•  apr 13, 2022

Kako izleciti psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Izleciti psorijaza kako

U najtežim slučajevima može biti po celom telu i zahvatiti kosti i zglobove, što se naziva psorijatični artritis. Ne zna se tačan uzrok niti lek za psorijazu, ali poznato je da može doći do pogoršanja bolesti tokom pojačanog stresa, frustracija, uzbuđenja, žalosti i drugih emocionalnih promena. Jedan od najpoznatijih travara Posebno je savetovao biljnu dijetu uz post na vodi jednom nedeljno, kao i pranje zahvaćenih mesta sa sapunom od bora.

Travar joj otkrio kako da otruje svekrvu i prođe nekažnjeno: Evo šta se desilo nakon 6 meseci! Na temelju svog bogatog iskustva dao je sledeće recepte za hitnu pomoć kod psorijaze. Pogođena mesta mažite eteričnim uljem bora Bor ima široku istoriju korišćenja kod kožnih bolesti širom sveta, od ajurvedske do indijanske medicine. Pospešuje razmenu materija, povećava aktivnost i sposobnost reakcije organizma i dubinski prodire u tkiva. Deluje izrazito antiupalno i podstiče cirkulaciju.

Ima bezbroj lekovitih svojstava za kožu i kosu, pa se koristi i kod raka kože, ekcema, erupcija na koži, parazitskih i gljivičnih infekcija, hroničnog rinitisa i drugih kožnih bolesti. Može čak da pomogne i kod alopecije i pojačanog gubitka kose, peruti i drugih problema vlasišta.

Koristite obloge od skroba ili mekinja Stavljajte obloge od skroba ili mekinja od biološki uzgojene pšenice. Napravite pastu sa vodom i stavite je na kožu. Držite dok se ne osuši, napravite oblogu 2 puta dnevno.

Pšenica je bogata vitaminima i mineralima koji dubinski neguju, regenerišu i štite kožu. Od vitamina koji se nalaze u pšenici, važno je napomenuti vitamin rasta A, vitamin B1 bitan za održavanje zdravlja i za poboljšanje protoka krvi, vitamin B2 za razmenu materija, kao i neophodni vitamini B3 - B6 za rad nerava, vitamin C za lepotu kože i za stvaranje krvi, sunčani vitamin D, kao i jedan od najjačih antioksidanata, vitamin E.

Psorijaza nije infektivna bolest. Uz adekvatno lečenje, manje stresa, pravilnu ishranu i održavane spoljne higijene, može se kontrolisati i smanjiti mogućnost da se ova kožna bolest pojavi. Evo danas sam nazalost obavestena da mi unuka od 10 godina ima psorijazu. Danas je bila kod lekara jer joj se na glavi pojavilo perutanje koze i svrab. Tako da su ustanovili to. Dobila je dve kreme i za mesec dana na kontrolu. Brine me kako tako malo dete da dobije psorijazu.

Psorijaza je oboljenje kože koje se javlja i kod dece i kod odraslih. Od naših proizvoda savetujem Origanol strong kapsule i ulje crnog kumina koje smeju da koriste i deca. Imam crvene fleke i ponekad se ljusti koza. Kao sto ste naveli gore. Sta mislite da li da nastavim da je koristim. Savetujem Vam Origano derm kremu da lokalno aplikujete a oralno da koristite ulje divljeg origana. Postovanje, Moj sin ima psorijazu na kozi glave vec godina. Prvo kao mala krastica pa se siri, crvena koza I ljuspa se…siri se u krug…pio je metatrexat, keracutan, I razne kreme od kojih I daivoneks…sve mu je gore.

Sta da rafi? Ja imam 17 godina i vec 6 meseca kako imam psorijazu na kozi glave i po telo. Isao sam kod lekara isprobao sve i svasta i nista ne pomaze ljusti se kora i opet se pojavi ako moze pomoc. Preporučujem Vam ulje crnog kumina, 3×1 kašičicu na dan, pre obroka, 3 meseca u kontinuitetu a zatim pravite pauzu od mesec dana.

Vec vise od 10 godina imam psorijazu na zadnjem delu glave i gornjem delu cela. Sve 8 svasta sam probao, ali bez uspeha. Najgore je u prolece i jesen. Rado bih poslusao Vas savet. Unapred hvala! Savetujem Vam ulje crnog kumina, da pijete 3×1 kašičicu na dan pre obroka i lokalno aplikujete, 2x na dan. Pozdrav,psorijazu imam vec dvadesetak godina na glavi i laktovima i u intimnim predelima svasta sam probala nista ne pomaze molim za savet.

Savetujem Vam ulje crnog kumina, 3×1 kašičica na dan pre obroka, 3 meseca u kontinuitetu i Biofeme kapsule, 2×1 na dan. Pozdrav ja imam vec 15 god psorijazu dobila sam je kad sam imala 3 god imam na telu i glavi probala sam svasta nista ne pomaze molim za savet.

Od Probotanic proizvoda Vam savetujem da pijete ulje crnog kumina, 3×1 kašičicu na dan, pre obroka, 3 meseca u kontinuitetu a zatim pravite pauzu od mesec dana.

Imam psorijazu preko 15 godina, na cevanicama obje noge i na desnoj iznad prsti, zbog nje ne nosim sorceve jer mi je neprijatno da se to vidi.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar