•  apr 11, 2022

Sta se ne smije jesti kad imas psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Sta se ne smije jesti kad imas psorijazu

Jedi zdravo! Ordinacija preporučuje. Muči vas visoki tlak, "preskače" vam srce? Evo što savjetuje kardiologinja. Zdravlje muškarca. Pregled koji bi svi muškarci stariji od 40 godina trebali obaviti. Provjerite imate li osteoporozu - preko 90 posto dijagnosticiranih su žene. Prati nas na Viber Public Chatu! Trebalo bi prethodno uraditi laboratorijske testove kojima bi se mogla potvrditi preosetljivost na gluten. Brokoli, kupus i ostalo povrće zelenih listova bogati su folatima, prirodnim oblikom folne kiseline.

Školjke i rakovi su bogati cinkom za koji se pretpostavlja da se gubi preko kože. Hrana koju treba izbegavati: Crvena mesa i mlečne proizvode treba jesti umereno. Koristiti one sa nižim sadržajem masti. Treba izbegavati prerađevine od mesa, turšiju, proizvode bazirane na čokoladi. Alkohol je poznat kao faktor koji može pogoršati psorijatične promene i to putem oslobađanja histamina. Trebalo bi ga izbegavati, ili koristiti samo izuzetno.

Začini: biber, anis, cimet, majonez, kečap, sirće Citrusno voće i proizvode od njega marmelade, đuseve, biter lemon Znači, svakako bi preporuka osobama koje boluju od ove bolesti bila raznovrsna izbalansirana ishrana sa adekvatnim unosom žitarica, svežeg voća i povrća, sa niskim sadržajem masti i izbegavanjem hrane koja bi je mogla pogoršati.

Potrebno je napomenuti da je klinička slika kod gojaznih ljudi teža, a odgovor na terapiju lošiji, pa je od značaja održavati telesnu težinu. Da zakažete pregled kod dr Ivane Binić, popunite Kontakt formu u nastavku ili pozovite broj telefona Podeli tekst. Zašto smo često umorni posle jela? Autor Prof. Ulje od jagorčevine zbog velike koncentracije esencijalnih masnih kiselina značajno je za lečenje mnogih bolesti, a posebno pomaže koži da pravilno funkcioniše.

Pomenimo i ulje od kima koje poboljšava imuni sistem i koristi se za lečenje raznih kožnih oboljenja. Najjači prirodni koncentrat vitamina E koji je poznat antioksidant nalazi se u ulju od pšenične klice. Ovo biljno ulje osim toga što je hranljivo, bogato je nezasićenim masnim kiselinama i koristi se protiv upalnih kožnih bolesti, između ostalog i protiv psorijaze. Ovo ulje hrani kožu i mnogi ga nazivaju elikserom mladosti.

Ovom spisku svakako treba dodati i nekoliko čajnih mešavina koje imaju pozitivan efekat u borbi protiv ove kožne bolesti. Pomešana hrastova kora, kora vrbe, lista oraha, koprive, nevena, hajdučke trave daju smešu koja se pokazala kao odličan lek protiv psorijaze.

Bundevino seme se pokazalo kao odličan prirodni lek za psorijazu. Psorijaza nije infektivna bolest. Uz adekvatno lečenje, manje stresa, pravilnu ishranu i održavane spoljne higijene, može se kontrolisati i smanjiti mogućnost da se ova kožna bolest pojavi.

Evo danas sam nazalost obavestena da mi unuka od 10 godina ima psorijazu. Danas je bila kod lekara jer joj se na glavi pojavilo perutanje koze i svrab. Tako da su ustanovili to. Dobila je dve kreme i za mesec dana na kontrolu.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar