•  apr 14, 2022

Psorijaza i opadanje kose

Vesna Objavio Vesna
Kose psorijaza i opadanje

Kod psorijaze ćelije se razmnožavaju brže nego obično, pa ne mogu proizvoditi keratin, supstancu koja koži daje tvrdu površinu.

Ruzmarin Rosmarinus officinalis pripremite oparak od 50 grama osušene biljke u 1 litru vrele vode. Pijte jednu šoljicu uveče, da biste lakše zaspali. Stručnjaci smatraju da je psorijaza autoimuna bolest pri kojoj imunološki sistem uzrokuje upalu kože, a često i zglobova. Čini se da geni igraju veliku ulogu u sklonosti razvijanju te bolesti, kao i određene infekcije i stres. Prirodni lekovi za opadanje kose Upozorenje uzimajte samo jedan od sledećih preparata. Pojavljivanje više malih delova bez kose na vlasištu ukazuje na bolest koja se medicinski zove alopecija.

Lipa Tilia cordata pripremite oparak od pet grama osušenih cvetova u litru vrele vode. Takodje se može pojaviti u obliku malih tačkica na koži i kao vrlo crvena koža, na primer pod pazuhom, u preponama i na ženskim polnim organima.

Takve pojave psorijaze mogu se pojaviti čak i na šakama, stopalima i noktima. Ostavite da odstoji pet minuta, a zatim procedite. Simptomi se sastoje od crvenih mrlja prekrivenih belim ljuskicama. Maslačak kapsule, mg praška uzimajte s vodom po 1 kapsulu triput na dan za izbacivanje otrovnih tvari iz organizma. Osip se kod psorijaze može pojaviti svuda po telu, ali najčešće na laktovima i kolenima, po torzu i na temenu. Uobičajen prelaz u zdrave kože je dana, a u psorijazi dana.

Psorijaza vlasišta može se dijagnosticirati pregledom i doslovno opipom upaljene kože, jer vlasište koje je zahvaćeno psorijazom na opip djeluje kao kora hrasta. Bolest se može dijagnosticirati i biopsijom vlasišta i histološkom analizom.

Nakon postavljanja dijagnoze nastoji se bolest što brže izliječiti ili ublažiti. Uvijek se nastoji utvrditi i otkloniti bilo kakav vanjski triger koji je potaknuo pojavu psorijaze kao što su neki lijekovi, stres, nesanica i dr..

U lokalnoj terapiji najčešće se koriste keratolitici za uklanjanje ljusaka, obično na bazi salicilne kiseline, te lokalni protuupalni lijekovi poput lokalnih kortikosteroida. Prije su široko bili zastupljeni pripravci koji su se radili sa svinjskom masti te je pripravak sadržavao i salicilnu kiselinu koja je skidala ljuskice, a svinjska mast je ublažavala suhoću.

Također, u skidanju ljusaka djelotvorna je i takozvana uljna kapa koja se nanosi na vlasište te se ispire nakon nekoliko sati, a za njezino djelovanje zaslužena je salicilna kiselina koja skida ljuske.

U terapiji se također primjenjuju i analozi vitamina D, cignolin i lokalni retinoidi. Vrlo su ljekoviti naftalan ulje, losioni i šamponi s dodatkom katrana i ulja.

U liječenju psorijaze vlasišta pomažu i dermokozmetički šamponi koji su sa svojim sastojcima izrazito ljekoviti kod psorijaze vlasišta. Od biljnih pripravaka djelotvorni su šamponi koji sadrže kurkumu, nim,indijski broć i dr.

Stranica www. Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki. Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar