•  apr 13, 2022

Omega 3 i psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza i omega 3

Od ovog sastava napravite masku koja se nanosi na lice pola sata. Maska ne samo da ublažava upalu, već i obnavlja prirodnu pigmentaciju kože. Da biste to učinili, pomiješajte tri dijela ribljeg ulja s četiri dijela lanenog ulja. Smjesa se nanosi na vlasište i kosu. Istodobno je važno dobro masirati vlasište kako bi se poboljšao protok krvi i apsorpcija.

Nakon toga, glava je umotana u topli šal ili omotana celofanom. Masku je dopušteno držati na kosi ne više od dva sata. Tada se može isprati šamponom. Liječenje psorijaze djelotvorno će biti isključivo kombinacijom lijekova i prirodnih lijekova, unutarnjih lijekova i vanjske njege.

U tom će slučaju remisije trajati što je duže moguće, a stanje kože značajno će se poboljšati.. Važno je znati da do danas nije pronađen niti jedan lijek koji bi učinkovito ublažio psorijazu. Stoga uporaba bilo kojih aditiva, uključujući riblje ulje, ne može učiniti čudo. Međutim, pacijenti koji su uzimali riblje ulje zbog psorijaze ostavljaju pozitivne kritike, potvrđujući da je to jedno od najučinkovitijih sredstava.

Svakom pacijentu koji uzima ovaj lijek zajamčene su značajne koristi i sveukupno izlječenje.. Stalno joj kupujem nove lijekove, budući da stari gotovo da i nemaju učinka ili pomažu samo jako dugo vremena.

Pri jednom od posjeta liječnik je savjetovao majci da u opću terapiju doda kapsule ribljeg ulja, kao i da je nanese na ruke - tamo je imala najsnažnije plakove. Oni su jeftini, pa smo odlučili odmah započeti liječenje. Rezultat nismo vidjeli odmah, ali nakon dva ili tri tjedna edem moje majke se smanjio. Koža nije bila tako crvena.

I ne samo to - mama se počela osjećati bolje, raspoloženje joj se poboljšalo. Počela se aktivno baviti kućanskim poslovima. Kapsule su djelovale - upravo su oni postali taj element koji je konačno omogućio djelovanje ostalih lijekova. Uvijek mažem plakove i samo ljuskastu kožu masnoćom, a sve ide mnogo puta brže. Nisam pronašao nedostatke u ovom alatu - čvrste pluseve. Koža je meka, izgleda potpuno zdravo. I najvažnije - svrbež nestaje. Savjetujem svima ". Trebali biste biti svjesni da je riblje ulje u liječenju psorijaze samo dodatak koji pomaže ublažiti stanje pacijenta i povećati učinkovitost drugih lijekova.

Nemoguće je izliječiti podmuklu bolest ribljeg ulja. Učinkovitost ovog lijeka očituje se u uklanjanju pilinga i svrbeža, osim toga, na neko vrijeme zaustavlja pojavu ružnih plakova na koži. Dodatak omega-3 popularan je prirodni lijek za psorijazu. Dokazano je da Omega-3 imaju razne zdravstvene koristi, uključujući poboljšano stanje kože i kardiovaskularno zdravlje.. Studije su pokazale da omega-3 mogu ublažiti simptome psorijaze.

Opsežni pregled istraživanja objavljen u časopisu Američke akademije za dermatologiju pokazuje da omega-3 ublažavaju simptome psorijaze kod ljudi u 12 od 15 studija. Prednosti uključuju uklanjanje crvenila, uklanjanje svrbeža i upale.. Istraživači vjeruju da su omega-3 najučinkovitiji, ako se uzimaju oralno, tri mjeseca ili duže. Osobe s psorijazom često pate od kardiovaskularnih bolesti, a omega-3 mogu smanjiti rizik od smrti od takvih bolesti.. Sadašnje prehrambene smjernice kažu da plodovi mora u vašoj prehrani smanjuju rizik od bolesti srca.

Pored toga, smanjuje se rizik od pretilosti. Važno je također napomenuti da mnoga istraživanja sudionicima daju velike doze omega-3 ili ubrizgavaju omega-3 injekcijskim ili intravenskim otopinama.

Prije svega, morate osigurati da aditivi sadrže ravnotežu EPA eikosapentaenojska kiselina i DHA dokozaheksaenoinska kiselina. Prisutni su u većini dodataka ribljem ulju.. Prehrambene smjernice kažu da jesti oko 8 unci ribe grama ili druge morske hrane tjedno ili oko mg EPA i DHA može smanjiti rizik od smrti od srčanih bolesti.. Obraćajući se Nacionalnoj zakladi za psorijazu, Wilson Liao, dermatolog sa Sveučilišta u Kaliforniji, San Francisco, preporučuje ljudima da uzimaju omega Za veći učinak, uzimanje omega-3 potrebno je tijekom ili neposredno nakon obroka.

Prije uzimanja omega-3 za psorijazu, trebali biste se posavjetovati s liječnikom. Visoke doze dodatka mogu uzrokovati mučninu, proljev ili druge probavne probleme..

Još uvijek traju istraživanja o najboljim izvorima omega Aditivi su prikladniji za upotrebu, posebno za one koji ne vole ribu ili plodove mora. Ovisno o preferencijama osobe, on može birati između mnogih popularnih omega-3 dodataka koji se mogu naći u mnogim supermarketima zdrave hrane.. Jedno pregledno istraživanje pokazuje da dodaci ribljeg ulja nude bolje rezultate osobama oboljelim od psorijaze u odnosu na tri dodatka: vitamin D, vitamin B i selen..

Riblje ulje za psorijazu koristi se već duže vrijeme zbog svojih jedinstvenih svojstava i sastava.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar