•  apr 12, 2022

Zorina mast psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Mast psorijaza zorina

Čudotvornost Zorine masti krije se u njezinim vrijednim sastojcima. Bazga pomaže kod akni, čireva i konjunktivitisa. Za nju je čak i Hipokrit govorio da može zamijeniti sve lijekove. Maslinovo i kantarionovo ulje regeneriraju, obnavljaju i hidratiziraju kožu te pomažu u zacjeljivanju opeklina.

Pčelinji vosak formira zaštitnu barijeru na koži, čime pomaže u njezinoj obnovi, te obiluje vitaminom A, koji umiruje iritacije. Zorina mast Foto: Nova TV. Zorina mast namijenjena je svim tipovima kože i svim generacijama. Svaka obitelji u njoj može pronaći univerzalnu namjenu, zbog čega je neizostavan proizvod svakog kućanstva. Oni koji se pokažu doraslima ovome izazovu potpisat će ugovor sa SPAR-om Hrvatska, ali samo jedan proizvod, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će Hrvatski hit-proizvod Gutatna psorijaza može se po prvi put pojaviti u djetinjstvu ili ranoj odrasloj dobi i može se pojaviti iznenada.

Inverzna psorijaza pojavljuje se u obliku jarko crvenih lezija koje nisu grube nego glatke i sjajne. Uglavnom se nalaze u kožnim naborima i osjetljivim područjima poput pazuha i drugih kožnih nabora poput prepona ili ispod grudi ili stražnjice. Gnojna psorijaza uglavnom se javlja kod odraslih osoba, a odlikuje se bijelim plikovima gnoja koji nije zarazan jer se sastoji od bijelih krvnih zrnaca. Ti plikovi mogu biti okruženi crvenom kožom i mogu biti lokalizirani ili prošireni.

Eritrodermična psorijaza uglavnom je upalne prirode i stoga često zahvaća većinu površine tijela. Jako crvenilo kože dovodi do ljuštenja kože u velikim "plahtama", što uzrokuje bol i neugodu. Genetika Istraživanja pokazuju da je u većini slučajeva psorijaza nasljedna, s obzirom na učestalost psorijaze među obiteljima oboljelih osoba. Smatra se da određeni naslijeđeni geni mogu biti povezani s psorijazom, ali još nije jasan točan način na koji se to događa.

Infekcije Infekcije su često uključene u razvoj simptoma psorijaze. Bakterije, posebice streptokoki, najčešće su implicirani patogeni i povezane su s gutatnom psorijazom. Poznato je da virus humane imunodeficijencije HIV, iako nije izravni uzrok psorijaze, povećava vjerojatnost razvoja težeg oblika psorijaze, ako osoba već ima psorijazu.

Stres Psihološki stres može pogoršati stanje i u nekim slučajevima može ga pokrenuti. Lijekovi Neki lijekovi, naročito litij, antimalarici i beta-blokatori, negativno utječu na psorijazu. Nagli prekid u terapiji s jakim topičnim ili oralnim kortikosteroidima vjerojatno će izazvati "povratne" simptome koji mogu biti ozbiljni i mogu dovesti do eritroderme ili čak opće gnojne psorijaze. Terapije s lokalnom primjenom za psorijazu sastoje se uglavnom od emolijensa, hidratantnih krema, keratolitičkih agensa i kortikosteroida.

Hidratantni proizvodi i emolijensi uglavnom su korisni u srednjim fazama ili fazama povlačenja psorijaze. U početnoj keratotičnoj fazi najkorisniji su keratolitički agensi i mogu se koristiti u kombinaciji s hidratantnim kremama i emolijensima. Kortikosteroidi s lokalnom primjenom uvijek su učinkoviti, međutim, oni se ne bi smjeli koristiti kontinuirano tijekom duljeg vremenskog razdoblja, stoga je često korisno sačuvati ih za pogoršanja egzacerbacije.

Emolijensi se koriste kako bi stratum corneum postao podatniji i kako bi se smanjilo površinsko ljuštenje. Oni su najčešće korišteni preparati u dermatologiji. Djeluju stvaranjem zatvorenog filma koji smanjuje količinu izgubljene vode zbog isparavanja iz kože, omogućavajući površinskom sloju kože ili stratumu corneumu, da se na odgovarajući način hidratizira.

Hidratantna sredstva su emolijensi obogaćeni prirodnim čimbenicima zadržavanja vlage NMF-i koji također povećavaju hidrataciju stratuma corneuma jer privlače i vezuju vodu. Naprednija hidratantna sredstva sadrže i aktivne sastojke poput gluko-glicerola koji povećava hidrataciju u dubljim epidermalnim slojevima kože aktiviranjem vlastite hidratacijske mreže kože koja opskrbljuje gornje slojeve kože vodom.

Redovita uporaba emolijenata i hidratantnih sredstva je važna i ona se treba nastaviti kako tijekom pogoršanja, tako tijekom povlačenja. Za to vreme dosta je napredovala, promenila sam 2 doktora ali nista. Dobijala sam masti sa ribljim uljem, ureom i sl.

Cak sam dobila i kortizonske, koje su mi u startu pomogle, a onda je bilo jos gore. Na licu sam uspela da zaustavim i kontrolisem ali na drugim delovima tele je to malo teze. Da ne pisem o tome koliko mi vremena treba ujutru i uvece, koliko. Crvene, izdignute iznad površine kože i upaljene lezije tipične su za psorijazu sa naslagama.

Lakat sa simptomima psorijaze. Psorijaza se javlja u različitim. Kod osoba koje imaju psorijazu, proces rasta kože ubrzan je za sedam puta, odnosno traje samo četiri dana, pa se kod ubrzanog rasta stanice nagomilavaju i stvaraju crvene, izbočene mrlje, koje su najčešće prekrivene ljuskama.

Psorijaza se javlja na određenim dijelovima koje, kao što su vlasište, koljena i laktovi, a zahvaćena područja razlikuju se od osobe do osobe. S obzirom. Danas se psorijaza smatra sustavnom bolešću koja obuhvaća promjene na koži, moguću zahvaćenost zglobova te karakteristične pridružene bolesti.

Epidemiološkim istraživanjima. To je potvrda da je novi lek efikasniji od bilo kog drugog leka za psorijazu. Problemi sa ovim lekom mogu se javiti kod pacijenata sa hroničnim ili povratnim infekcijama ili kod pacijenata sa Kronovom bolešću. Slični tekstovi. Za 2 do 6 nedelja dolazi do pojave prvih promena koje odgovaraju psorijazi. Lekovi, alkohol i cigarete provociraju pogoršanje toka bolesti.

Morska voda i umereno sunčanje imaju blagotvoran uticaj na ovo oboljenje. Ipak, izgoreti na suncu često znači opsežne i nove promene oboljenja.

Kako se leči psorijaza? Terapijski pristup, lečenje, mora biti različit za svakog pacijenta u zavisnosti. Psorijazu imam od svoje sedme godine na predelima: lakat, shake, tabani, prsti, a pojavi se i nestane na glavi. Od kad znam za sebe, sve nacine lecenja sam isprobao i aposolutno nista nije pomoglo.

Cak sam bio oslobodjen vojne sluzbe.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar