•  apr 14, 2022

Lek za psorijaza na glavi

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza na glavi lek za

Prva četvrt to je polumjesec, kad je mjesec u rastu odnosno kad se puni. E pa mjesec utječe i na rast kose. Umasirati u korijen kose i na obrve. Druga četvrt isto polumjesec, kad je mjesec u padu odnosno kad se prazni te 4 radnje se nosnstop odvijaju i ponavljaju. I onda jednom tjedno operete sa tim kosu. Stavljaju se kao maska, 30 minuta i stavi se kapa za kupanje preko. Umiješajte u šampon od koprive i pri svakom pranju kosu svaki perite tom mješavinom.

Stvar je u tome da postoje 4 faze mjeseca tj. Kosa ošišana u toj fazi brze ce rasti. Možete i ostaviti preko noćo, ali to morate raditi svaki dan tj dana, onda ponavljajte 2 puta tj. Za psorijazu na koži glave koristi se jednom dnevno.

Kada koristite šampon sa katranom, umasirajte ga u vlasište i sačekajte minuta, a onda isperite. Salicilnu kiselinu možete kupiti u apoteci, ili potražite šampone i sapune koji je sadrže. Ako je vaš problem psorijaza na glavi možete ih koristiti svakodnevno za uklanjanje plaka sa vlasišta, ali obavezno pratite upustvro. Bar kod polovine ljudi koji imaju psorijazu javlja se i psorijaza vlasišta. Medicinski šamponi mogu, ali i ne moraju da sadrže katran.

Najbolje je da stavite kapu za tuširanje. Kalcipotrien i Betametazon reč je o kombinaciji vrste vitamina D i jakog kortikosteroida u vidu suspenzije ili kreme. Ostale proizvode protiv psorijaze na glavi možete naneti na kožu uveče i isprati ujutru. Lekar vam može prepisati tretman antibioticima za ovakvu vrstu upale. Ako pored psorijatze na glavi iimate psorijazu i na drugim delovima kože, verovatno ćete dobiti neki od ovih lekova.

Ćelije na koži glave se prebrzo razmnožavaju i stvaraju praškastu, jaku perut po imenu plak. Nanosi se uveče na vlasište i tako ostaje preko cele noći. Salicilna kiselina omekšava perut i olakšava njeno uklanjanje pa je idealna za osobe kod kojih se javila psorijaza u kosi. Nakon ovog šampona, možete koristiti neki balzam kako biste ubili miris katrana.

Tazaroten reč je o vitaminu A u vidu kreme, pene ili gela. Lečenje psorijaze vlasišta će zavisiti od toga koliko je stanje teško, kako ste ranije reagovali na terapiju, da li imate psorijazu još negde na telu i koliko kose imate.

Biološki lekovi utiču na posebno određene delove imunog sistema koji su hiperaktivni kod psorijaze. Također, značajno je objasniti bolesniku potrebu za kontinuiranom terapijom zbog prirode bolesti te sukladno tome odabrati terapiju koja će ispuniti očekivanja bolesnika, a istovremeno biti praktična i lako primjenjiva.

Ovisno o obliku psorijaze i površini zahvaćene kože, terapiju psorijaze dijelimo na lokalnu i sustavnu terapiju. U lokalnoj terapiji psorijaze nezaobilazno mjesto imaju kortikosteroidni preparati koji svojim protuupalnim djelovanjem dovode do poboljšanja promjena na koži ili do njihovog potpunog nestanka.

Unatoč visokoj učinkovitosti lokalnih kortikosteroida, moguć je razvoj lokalnih i sustavnih nuspojava. Nuspojave kortikosteroidne terapije vezane su uz jakost lijeka, a obično se javljaju zbog resorpcije, odnosno neispravne primjene lijeka dugotrajna terapija, korištenje preparata presnažnog djelovanja, neprimjerena uporaba okluzivnih zavoja.

Lokalne nuspojave, prisutne na području kože na kojemu se aplicirao lijek, su: atrofične promjene kože, sklonost razvoju kontaktnog alergijskog dermatitisa, akneiformne erupcije, razvoj teleangiektazija, perioralni dermatitis, tinea incognito i druge. Dugotrajne primjena topičkih kortikosteroida rezultira stanjenjem najpovršnijeg, rožnatog sloja kože i gubitkom stratuma granulosuma zrnati, srednji sloj vanjskog dijela kože te potiskivanjem sinteze kolagena u dermisu srednjem dijelu kože.

Područja kože, sklona razvoju atrofičnih promjena su područja na kojima je koža i inače tanka — lice i područja pregiba. Sistemske nuspojave uključuju inhibiciju hipofizno-nadbubrežne osovine koja se može javiti tijekom korištenja potentnih ili visoko potentnih topičkih kortikosteroida te nastanak edema oteklina, povišenog krvnog tlaka, hirzutizma pojačane dlakavosti i Cushingova sindroma.

Koža je najveći organ ljudskog tijela. Osim različitih funkcija koje ima, zbog svoje velike površine služi kao medij preko kojega se mogu apsorbirati različite štetne tvarima s kojima dolazi u kontakt.

Dugotrajna i neadekvatna primjena kortikosteroidne terapije u liječenju psorijaze može imati različite prethodno navedene nuspojave.

Međutim, današnjim modernijim i savjesnim pristupom znanosti sve je više preparata na biljnoj bazi koji su iznimno djelotvorni i nisu agresivni za organizam. Implementacijom prirodnih formula u kozmetičke pripravke, poput krema za psorijazu, mnogi su se uvjerili da ima mjesta za poboljšanja kvalitete života i zdravlja. U suradnji s dermatolozima, stručnjaci iz Soriona stvorili su kolekciju proizvoda za dodatnu njegu psorijatične kože na prirodnoj bazi, bez korištenja kortikosteroida.

Godine istraživanja rezultirale su posebnom prirodnom formulom koja nudi optimalnu kombinaciju nježnog djelovanja na kožu sa snažnim ublažavanjem simptoma psorijaze, ali i atopijskog dermatitisa, naurodermitisa, seoboričnog ekcema i peruti. Birajte između pet različitih prirodnih proizvoda koji će svojim bogatim regenerirajućim sastojcima blagotvorno njegovati oštećenu i osjetljivu kožu — ovisno o dijelu tijela. Krema bazirana na prirodnim sastojcima za svakodnevnu primjenu i ublažavanje simptoma na dijelovima kože zahvaćene psorijazom od sada u 2 različita pakiranja!

Inovativni losion intenzivno obnavlja oštećenu kožu vlasišta, razvijen posebno za uporabu na osjetljivoj koži glave i lica. Posebno blagotvorni sapun za svakodnevno tuširanje i pranje osjetljive, suhe, nadražene, ljuskaste i svrbežne kože lica, ruku i tijela. Šampon za intenzivnu njegu i ublažavanje gruboće, crvenila, ljuskanja i nadraženosti kože vlasišta te ujedno hrani i kosu.

Posebno nježna krema koja obnavlja izrazito suhu kožu sklonu crvenilu, svrbežu, ljuskanju i iritacijama. Doktori još uvek nisu sigurni šta je pravi uzrok psorijaze, pa zato imamo izmešane uzročnike koji mogu da podstaknu ovakvo stanje na našoj glavi ili telu. Kao što vidite, razlog nikad nije samo jedan, uvek je u kombinaciji sa nečim, pa ne možemo sa sigurnošću da kažemo da će samo jedan uzročnik pokrenuti ovu hroničnu bolest temena glave. Kad smo kod simptoma, njih ima mogo više nego poznatih i utvrđenih uzročnika.

Najčešći simptomi kod psorijaze temena na glavi su vidljivi golim okom, tako da ćete lako proceniti šta je u pitanju kada nastupi ova bolest. Budući da ćelije kože rastu i vidljive su na površini vaše kože, one imaju tendenciju da se nakupljaju i ljušte. Ovo može izgledati kao perut, ali nije.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar