•  apr 12, 2022

Bluta vate za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Vate psorijazu bluta za

U periodu lečenja Bartolinijeve žlezde, strogo izbegavajte nošenje donjeg veša koji je proizveden od sintetičkih materijala, kao i nošenje uskih pantalona. Takođe, u periodu lečenja Bartolinijeve žlezde, izbegavajte upuštanje u seksualne odnose i pojačajte i poboljšajte održavanje higijene intimne regije.

Uz to, u pomenutom periodu, pojačajte unos namirnica koje su bogate vitaminom C i koje na bilo koji način utiču na jačanje imunološkog sistema. Your email address will not be published. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Post comment. Skip to content. Moj nalog Prati narudžbinu Shop. Facebook page opens in new window Instagram page opens in new window. Bartolinijeva žlezda, uzroci, simptomi i prirodno lečenje. Bartolinijeva žlezda — simptomi Kada dođe do upale Bartolinijeve žlezde, takvo stanje u organizmu, može se primetiti i prepoznati najpre na osnovu prisustva sledećeg simptoma: — Sa leve ili sa desne strane vaginalnog otvora, dolazi do pojave izrasline koja je okruglog, tačnije loptastog oblika i koja se može napipati.

Osim na osnovu pomenutog i opisanog simptoma, upalu Bartolinijeve žlezde, možete prepoznati i na osnovu sledećih simptoma: — U regiji na kojoj je izraženo prisustvo izrasline, a to je sa leve ili sa desne strane vaginalnog otvora, dolazi do pojave osetljivosti i do pojave bola. Pritom, osetljivost i bol se pojačavaju prilikom seksualnog odnosa ili prilikom stvaranja bilo kog oblika trenja ili pritiska u blizini vaginalnog otvora kao što je recimo trenje ili pritisak koji nastaje usled nošenja tesnog veša ili tesnih pantalona, — U toku hodanja, kao i u toku sedenja, javlja se blag do vrlo intenzivan osećaj neprijatnosti sa leve ili sa desne strane vaginalnog otvora u zavisnosti od toga na kojoj od pomenute dve regije je izražena izraslina, Može doći do nastanka povišene telesne temperature koja može, ali i ne mora biti praćena groznicom Ukoliko dođe do manifestacije ovog simptoma, poželjno je obratiti se lekaru, jer to može značiti da je Bartolinijeva žlezda inficirana bakterijama kao što su hlamidija, ešerihija koli ili neka treća vrsta bakterija čijem je uticaju eventualno izložena vaginalna regija.

Bartolinijeva žlezda — uzroci Glavni i osnovni uzrok nastanka upale Bartolinijeve žlezde jeste zapušenost njenog otvora ili zapušenost njenog kanala. Do nastanka ovog, upravo opisanog uzroka pojave problema sa funkcijom, tačnije sa upalom Bartolinijeve žlezde, mogu da dovedu najrazličitija stanja kao što su sledeća stanja: Prisustvo bakterija u vaginalnom sekretu Može biti reči o prisustvu hlamidije, o prisustvu ešerihije koli ili o prisustvu bilo koje treće vrste bakterija čijem delovanju je eventualno izložena vaginalna regija.

Pritom, do pojave takvih bakterija u vaginalnom sekretu, može doći usled pada imunološkog sistema, usled upuštanja u nezaštićene seksualne odnose sa partnerom koji je prethodno zaražen nekom vrstom bakterija i koji je samim tim i prenosilac takvih bakterija ili usled izloženosti nekom drugom izvoru zaraze, Prisustvo nedovoljnog ili nepravilnog održavanja higijene intimne regije, Prisustvo česte upotrebe donjeg veša koji je proizveden od sintetičkih materijala, Prisustvo čestog nošenja tesne odeće misli se na tesne pantalone, Prisustvo razvijene sklonosti ka pojavi upale Bertolinijeve žlezde Kod određenog procenta žena, upala Bertolinijeve žlezde, javlja se neuporedivo češće nego što je to slučaj kod ostalih žena i za takve žene, može se reći da imaju razvijenu sklonost ka pojavi upale Bertolinijeve žlezde.

Bertolinijeva žlezda — prirodno lečenje Postoje brojni načini na koje se problemi sa funkcijom Bartolinijeve žlezde mogu sanirati prirodnim putem. Ovo su neki od najefikasnijih načina: Upotreba čaja od žalfije: Jednu kafenu kašičicu sitno seckane suve žalfije, prelijte sa oko mililitara vode i kuvajte sve dok ne provri.

Upotreba listova čuvarkuće: Nekoliko svežih listova biljke čuvarkuća temeljno operite i što sitnije ih iseckajte, izgnječite i prelijte sa oko dvesta mililitara ključale vode. Upotreba jabukovog sirćeta: Jednom dnevno, manji komad vate recimo vateni tufer natopite sa jabukovim sirćetom i stavite ga direktno na regiju Bartolinijeve žlezde. Upotreba gorke soli: U kadu sipajte oko deset litara tople vode, a zatim, u tu količinu tople vode sipajte oko sto grama gorke soli Epsom so.

Upotreba mešavine devičanskog kokosovog ulja i kurkume: Jednu ravnu supenu kašiku devičanskog kokosovog ulja, pomešajte sa jednom ravnom kafenom kašičicom kurkume.

Upotreba cvetova kamilice: Oko dvesta pedeset grama cvetova kamilice, skuvajte u oko pola litra vode. Kategorija: Zdravlje žena 8 avgusta, Previous Previous post: Prirodni lekovi za glavobolju Next Next post: Valerijana biljka; upotreba i iskustva.

Pročitajte i Znaci hormonske neravnoteže 13 decembra, Kontraindikacija je moguća u kombinaciji sa drugim lekovima za oči, te se obavezno savetuje da se lekaru napomene ukoliko je pacijent nedavno koristio ili upotrebljava i neke druge lekove. Ako se i u toku lečenja javi nova infekcija, lek se zamenjuje prikladnim antibiotikom, o čemu odlučuje oftalmolog.

Lečenje se prekida u slučaju da se jave lokalni znaci preosetljivosti ili ako se poremeti krvna slika. Retko može da se javi jači osećaj pečenja ili svraba u samom oku ili koži u predelu oka. Od pomoćnih supstanci sadrži pro oculis parafin, beli vazelin i feniletil alkohol. To je antibiotik širokog spektra delovanja, uspešan u suzbijanju velikog broja gram negativnih i gram pozitivnih bakterija, spirohete, rikecije, hlamidije i mikoplazme.

Nakon ovog perioda se pravi veći razmak između primene masti. Lek hloramfenikol je bakteriostatik, odnosno suzbijač rasta bakterija.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar