•  apr 14, 2022

Akutna psorijaza gutata sta ciniti

Vesna Objavio Vesna
Akutna psorijaza gutata sta ciniti

Crvenilo na licu zahteva korišćenje i lasera u nekim slučajevima, a ne samo krema. Najbolje kreme su hidrantne i ne iritirajuće, neka budu hijaluronske. Ne perite lice jakim sredstvom za čišćenje. Pranje lica ujutro i uveče bitno je za zdravu kožu, ali pomoću pogrešnog sredstva za čišćenje možete ga dodatno iritirati, čineći lice više crvenim i upaljenim.

Mnogi proizvodi za čišćenje su sa sastojcima poput natrijum sulfata, natrijum dodecil sulfata ili amonijum sulfata, ali su posebno oštri i uklanjaju ulja, ostavljajući osećaj nadražene kože. Dobra svakodnevna nega lica : uvek koristite sredstvo za čišćenje bez sulfata, koje neće isušiti kožu, tačnije potražite sredstva za čišćenje sa hidratantnim i umirujućim svojstvima, poput onih koji sadrže alantoin.

Ne koristite previše proizvoda za piling. Proizvodi sa glikolnom kiselinom mogu biti problematični. Previše snažan piling sa tim sastojkom može da ošteti dodatno površne kapilare kože i učini ih još više vidljivim, što je suprotno od onoga što želite da postignete.

Ako piling ne daje efekte, moraćete koristiti laserske tretmane ili za korekciju ili prikrivanje proširenih kapilara. Manje se sunčajte. Da ne spominjemo da je to i rizik od stvaranja raka kože. Teško je rešiti brzo crvenilo na licu, ali dodavanje dnevne kreme sa SPF-om od 30 ili više, ne iritira kožu, odličan je način smanjivanja svetlosti koja dolazi od izlaganja suncu.

Bez obzira na to da li je vaše lice stalno crveno, ili se menja iz dana u dan, crvenilo na licu može biti zaista iritantno. Osobe sa aknama mogu imati još veći problem osim samog crvenila na licu. Osobe koje imaju crvenilo na licu postaju lako crveni od izazivača poput sunca ili čaše vina.

Stanje koje se zove perioralni dermatitis uzrokuje crvenilo oko usta, brada, nosa i čak blizu očiju. Mnoge osobe sa crvenilom na licu smatraju da prirodni sastojci mogu biti bolji od lekova. To je naravno iz razloga što prirodne sastojke smatraju sigurnijim ili prirodnijim. Ne samo da ova praksa obično odgađa poboljšanje crvenila kože, već može pogoršati stanje kada se stvari koje se smatraju prirodnima imaju neprikladan pH za kožu ili izazivaju alergiju kože, stvarajući više crvenila i upale.

Znak upalnih stanja kože, uključujući rozacea ili seboroični dermatitis, i lepo će odgovoriti na lekove koji su posebno formulisani i uravnoteženi za ove osetljive kožne bolesti. Bez obzira na uzrok crvenila vašeg lica, ovde su neki jednostavni tretmani koje možete napraviti kod kuće koji su i nežni i delotvorni, pa time i dobar način kako ukloniti crvenilo na licu.

Iako nije bilo mnogo istraživanja koji potvrđuju delotvornost krastavca na crvenilo lica, krastavac se pokazao kao prirodni lek koji se koristi već stotinama godina. Za najbolje rezultate, izrendišite krastavac ili stavite ga u mikser i koristite kao masku za lice. Za dodano hlađenje lica, koristite krastavac iz frižidera.

Usput saznajte i kako vam krastavac može pomoći oko bora i podočnjaka. Najvažniji aspekt ishrane protiv crvenila je smanjiti upalu. Prvi korak je slediti opšte smernice anti-upalne ishrane. Izbegavajte hranu i piće, kao što su alkohol i začinjena hrana. Dodatci ribljeg ulja i probiotici mogu biti korisni.

Treba uključiti hranu kao što su jabuke, celer, kokos, krastavac, dinja, breskva, papaja i spanać. Popularni lek za svrab i crvenilo na licu, zobena kaša je prirodni lek koji može pomoći bilo kojoj vrsti crvenila lica. Ponekad najbolji lekovi mogu biti najjednostavniji.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar