•  apr 11, 2022

Para psorijaza slike

Vesna Objavio Vesna
Para psorijaza slike

Govoreći o veličini. Postupno, međutim, osip se može početi rasti u veličini, s većinom od papula imaju tendenciju spojiti i čine jedan poraz. Kada je bolest je vjerojatno oštećenje nokta, kosa ponekad unutarnje organe. I naravno, glavna manifestacija psorijaze uvijek svrab, zapravo, iz kojih se uzima svoje ime i bolesti.

Kao rezultat toga, teži svrbež pacijent može češljati ugriz do pucanja. Ova trauma uzrokuje da koža formira ne samo krvarenja, ali i pristup bakterijskih infekcija povezanih tipa. I, naravno, postoji čitav popis metoda ne-tradicionalne medicine, koji su u nekim slučajevima dobro dokazani.

About medicine Dermatologija. About medicine Dermatologija Psorijaza: fotografije, vrste i simptomi. Prva Pomoć. Gubitak Kose.

Dijagnoza Fotografije. Budite Zdravi. Upute Za Lijekove. Narodni Lijekovi. Prehrana I Dijete. Slabija ćelijska regeneracija prouzrokuje tzv. To slabljenje izaziva više faktora. Pustular Psoriasis uglavnom se javlja kod odraslih i karakterišu je beli gnojni plikovi koji nisu zarazani jer se sastoji od belih krvnih ćelija.

Ovi plikovi mogu biti okruženi pocrvenelom kožom i mogu biti lokalizovani ili razbacani. Erythrodermic Psoriasis je uglavnom zapaljenska i stoga često zahvata veći deo površine tela. Velike površine kože su crvene i upaljene što dovodi do ljuštenja velikih "listova" ljuspi, što izaziva jak bol i neprijatnost. Genetika Studije ukazuju da bi većina slučajeva psorijaze mogla biti nasledna, zbog učestalosti pojave psorijaze u porodicama osoba sa tim problemom.

Smatra se da određeni geni mogu biti povezani sa psorijazom, ali tačan način na koji se to dešava još nije jasan. Infekcije Infekcije često učestvuju u razvoju psorijatičnih simptoma. Bakterije, naročito streptokok, su najčešće uključeni patogeni i povezani su sa kapljicnom psorijazom.

Infekcija virusom humane imunodeficijencije HIV, iako nije direktan uzrok psorijaze, dokazano povećava verovatnoću pojave težih oblika psorijaze, ako osoba već ima psorijazu.

Stres Psihološki stres može pogoršati stanje i u nekim slučajevima, biti dovoljan kao okidač. Lekovi Pojedini lekovi, a posebno litijum, antimalarici i beta-blokatori, imaju negativan uticaj na psorijazu.

Nagli prekid terapije jakim topikalnim ili oralnim kortikosteroidima može izazvati povratak simptoma, koji mogu biti ozbiljni i čak dovesti do eritrodermatske ili čak generalizovane pustularne psorijaze. Topikalne terapije psorijaze sastoje se uglavnom od emolijenata, ovlaživača, keratolitičkih agenasa i kortikosteroida. Hidratantni preparati i emolijenti su prvenstveno blagotvorni u remisionim fazama psorijaze.

Tokom početne keratotične faze, keratolitički agensi su najkorisniji i mogu se koristiti zajedno sa ovlaživačima i emolijentima. Topikalni kortikosteroidi su uvek efikasni, međutim ne bi ih trebalo koristiti neprekidno tokom dužih perioda, pa je često dobro čuvati ih za upalna stanja pogoršanja. Emolijenti služe da učine stratum corneum mekšim i da umanje površinske ljuspe.

Oni su najkorišćeniji preparati u dermatologiji. Deluju tako što stvaraju okluzivni omotač koji smanjuje gubitak vode isparavanjem iz kože, što omogućava adekvatnu hidrataciju površinskog sloja kože, poznatog i kao statum corneum. Ovlaživači su emolijenti obogaćeni prirodnim vlažećim faktorima NMF. NMF takođe pojačavaju hidrataciju sloja stratum corneum, pošto privlače i vezuju vodu.

Napredniji ovlaživači takođe sadrže aktivne sastojke, kao što je gliko-glicerol, koji pojačava hidrataciju u dubljim epidermalnim slojevima aktiviranjem mreže vodenih kanala u samoj kože, koja snabdeva gornje slojeve kože vlodom. Redovna upotreba emolijenata i ovlaživača je važna i trebalo bi nastaviti sa njom i tokom upalnih stanja i tokom remisije.

Gušće, okluzivnije kreme i masti su bolje od lakših losiona, jer su efikasnije. Koža sklona aknama Usne Nega posle sunčanja Koža koja stari Suva koža Koža dijabetičara Atopijski dermatitis Preosetljiva koža, sklona crvenilu Problemi kože glave i kose Osetljiva koža Zaštita od sunca Znojenje Svi preparati.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar