•  apr 10, 2022

Kokosovo ulje i psorijaza

Vesna Objavio Vesna
I kokosovo psorijaza ulje

Obično je najbolje koristiti topikalne kortikosteroide kao kratkotrajni tretman u toku upale. Katran kamenog uglja je dostupan u obliku šampona, krema i ulja bez recepta. Dostupan je i u većim koncentracijama na recept. Ovaj tretman se ne preporučuje ženama koje su trudne ili doje. Ako se vaša psorijaza vlasišta inficira, mogu vam se pojaviti kraste, crvenilo, osetljivost i ponekad oticanje limfnih čvorova.

Vaš lekar može propisati antibiotski tretman za ovaj problem. Ovaj tretman koristi prirodnu ili veštačku ultraljubičastu svetlost. Najjednostavniji i najlakši oblik fototerapije je izlaganje vaše kože kontrolisanim količinama prirodne sunčeve svetlosti.

Ako imate teži oblik psorijaze vlasišta ili ukoliko ste otporni na druge vrste lečenja, vaš doktor može vam prepisati oralne ili lekove u vidu injekcija. To je poznato kao sistemski tretman. Zbog ozbiljnih nuspojava, neki od ovih lekova se koriste samo kratak vremenski period i mogu se kombinovati sa drugim metodama lečenja. Iako lekari biraju tretmane na osnovu vrste i težine psorijaze, tradicionalni pristup je da se počne sa najblažim tretmanima — topikalnim kremama i ultravioletnom terapijom fototerapija — kod pacijenata sa tipičnim lezijama na koži plikovima.

Nakon toga može se nastaviti do agresivnijih tretmana ukoliko je potrebno. Cilj je pronaći najefikasniji način za usporavanje rasta ćelija kože sa što manje mogućih nuspojava. Iako alternativna medicina ne može izlečiti psorijazu, sigurno je da postoje prirodni tretmani za psorijazu vlasišta koji vam mogu olakšati simptome. Istraživali smo i odabrali 10 prirodnih tretmana koje možete sami napraviti kod kuće i isprobati. Ovo je brz i jednostavan tretman za uklanjanje svraba vlasišta.

Uzmite malu čašu vode i promešajte sa jednom kašikom sode bikarbone. Zatim upotrebite tupfer ili krpicu da nanesete smesu na područje glave koje je zahvaćeno psorijazom. Možete čak sipati rastvor na glavu da biste ublažili svrab i upalu ispod kose.

Beli luk ima jaka anti-upalna svojstva i antioksidanse koji poboljšavaju stanje kože, a istovremeno sprečavaju infekcije kože. Iako ne miriše najbolje, efikasan je kod smanjenja simptoma psorijaze na glavi. Pomešajte sok ili ceo presovani beli luk sa kremom od aloe vere ili gelom u odnosu 1-na Ostavite smesu na zahvaćenom području 15 do 20 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom. Ovaj tretman je bezbedan za svakodnevnu upotrebu. Omega-3 masne kiseline koje se nalaze u suplementima ribljeg ulja mogu smanjiti zapaljenje povezano sa psorijazom.

Uzimanje 3 grama ili manje ribljeg ulja dnevno se generalno priznaje kao sigurno i može vam koristiti u borbi sa simptomima psorijaze. Svakako jedan od najboljih domaćih lekova za psorijazu vlasišta što daje izvanredne rezultate. Ono će vašoj koži olakšati simptome i zaustaviti proizvodnju masti u vašoj koži, sprečavajući da se suve mrlje šire.

Ako nemate pri ruci kokosovo ulje za kosu, postoji mnogo alternativnih ulja koja se mogu koristiti za psorijazu vlasišta, kao što su ricinusovo ulje, arganovo ulje, ulje jojobe, ulje senfa, ulje konoplje i ulje E vitamina.

Ostavite ga preko noći. Upsešno čisti krv od toksina i ima protivupalno dejstvo na psorijazu vlasišta. Takođe sadrži antimikrobna jedinjenja koja će sprečiti infekcije.

Skuvajte čaj od jedne kašike osušenog đumbira za kosu, pola kašičice meda i pola kašičice limuna. Pijte jednu do dve šolje ovog čaja svaki dan.

Takođe, potpomaže ljuskanje i otpadanje obolele kože zahvaćene psorijazom.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar