištenju alkohola, slani, slatke, masne hrane i općenito u prejedanju.

Za sprječavanje egzacerbacija potrebno je pridržavati se prehrambene prehrane, koja će se raspravljati u nastavku. Jedan mogući uzrok pogoršanja može biti živčana i fizička pretjerana eksplozija - poželjno je izbjeći stresne situacije i pokušati povećati otpornost na stres. Pogoršanje psorijaze može izazvati cijepljenja i neke lijekove, posebno za liječenje zaraznih bolesti dišnih organa, antibiotici, imunomodulatori, odvojena antidepresivi, antikonvulzivi, sredstva malarije, vitamina kompleksa, pa čak i lijekova za psorijazu.

Možda pogoršanje psorijaze Kartalin, biljna bazi masti, biti smješten kao jaku dermatitis, uključujući od psorijaze. To pogoršanje u početnoj fazi liječenja koji je naveo proizvođač u uputama s vremenom stanje kože treba normalizirati.

Čimbenici rizika za novu egzacerbaciju su pušenje, infektivni, imunopatološki i endokrinološki čimbenici, svaka nova kozmetika i parfemi. Najčešće, psorijatični osip na egzacerbaciji javljaju se na tlu s sušom i tanjom kožom koja je podvrgnuta mehaničkim ili kemijskim napadima. Osobe s suhom kožom su sklonija ovoj bolesti, za razliku od vlasnika masne i dobro hidratizirane kože.

Psorijaza se može smatrati idiosinkriznom za sve vanjske utjecaje. Ponekad se spontano pogoršava i može također nestati, ostavljajući pacijenta zbunjen zbog uzroka pogoršanja.

Ovo je vrlo individualna bolest. Prvi se odnosi na osnovnim dermatoza s disfunkcijom epidermalnog sloja i stanica u kojima se pojedinačni regije naznačen epidermalnog prisiljen podjele i formiranje keratinocita. Pristalice prve pretpostavke se smatra sekundarnim autoimune napada T-limfocite i makrofage, keratinocita, ocjenjujući ga kao imunološki odgovor na prekomjerne patološki promijenjene stanice kože.

Druga pretpostavka smatra patogenezu ljuskavog lihen kao autoimunu patologiju, kada je prekomjerna proizvodnja kožnih stanica uzrokovana njihovim autoimunim oštećenjem.

Obje ove pretpostavke imaju pravo postojati, budući da su neke činjenice potvrđene pozitivnim rezultatima liječenja koje proizlaze iz bilo koje hipoteze. Tu su i rezultati istraživanja koji djelomično pobijaju svaku od njih. Prvi znakovi relapsa su pojava na različitim dijelovima tijela sa sušom kožom na primjer, udovi, glava, donji dio leđa papule crvenkaste boje od 1, mm. Jasno su ograničene, prekrivene su velikom ljestvicom velikih razmjera, podložne rastu formiranjem blijedih sivih psorijatičnih plakova.

Njihova veličina varira od malih do 1 cm do značajnih površina - s dlanom i više. Dermatoza obično prati svrbež. Izbijanja počinju skidati, vage na površini lako se uklanjaju, a ispod njih ostaju gušći, postavljene dublje ovo objašnjava drugo ime bolesti - ljuska lihen.

Prekomjerna proizvodnja keratinocita i stvaranje kožnih infiltrata u psorijaznim plakovima uzrokuju na tim mjestima deblji podignuti sloj kože. Kod struganja strugala, pločice mogu malo popuštati. Na oštećene kože mogu se pojaviti pukotine i gubljenje, stalno osjećaju svoju nepropusnost.

Bolest je karakterizirana valovitom strujom - latentno razdoblje zamjenjuje se manifestama, može se podijeliti u tri faze. Psorijaza ima različite kliničke sorte i varijacije protoka.

Najčešći oblik je zajednička ili vulgarna psorijaza, koja je pak podijeljena u podvrste, glavni su plakovi gore opisani i kapljice. Uobičajeno mjesto plaketa - na koljena, koljena, vlasišta, rjeđe na tijelu. Osoba obično ostaje čista, iako ponekad lezija dolazi na čelo. Lagano oštećenje glatke kože nije svrbež, ali skalp je karakteriziran teškim svrbežom.

Na glavi, žarišta se mogu izolirati ili spojiti u jednu neprekinutu površinu s pukotinama i izlučivanjem.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar