•  apr 10, 2022

Integralni pirinac kod psorijaze

Vesna Objavio Vesna
Kod integralni psorijaze pirinac

Ako se zdravo hranite, ona će moći nesmetano i normalno da funkcioniše, pa ako ste generalno zdravi, osećaćete se dobro u svojoj koži.

Ona se posebno pokazala kod oboljenja kao što su ciroza i hepatitis C. Napad virusa hepatitis C na jetru treba ozbiljno shvatiti. Cigarete su pravi otrov za jetru, koji, i kad je zdrava, veoma teško filtrira. Učestvuje u prevenciji daljeg uništavanja jetre uticajem slobodnih radikala.

Posavetujte se sa lekarom o određivanju tačnog limita unosa proteina. U zavisnosti od stanja u kojem se nalazi vaša bolesna jetra, moraćete da unos alkohola svedete na minimum ili, još bolje, da prestanete da ga unosite u telo. Ako postoje otoci, trebalo bi zabraniti so i mineralnu vodu sa velikom količinom natrijuma.

Utiče na smanjenje rasta ćelija kancera jetre. U ranom stadijumu svih tipova bolesti jetre, javlja se upala u predelu ovog organa. Posebno uvećajte količine slatkog krompira, manga, šargarepe, bobica, spanaća, kelja, paradajza, kajsija, narandži i lubenica. Prevelike količine bakra u telu takođe remete rad jetre i uzrokuju razvoj Vilsonove bolesti. Međutim, ako niste u mogućnosti uvek da iskombinujete ishranu, kao dobro rešenje se mogu pokazati neki od suplemenata.

Ako ih uvrstite u svoju dijetu, obezbedićete sebi vredne količine ugljenih hidrata, vitamina, antioksidanata i vode. Prilikom kupovine čaja, raspitajte se da li on u svom sastavu sadrži kofein. Konzumiranjem masne, pržene i preslane hrane pokrenućete razvoj bolesti ovog organa koje mogu biti fatalne za ceo organizam.

Nemojte jesti hranu koja sadrži gvožđe, nemojte piti kapsule i tablete bazirane na gvožđu, a čak nije preporučljiva ni priprema hrane na posuđu od gvozdenih materijala.

Sa druge strane, ako ne obraćate pažnju šta unosite u sebe, to najviše negativno utiče baš na jetru. Kontrolišite krvni pritisak, nivo holesterola i količine šećera u krvi. Neka vam obroci budu redovni, da bi se lakše raspodelile kalorije. Energetsko piće ili koka-kolu zamenite čašom sveže ceđenog soka.

Laneno seme možete koristiti kao dodatak pecivima od integralnog brašna ili ga sipati u smuti. Jedna od glavnih osobina kineske gljive je poboljšanje rada bolesne jetre. Logično je da u ovom slučaju morate na neko vreme prekinuti sa unosom ovog minerala u telo. Ako je vaša jetra bolesna, ona nije sposobna da sama rasporedi nutrijente do ostalih organa, niti da čisti organizam od toksičnih materija.

Kažemo neki, jer većina samo doprinosi još većem oštećenju ovog važnog organa. Smanjite hranu koja sadrži bakar, kao što su čokolada, lešnici i pečurke. Pripremajte je sa sokom od limuna ili limete, sa malo maslinovog ulja, sitno seckanog luka i uz dodatak začina kao što su origano i biber. Sve ovo može još više pogoršati stanje vaše bolesne jetre.

Mnoge bolesti jetre su povezane sa akumulacijom masnoća, tako da, ako imate višak kilograma, morate da ga se rešite pre nego što oboljenje napreduje. Psorijaza nije zarazna Psorijaza je uporna, dugotrajna bolest.

Psorijaza je veoma često, genetski uslovljeno, oboljenje kože u čijem trauma bilo u smislu virusnog oboljenja, bakterijske infekcije streptokokna upala grla ,. Ovaj herpes se najčešće javlja na torzu i zadnjici, ali može biti i na svim ostalim delovima tela.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar