•  apr 13, 2022

Psorijaza genitalni svrab

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza genitalni svrab

Muškarci i žene koji se jako znoje, gojazni su ili imaju više kožnih nabora dge se koža trlja o kožu naročito su podložni razvoju crvenog osipa u predelu prepona. Simptomi Crvena ispupčenja koja svrbe u predelu prepona ili na spoljašnjim genitalijama, crveni osip može da se proširi na zadnjicu i unutrašnji deo butina. Uzroci Svrab na preponama izaziva gljivica Trichophyton rubrum, koja spada u istu grupu organizama koji izazivaju i atletsko stopalo.

Gljivica raste na vlažnim i toplim mestima. Nošenje sportskog štitnika ili elastičnog zavoja oko prepona može da podstakne njen rast. Verovatno ćete sami ustanoviti da imate gljivičnu infekciju a ako niste sigurni obratite se lekaru koji će sigurno moći da potvrdi tu dijagnozu samo vizuelnim pregledom. Lečenje Obično nećete morati da tražite stručnu pomoć za svrab na preponama, osim ako je crveni osip jak ili se širi.

U velikoj većini slučajeva tegoba se izleči lekovima koji se nabavljaju bez lekarskog recepta. Ako ste takav slučaj, potražite lekarsku pomoć, možda vam prepiše jače lekove. Većina masti protiv svraba sadrži sredstva protiv gljivica kao što su mikonazol i hlortrimazol.

Umrli 5,, Izlečeni ,, Svrab tamo dole nemojte ignorisati Foto-ilustracija: Profimedia. Zanimljivosti Izbegavajte kupke i tuširajte se svakog dana Foto: Pixabay.

Najbolji lek iz narodne medicine žFoto: Pixabay. Odlično je za celokupno zdravlje Foto: Pixabay. Podelite vest. Priče za vas Kad priroda zada udarac hemoroidima, krvarenje, bolovi i svrab postaju prošlost Evo kada je svrab u grudima bezazlen, a kada je vreme da posetite lekara Osećate svrab i peckanje nakon seksa? Nikada ne biste pomislili da je ovo uzrok! Pošalji komentar. Povezane vesti. Priče sa Weba. TV program. Didi Podelite komentar. Ooo Ja Video dana. Sve iz rubrike Video dana.

Mnogi lekari veruju da ovakvi spoljašnji uticaji predstavljaju pokretač naslednog defekta u stvaranje ćelija kože. Povrede, gojaznost i neki lekovi, kao sredstva protiv bolova, ibuprofen i lek protiv malarije,klorokvin, mogu da pogoršaju ovo oboljenje. Bolest se obično javlja dve do tri nedelje posle neke infekcije, kao što je streptokokno zapaljenje grla. Poznato je da konzumiranje alkohola pogoršava bolest, a isto važi za ishranu bogatu belančevinama i siromašnu vlaknima.

Lečenje Uobičajeno lečenje koje preporučuju mnogi lekari je 10 do 15 minuta potapanja u vrelu kupku, a zatim odmah primena lokalne masti, na primer vazelina, koja pomaže da se zadrži vlažnost kože. Neki lekari preporučuju mast od salicilne kiseline, koja omekšava kožu i podstiče perutanje psorijatičnih ljuspi. Kremovi koji sadrže steroide su efikasni, ali pošto mogu da izazovu štetne nuspojave, oboleli od ove bolesti moraju paziti da ne preteraju sa primenom.

Lečenje kapsicinom, sastojkom paprike takođe može da bude efikasno. Ovaj preparat je dostupan u slobodnoj prodaji kao krema za lečenje pojasnog herpesa, a delovanje se sastoji u sprečavanju proizvodnje hemijske materije koja izaziva upalu.

Osim toga sprečava organizam da stvara kapilare u zahvaćenim delovima tela i time zaustavlja abnormalan rast ćelija.. Pošto kapsicin, ako se pogrešno primenjuje, može da opeče i teško ošteti kožu, primenjujte ga samo pod lekarskom kontrolom.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar