•  apr 10, 2022

Kozne bolesti slicne psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Kozne bolesti slicne psorijaza

Znakovi i simptomi psorijaze Promjene na vlasištu mogu biti nalik na seboroični dermatitis, čestom bolesti kože koju također karakterizira pojava ljusaka, ali koje nisu suhe već masnog izgleda. Kada potražiti medicinski savjet? Dijagnoza Utvrđuje se na temelju tipične kliničke slike, tijeka bolesti te patohistološkog nalaza. Liječenje Psorijaza se liječi pretežno ambulantno, jedino je za teže oblike povremeno potrebno bolničko liječenje. Terapiju nastaviti jednim od sljedećih lokalnih sredstava: kortikosteroidi za lokanu primjenu cignolin katrani derivati D3 vitamina tazaroten fototerapija naftalan Sustavna terapija psorijaze fotokemoterapija retinoidi metotreksat ciklosporin Održavajte općenito dobro zdravlje kako biste smanjili rizik od nastajanja psorijatičnih promjena.

Prevencija Može se utjecati na pojavnost i pogoršanje bolesti izbjegavanjem navedenih rizičnih faktora. Emfizem pluća. Zatajivanje srca. Pretilost, inzulinska rezistencija i šećerna bolest tipa 2.

Simptomi i otkrivanje raka testisa. Povišen kolesterol i liječenje. Razlika između migrene i tenzijske glavobolje. Prijapizam — dugotrajna i bolna erekcija. Povišeni krvni tlak - najčešća pitanja. Povišen šećer u krvi hiperglikemija — važnost regulacije.

Što je karcinom debelog crijeva? Datum početka posljednjeg ciklusa. U liječenju bolesti također se pribjegavaju vitaminskoj terapiji, fizioterapiji, terapiji lijekovima. Lijekovi propisani u liječenju psorijaze oblikovani u obliku suza uključuju antihistaminike, blokiraju upalne medijatore: claritin, diazolin, tavegil, suprastin, telphase.

Suprastin - dostupan je u obliku tableta i otopine za injekcije. Tablete se uzimaju nakon obroka u dozama: za odrasle - mg puta na dan; za djecu godina - na podu tablete 2 puta dnevno; za djecu od godina - na podu tablete puta na dan. Dnevna doza za djecu ne smije biti veća od 2 mg po kilogramu težine djeteta.

Maksimalna dopuštena doza iznosi mg dnevno. Injekcije se daju intramuskularno, ali u posebnim slučajevima mogu se davati intravenozno. Odrasli se ubrizgavaju ml dnevno, doza za djecu ovisi o dobi. Trajanje liječenja određuje liječnik. Kontraindicirana je kod osoba s povećanom osjetljivošću na lijekove koji su dio droga, sa čirima želuca, s aritmijom.

Preporuča se pridržavati mjera opreza prilikom uzimanja lijeka starijih osoba, oslabljenih osoba, trudnica i dojilja, osoba s oštećenjem funkcije jetre, vozača iza volana. Nuspojave uključuju sedativ, zamagljen vid, brzo umor, alergijske reakcije, vrtoglavicu, aritmiju, tahikardiju.

Telfast - tableta, preporučuje se za prijam odraslih i djece nakon 12 godina jedne tablete u dozi od mg ili mg jednom dnevno. Unos tableta ne ovisi o unosu hrane i treba ga pratiti obilje pića. Važno je promatrati vremenske intervale između uporabe droga 24 sata. Ozbiljne nuspojave nisu zabilježene, ali trudnice i majke koje se bave djetetom trebaju se posavjetovati s liječnikom. U teškim oblicima psorijaze u obliku kapi koriste se citostatici, lijekovi koji potiskuju imunološki odgovor tijela ciklosporin, meotreksat.

Metotreksat - lijek postoji u obliku tableta i injekcija. Za liječenje psorijaze mogu se propisati tablete od 2,,0 mg puta na dan jednom tjedno ili 2,5 mg puta dnevno tijekom dana uz uzimanje pauze od 3 dana. Metotreksat se može primijeniti s pirogenom. Nuspojave uključuju mučninu, proljev, stomatitis, u nekim slučajevima anemija, toksični hepatitis.

Lijek je kontraindiciran kod trudnica, osoba s dijagnozom bubrega, jetre, koštane srži. Istu imunosupresivnu orijentaciju i lijekove koji imaju monoklonalna tijela. Ova nova generacija lijekova visoke djelotvornosti, njihova je djelovanja usmjerena na određeno područje oštećenja, u slučaju psorijaze oblikovane u suzama - prekomjerni rast oštećenih stanica kože i njihova upala.

Ovi lijekovi uključuju infliximab, ustekinumab, adalimumab. Adalimumab - injekcije, primjenjuju se supkutano ili u abdomenu ili u području bedra, 40 mg svakih tjedna.

Nuspojave uključuju glavobolje, vrtoglavicu, nesanicu, depresiju, smanjenu apetit, anemiju, moguće otekline, formiranje glaukoma, alergijske reakcije. Kontraindicirana u trudnica i dojilje. Potrebno je promatrati mjere predostrožnosti za starije bolesnike s hepatitisom B, tuberkulozom, postoje slučajevi razvoja limfoma.

U liječenju drugih vrsta psorijaze obično se ne koriste antibiotici, ali se pogoršanje suzenja često povezuje s prisutnošću streptokokne infekcije, pa je taj tretman prikladan. Češće su imenovani takozvani makrolidni antibiotici, tk. Oni mogu imati još jedan pozitivan učinak u liječenju psorijaze, koji nije povezan s antibakterijskim djelovanjem. To uključuje eritromicin, klaritromicin, roksitromicin.

Eritromicin - tabletni oblik injekcije, injekcije, masti. Tablete se uzimaju sat i pol prije jela. Doza za odrasle 4 puta dnevno za mg, ali ne više od 2 g. Djeca su propisana ovisno o dobi: godine - mg dnevno; godina - mg; godina - mg; godina - 1g podijeljena u 4 prijema. Intravenska doza je izračunata mg po kilogramu težine. Mješavina se nanosi na zahvaćeno područje. Nuspojave se izražavaju u obliku mučnine, vrtoglavice, proljeva, negativnih učinaka na jetru.

Mjere opreza: uzimanje lijeka može biti praćeno hepatitisom induciranim lijekom. Klinička ispitivanja pokazala su da, kada pacijenti dobiju prehrambene dodatke ili proizvode koji sadrže vitamine A, B, E, C, D, njihovo stanje poboljšava. Ako pacijent trenutačno uzima terapiju, potrebno je konzultirati liječnika o savjetovanju uzimanja vitamina i njihove kompatibilnosti s drugim lijekovima. Lijekovi koji sadrže kalcipotril i retinoide ne mogu se kombinirati s multivitaminom, a metotreksat se preporučuje za uzimanje s određenim vitaminima kako bi se smanjili nuspojave.

Fizioterapeutska terapija psorijaze u obliku kapi ili fizioterapije je uporaba različitih fizikalnih pojava, kao što su hladna krioterapija, elektromagnetna polja, svjetlost, ultraljubičaste zrake, električna izmjenična struja. Dakle, da biste uklonili svrab, povećajte cirkulaciju krvi u području kožnih oštećenja, nanesite darsenville.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar