•  apr 12, 2022

Zeolit i psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Zeolit i psorijaza

Ukoliko ga dodate u zemlju, poboljšaće prinos, plodovi postaju zdraviji i veći od uobičajenih, što nam potvrđuju iskustva poljoprivrednika. Evo jedne interesante rasprave sa poljo foruma na temu đubrenja. Granulirani zeolit je ekološki fertilizator, koristi se i u stočarstvu, jer se on daje i životinjama, koje su daleko zdravije i duže žive.

Ovaj mineral uspešno rešava probleme sa aflatoksinom u kravljem mleku, ako se dodaje kao dodatak hrani za ove životinje. Zanimljivo je to što ga ima u Srbiji na padinama Kopaonika, u južnim krajevima zemlje. Pronalazi se i u području oko Beograda, kao i na Fruškoj Gori. Srbija je odlično izvorište zeolita i to ni manje ni više nego onim najkvalitetnijim koji sadrži visoke procente klinoptilolita.

Upravo se on može odlično iskoristiti u poljoprivredi, stočarstvu, industriji i građevinarstvu i za poboljšanje zdravlja kod ljudi. Struktura minerala se ponaša kao saće i u svojim šupljinama, zbog razlike u naelektrisanju može privući teške metale. Isto tako on privlači pesticide, kao i biološke uzročnike bolesti. Kako smo u samom uvodu rekli, okruženi smo štetnim materijama i otrovima.

Literatura nam navodi više desetina hiljada toksičnih materija kojima smo svakodnevno izloženi. Laboratorijski nalazi nam pokazuju da se čak i deca rađaju sa preko različitih toksina u svojoj krvi. Ovo se dešava pre nego što se uopšte izlože spoljašnjem svetu. Danas postoje razne metode lečenja i terapije naročito u alternativnoj medicini.

Po mnogima od njih budući roditelji bi trebali koristiti ovaj izuzetni prah pre nego što se odluče za potomstvo. Jer, upravo ovaj mineral će im pomoći kako bi se potpuno očistili od toksina. Dosadašnja praksa pokazuje da je zeolit za detoksikaciju najbolje rešenje.

Biće Vam potrebno i do 6 meseci kako biste potpuno očistili organizam. Inače se u prirodnoj medicini se smatra kako većina bolesti nastaju upravo zbog intoksikacije i neodgovarajuće ishrane. Kada je u pitanju ovaj dragoceni mineral on je podjednako prisutan u komplementarnoj i alternativnoj medicini.

Najviše na području Meksika, Kube i Rusije a osvaja i druge zemlje sveta. Ne tako davno zeolit mineral koristio se isključivo u poljoprivredi, za prečišćavanje vode ili u kao aditiv u hrani.

Tek od sredine ih godina prošlog veka otkrivene su i njegove druge skrivene i čudotvorne moći. Počeo j da se koristi za ljudsku upotrebu u obliku praha. Naročito je pogodan za detoksikaciju organizma, kao i lečenje brojnih bolesti. Obiluje mikroelementima poput: kalcijuma, natrijuma, magnezijuma i kalijuma. On ima izvanrednu sposobnost u eliminaciji toksina koje potpuno apsorbuje. Stoga se najčešće koristi za uklanjanje olova, arsena, žive, aflatoksina, pesticida, nikotina, kancerogenih supstanci, gljivica i alkohola.

Ovaj mineral savršeno balansira odnos kisele i bazne sredine u našem organizmu. On usostavlja ph ravnotežu celog organizma. Ovo je izuzetno važan podatak, s obzirom na to da se zna da ćelije raka kao i mnogi opasni virusi prosto bujaju u kiseloj sredini. Upravo je ona glavni preduslov za ova najteža oboljenja. Zeolit klinoptilolit spada u veoma snažne antioksidanse,uspešno eliminiše slobodne radikale iz tela i aktivira specifićan p21 gen.

Za njega se zna kako uspešno zaustavlja napredovanje tumorskih oboljenja. Preporučuje se zeolit u prahu za kožne bolesti psorijaza, dermatitis, seboreja, herpes. Isto tako može se upotrebljavati i u slučaju komplikacija dijabetesa pre svega dijabetičkog stopala i oštećenja bubrega. Dobar je kod povišenog krvnog pritiska, autoimunih bolesti, te sporo zarastajućih rana i opekotina. Takođe, on eliminiše odumrle ćelije i produkte raspadanja kanceroznih tkiva koji nastaju usled terapije karcinoma.

Zeolit za spoljašnju upotrebu se može koristiti kao sredstvo za negu kože. Ovaj mineral podmladuje i zateže kožu, uklanja različite vrste toksina. Zbog toga je veoma uspešan za lečenje akni, bubuljica.

Pomaže kod različitih oblika dermatitisa seboreje, psorijaze, ekcema i drugih promena na koži. Kod osoba koji su na hemoterapiji i zračenju, eliminisaće neprijatne tegobe poput mučnine, povraćanja, smanjenog apetita, jake glavobolje. Samin tim vraća izgubljene kilograme i omogućuje puno brži oporavak bolesnika.

Psorijaza - lečenje, prirodni lek, melem i ishrana za psorijazu - Čajevi

Pozitivno deluje i na naš nervni sistem, pomaže kod staračke demencije, Alchajmerove bolesti i autizma. Olakšava tegobe kod astmatičara i još bolja je preventiva za alergije jer poseduje hipoalergena svojstva.

Uspešno neutrališe izazivače-tj. Potom dodajte 2 dl kantarionvog ulja i nastavite da mešate oko 40 minuta, pazeći da temperatura ne pređe 70 stepeni. Dakle, melem ne sme proključati. Vruć melem procedite u staklenu teglu kroz sterilnu gazu. Kada se ohladi, zatvorite teglu i primenjujte melem lokalno po potrebi. Postoji i biljna mešavina čaja koja se koristi oralno i delotvorna je za lečenje psorijaze. Sastojci ove biljne mešavine čaja za psorijazu su. Sve biljke dobro pomešajte i od mešavine pravite čaj tako što ćete 1 kašičicu preliti sa ml proključale vode.

Potom poklopite i sačekajte da odstoji 5 minuta. Poželjno je da koristite sveže biljke, a čaj da pijete u gutljajima tokom celog dana. Zeolit je još jedan u nizu prirodnih lekova za psorijazu. Zeolit za lečenje psorijaze može se koristiti u vidu kupke, koja izrazito hidrira i omekšava kožu, te pruža značajan oporavak koži koja je oštećena psorijazom.

Pored kupke, zeolit kao lek za psorijazu se može koristiti i oralnim putem i u vidu kreme. Ishrana takođe igra veoma važnu ulogu u tretiranju psorijaze, pa tako postoje namirnice koje je poželjno konzumirati, kao i one koje treba izbegavati.

S obzirom na to da je tok psorijaze nepredvidiv, a lečenje često ume da bude težak i muktorpan proces, potrebno je mnogo strpljenja, naročito ako se odlučite za prirodne lekove protiv psorijaze, naravno, sve uz konsultaciju sa lekarom. Na sajtu www. Svi tekstovi i informacije na sajtu www. Šta je psorijaza?

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar