•  apr 14, 2022

Najbolje kreme za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Za psorijazu kreme najbolje

Jaka ekspresija psorijaze može trajati tjednima, čak i mjesecima prije povratka bolesti u mirniju fazu. Nekoliko mogućih oblika Opisane promjene i mjesta njihova izbijanja slika su tzv. Postoje i drugi, rjeđi oblici, kao što su kapljičasta psorijaza, koju karakteriziraju psorijatične promjene veličine kapi obično se pojavi nakon streptokokne infekcije ždrijela i češća je u dječjoj i adolescentnoj dobi, i inverzna psorijaza, kod koje su promjene vidljive u pregibima udova pazušna regija, ispod grudi i u spolnoj regiji, a pojavljuje se kod samo 5 posto oboljelih.

Poseban oblik psorijaze je artropatska psorijaza, koja se javlja u oko 30 posto oboljelih, češće u bolesnika s oblikom bolesti tip 1, a uz kožu zahvaća i zglobove. Zglobovi prstiju i nogu postaju otečeni i bolni, s tim da je u težim oblicima njihova funkcija gotovo nemoguća. Psorijaza u dječjoj dobi izgledom je drukčija od slike kakvu vidimo kod odraslih. Zahvaćeno područje kože je manje ljuskavo, a ne stvara se ni tako debeo sloj ljuski kao kod odraslih.

Mjesta pojavljivanja promjena su različita — kod djece su to najčešće pregibi i lice. Procjenom težine bolesti do optimalne terapije Kao i kod svih kroničnih bolesti, kako bi se odredila i provela optimalna terapija, potrebna je procjena težine bolesti svakoga pojedinog oboljelog. Uz rezultate dobivene pomoću navedena tri instrumenta, važno je u obzir uzeti i individualnu procjenu pacijenta, njegovu percepciju i razinu prihvaćanja bolesti, kao i njegova osobna očekivanja.

Lokalna terapija nezaobilazan je dio liječenja psorijaze, a uključuje primjenu keratolitika, uljnih kupki, lokalnih kortikosteroida, lokalnih retinoida, analoga vitamina D i cignolina. Moguća je i primjena u terapijske svrhe ultraljubičastog svjetla UVB i PUVA-e fotokemoterapija koja podrazumijeva uzimanje blago senzibilizirajućeg lijeka — psoralen — prije izlaganja UVA zrakama, zbog njihova utjecaja na brzinu stvaranja novih stanica, odnosno smanjenje brzine diobe keratinocita i posljedično smanjenje upale.

Sustavna terapija psorijaze dolazi na red u slučajevima kad lokalna terapija i fototerapija ne pružaju zadovoljavajuće rezultate. Ovaj pristup uključuje tradicionalne, dobro poznate lijekove: retinoide derivate vitamina A, metotreksat i ciklosporin te biološke lijekove. U terapiji se koriste i prirodni izvori — npr. Kao potporna terapija preporučuje se medicinski ili dermokozmetički proizvodi koji, uključeni u dnevnu rutinu, znatno poboljšavaju stanje oboljelog i njegovu kvalitetu života.

Ona je od iznimne važnosti u smirivanju simptoma i poboljšanju kvalitete života, iz dana u dan. Pobijediti predrasude S obzirom na to da je psorijaza kronična bolest koja zahtijeva dugoročnu terapiju i posebnu briga o koži, za oboljelog sve to postaje svakodnevica i sastavni dio života. Zbog svega toga bolest često utječe i na psihološki status osobe, postajući stalni izvor stresa, koji postaje pokretač pogoršanja stanja.

Kako bi se oboljeli što kvalitetnije suprotstavio tome, potrebno je dobro upoznati bolest te stečena saznanja podijeliti i sa svojom okolinom, jer se samo tako mogu pobijediti brojne predrasude koje prate ovu bolest. To je posebno važno u odgoju oboljelog djeteta, s ciljem ostvarenja što bolje kvalitete života i izgradnje samopouzdanja, koje je potrebno svakoj, a posebice oboljeloj osobi. Naša preporuka. Dodaj na listu mojih omiljenih proizvoda Kupite online.

Više o koži. Osjetljiva koža. Netolerantna i alergijama sklona koža. Dehidrirana koža. Zatvori prozor. Pošaljite e-mail. Leave this field blank. Prijavite se za naš newsletter Naši savjeti, posebne ponude i informacije o proizvodima bit će vam poslane ako imate navršenih 15 godina starosti. Posebno blagotvorni sapun za svakodnevno tuširanje i pranje osjetljive, suhe, nadražene, ljuskaste i svrbežne kože lica, ruku i tijela.

Šampon za intenzivnu njegu i ublažavanje gruboće, crvenila, ljuskanja i nadraženosti kože vlasišta te ujedno hrani i kosu.

Posebno nježna krema koja obnavlja izrazito suhu kožu sklonu crvenilu, svrbežu, ljuskanju i iritacijama. Ne sadrži kortikosteroide 2. Potpuno prirodna baza 3. Nema agresivnog djelovanja na kožu 4. Inovativna formula za kožu, kosu i vlasište 5. Stvarana uz savjete dermatologa 6. Blagotvorna njega koja potiče prirodnu regeneraciju kože 7. Nije testirana na životinjama, veganski proizvodi.

Kvaliteta na prvom mjestu, dakle Sorion. Učinkovit preparat nema usporedbe sa drugim preparatima. Od kad koristim vase proizvode preporodila sam se, vrijede svake kune. Samo tako nastavite. Sorion brzo i učinkovito djeluje na psorijazu. Psorijaza je nestala nakon mnogo godina muke i patnje. Najbolja krema za psorijazu koju sam do sada koristio, a isprobao sam ih dosta. Ne koristim druge preparate dok koristim Sorion kremu. Nakon skoro 13 godina pronašla sam kremu koja doista pomaže kod psorijaze.

Presretna sam i slobodno se odlučite isprobati, vjerujte nije bačen novac, a mi psorijatičari najbolje znamo koliko košta ova bolest!

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar