•  apr 11, 2022

Šampon za kosu protiv psorijaze

Vesna Objavio Vesna
Šampon za kosu protiv psorijaze

Simptomi umjerenog do teškog oblika psorijaze vlasišta uključuju: crvene nepravilne mrlje, srebrno bijele ljuskice, prhut, suho vlasište, svrbež, pečenje ili bol, gubitak kose. Pomoć Prva linija obrane su tretmani koji se koriste izravno na kožu. Definitivno vrijedi svake kune. Perut je nestala nakon par dana, a crvenilo je nakon tjedan i pol skoro sasvim nestalo.

Definitivno moj broj 1. Denis Pralić Koristim šampon dva tjedna u borbi protiv psorijaze vlasišta, za sada su rezultati više nego odlični. Smanjena je svrbež vlasišta, te su manje psorijatične "fleke". Sa psorijazom se borim od godine i ovakve dobre rezultate postigao sam samo sa Novim crnim šamponom.

Krunoslav Šarčević Već nakon prvog pranja kose nestalo crvenilo kože i svrbež glave. Ivo Rep Olilab je meni i mojoj obitelji promijenio život, i nisam dramatična ako se tako izrazim, naime; moj partner i ja patimo od seboreje koja nam je potpuno nestala nakon pranja!!! Moja majka je također iskorijenila perut! Od crnog šampona mi se kosa progustila, ali moram koristiti obavezno svaki drugi dan. Dermatitis sa ničim nisam uspio u potpunosti riješiti, čak ni na Šalati u dermatologiji koja se bavi vlasištem.

Sa ovim šamponom uz redovitu upotrebu,stanje držim pod kontrolom. Psorijaza na temenu glave dovešće vas do toga da budete zabrinuti i da često dirate obolelo mesto. Koliko god vam novonastala situacija smeta, bilo bi dobro da ne dirate rukama mnogo osetljivo mesto, jer time samo iritirate kožu i podstičete je da svrbi još više, a moguće je i da ćete izazvati krvarenje i opadanje kose na temenu.

Ono što je važno jeste da skratite nokte kako slučajno ne biste zapeli za osetljivu kožu. U periodu lečenja psorijaze, nosite prirodne materijale i širu odeću koja neće kačiti obolelo mesto. Svrab glave je ono što će vas najviše nervirati kod. On može da bude periodičan, a može da bude i konstantan. Morate da naučite da ga ignorišete, kako god znate i umete, jer ako počnete da se češete, to nikako nije dobro rešenje.

Svrab će se smanjiti kada budete počeli da koristite proizvode za lečenje psorijaze. Od lekara ćete sigurno dobiti specijalne lekove, kao i sredstva sa kojim ćete prati kosu. Jedino na taj način će svrab postati umereniji i manji, ali je kontrola važna u svakom slučaju. Žene muči još jedna stvar, a to je farbanje kose. Moramo da vas razočaramo — farbanje bi trebalo da izbegavate jer može dodatno da iritira teme.

Hemikalije u farbama mogu ozbiljno da uspore lečenje i da uzrokuju iritacije. Dok se psorijaza na koži glave ne izleči, izbegavajte farbanje kose, a posebno blanš. Kana može da bude bolje rešenje, u ovom slučaju, ali svakako bi trebalo da se posavetujete sa lekarom pre nego što bilo šta uradite.

Najbitnije od svega je da lečite psorijazu i da posle toga negujete kosu kvalitetnim proizvodima kako bi ona porasla i oporavila se. Zaboravite na farbanje na neko vreme, to je najbolje za vas. Kako će se lečiti psorijaza zavisi od svakog pacijenta posebno, od stadijuma u kom se nalazi.

Možete da očekujete da ćete od lekara dobiti lekove koji se piju ili kreme koje ćete nanositi samo na delovima gde je bolest izražena. Čak i sunčanje može pomoći kod lečenja. Ona će postati ublažena kada odete na more, jer morska so i sunce povoljno deluju na njeno izlečenje.

Postoji i mogućnost da se psorijaza na koži glave povuče, ali je moguće da će se vratiti ponovo. Simptomi se mogu umanjiti, pa onda psorijaza neće biti toliko teško podnošljiva. Ovde je jako važno da napomenemo da šampon za pranje kose ne može da bude bilo koji. Verovatno ćete dobiti specijalni, medicinski šampon za psorijazu koji će održavati čistoću temena. I nikako nemojte uzimati šampone koje vam lekar nije preporučio, posebno u početku, kada su simptomi najizraženiji.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar