•  apr 10, 2022

Krema za mačiju psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Krema za mačiju psorijazu

Iako se pokazalo da mlijeko čička Silibum marianum nije uspješno u liječenju psorijaze, štiti od hepatotoksičnosti kao nuspojavu metotreksata, protuupalnog lijeka. Silimarin je aktivni sastojak čička.

Ekstrakt paprati Polipodium leucotomos, u narodu poznat i kao kalaguala, starosjedioci Hondurasa tradicionalno koriste kao lijek protiv različitih stanja kože. Kineska medicina ima obilje kombiniranih topikalnih pripravaka, od kojih su mnogi bogati prirodnim kortikosteroidima, što bi objasnilo njegovu učinkovitost. Neki od ovih proizvoda ne navode svoj sastav, što je stvorilo lošu reputaciju Kineski biljni lijekovi. Poput kineske medicine, homeopatija psorijazu smatra lokalnim odrazom sistemskog poremećaja.

Kod homeopatskih tretmana, pacijenti mogu osjetiti pogoršanje simptoma prije povlačenja: to je poznato kao kriza zacjeljivanja. Neki ljudi posjećuju odmarališta i kliničke centre na Mrtvom moru i provode dva do četiri tjedna na suncu i u slanoj vodi.

Bilo koja morska plaža može se koristiti za liječenje psorijaze. Među najčešće korištenim tehnikama su morske kupke, helioterapija, uključujući alge u sihrani, morsko blato i psamoterapija između ºC obloga vrućim morskim pijeskom i opuštanje 20 minuta ili dok se ne oznojite. Psorijaza je jedna od dermatoloških bolesti koja se uglavnom liječi u toplicama.

Studije pokazuju pozitivne kliničke rezultate. Uz klorirane vode i morsku klimu, lječilišta nude i sumpornu vodu za liječenje psorijaze. Ova je voda dobra za to što joj se pripisuju sljedeće prednosti. Glavni učinak hidrogensulfidnih kupki dolazi iz njihovog antioksidativnog kapaciteta. Sumporne vode djeluju protuupalno i, zbog transformacije sumpora i sumporovodika u pentatičnu kiselinu u dubokim slojevima epiderme, imaju antifungalni, antibakterijski i antipruritični kapacitet.

Čini se da sumporne vode igraju ulogu u imunoregulaciji kože. Blagotvorni učinci na imunološki sustav pripisuju se i odmoru i suncu.

Druga mogućnost su vrlo tople kupke na 42 ° C, tijekom 15 do 30 minuta, nakon kojih slijedi mlaz vruće vode minute ili filiformni tuš na 30 cm od kože, koji djeluju antipruritično. Također se izvode tretmani Ingran koji se sastoje od kupke s vrlo vrućom vodom, na ºC tijekom 10 minuta u kombinaciji s izlaganjem suncu. Općenito, poboljšanje psorijaze u tretmanima koji se koriste u toplicama može se pripisati nekoliko razloga.

Toplinska stimulacija. Povezan je s vazodilatacijom: povećava cirkulaciju krvi i snižava krvni tlak.

Hipertermija se koristi za ublažavanje boli i stvaranje imunosupresivnog učinka. Djeluje i protuupalno. Mehanički učinci. Učinci se vide na tonus mišića, pokretljivost zglobova i intenzitet boli.

Također se javljaju fiziološke promjene, poput povećanja izlučivanja urina i smanjenja razine u plazmi. Psihološki čimbenik.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar