•  apr 12, 2022

Kreme za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Kreme za psorijazu

Istina, ja nisam imala neki teški oblik psorijaze, pa je možda zato proces vraćanja lijepe kože kod mene išao brže. Ali nisam osjećala svrbež, nisam imala velike crvene mrlje, koža mi se nije perutala niti je bila onako hrapava… Samo sam nanosila HeiwaZEN svaki dan. Ovo je definitivno najbrži i najlakši način rješavanja svih simptoma psorijaze! Konačnu pobjedu nad psorijazom sam slavila nakon 4 tjedna. Koža mi je bila besprijekorna kao nekad! Crvene mrlje su potpuno nestale! Izgledala sam kako sam mislila da neću nikad više!

To je bio dan kada sam konačno ponovo postala sretna, zadovoljna sobom i svojim novim izgledom. Bila sam uvjerena da mogu imati fantastične rezultate kao i ja. I bila sam u pravu. Svima kojima sam savjetovala da ju isprobaju je pomogla i svi su mi zahvalni. Susjeda koja je imala ozbiljniji oblik i jače simptome također ju je isprobala. Bila je presretna kada je konačno primijetila napredak na svojoj koži, nakon godina borbe protiv psorijaze.

Kada je njoj ova krema pomogla, vjerujem da će i svima ostalima. Bitno je samo da se redovito koristi prema uputama, jer će u suprotnom rezultati doći, ali sporije.

Nakon svega što sam prošla, ja se danas osjećam sjajno — pomogla sam sebi da se riješim problema koji me dugo mučio i izgledam odlično, a pomogla sam i drugima. HeiwaZEN je prvobitno bila dostupna samo elitnim krugovima. Čuvana je kao tajna brzog i lakog rješavanja brojnih kožnih bolesti. Čim se saznalo za nju, časopisi su odmah pisali pozitivne kritike o HeiwaZEN kremi. Bilo je dovoljno objaviti da se već tijekom 1. I sami svjesni koliko je psorijaza neugodan i teško rješiv problem, odlučili smo obradovati naše čitatelje koji se bore protiv ovog problema.

Prestanite sanjati o zdravoj i lijepoj koži! Ponuda vrijedi samo za naše čitatelje i ograničena je do nestanka promotivnih zaliha HeiwaZEN kreme. Umjesto ,9 kn, što je redovna cijena proizvoda, danas ćete dobiti ovu nevjerojatno učinkovitu kremu za SAMO ,95 kn! Za neke lijekove, uključujući litijumovu sol i beta blokatore, ustanovljeno je da pokreću ili pogoršavaju bolest. Takođe, prekomjerna konzumacija alkohola, pušenje i gojaznost mogu pogoršati psorijazu ili otežati upravljanje stanjem.

Prvi korak je naravno posjeta dermatologu, da bi se definitivno utvrdila dijagnoza. To je neizostavno pošto i druge bolesti, mogu imati slične simptome, kao što su crvene fleke na koži, pa je konačan sud stručnjaka neizbježan.

Klasično liječenje uglavnom podrazumijeva korišćenje krema na bazi kortikosteroida ili onih sa salicilnom kiselinom. Takođe u opticaju su i tablete kao i fototerapija. Ako ništa od pobrojanih metoda ne pomogne, postoje biološki lekovi injekcije kao što su Enbrel, Stelara, Humira itd. One pomažu, ali slabe imunološki sistem tako da psorijaza ostaje u remisiji. Ako ste naišli na ovaj tekst, velika je verovatnoća da već imate ove neugodne fleke na koži i da ste sa više ili manje uspjeha već isprobali neki lijek ili kreme za psorijazu.

U mom slučaju, crvene fleke na koži su se pojavile prije 8 godina. Radio sam izvan zemlje na gradilištu. Vremenski uslovi su bili loši. Zbog činjenice da moj imunitet nije dobar, znaci psorijaze su počeli da se pojavljuju. Nakon toga, pojavili su se problemi i sa seksualnom potencijom nešto sa čim se ranije nisam susretao.

Osim toga, to je bio težak period u mom životu. Raskinuo sam sa ženom i bio sam mnogo nervozan i razdražljiv. Sve to je uticalo na moje zdravlje. Moj imunitet se pogoršao, kao i psorijaza. Koža je počela da me mnogo svrbi, imao sam žuljeve, fleke na koži i druge neprijatne simptome.

Otišao sam kod dermatologa i dijagnoza je bila jasna — psorijaza. I tako je počela borba sa tom bolešću. U ovih 8 godina probao sam skoro sve — tretmane, pilule, masti, domaća sredstva itd. Također, posjetio sam mnogo stručnjaka.

Bilo je nekih rezultata — simptomi su se smanjili ali hronična psorijaza me nije napuštala. Kada bih se prehladio ili pio alkohol, psorijaza bi se uvijek vraćala.

U početku sam teško postizao erekciju ali je poslije nije bilo nikako. Bilo je tako strašno! Imao sam samo 47 godina i gubljenje seksualnog života je bilo nešto što nikako nisam želio.

Psorijaza mi je uzrokovala probleme sa drugom suprugom i stalno smo se svađali. Ona je mnogo mlađa od mene i nemamo djecu ja imam dvoje djece sa bivšom suprugom tako da sam se počeo brinuti da će me ostaviti i naći nekog drugog. Znao sam da se to može desiti prije ili kasnije. Odvratne crvene fleke na koži s prekrivale moje tijelo, a moja supruga nije željela da ima seks sa mnom čak ni kada bih imao erekciju. Kada muškarac nije u mogućnosti da zadovolji ženu, njihov odnos se vremenom pogoršava i na kraju ga ona prevari.

To je zakon prirode. Srećom, pronašao sam način da sve riješim. Metoda koja mi je pomogla da spasim porodični i seksualni život i kako sam se riješio psorijaze. Konačno sam našao način da spasim porodicu i riješim se hronične psorijaze! Jedan forum za prirodno liječenje, imao je diskusiju koja je krema za psorijazu najučinkovitija.

Mast za psorijazu Detmal je ono što mi je pomoglo da se izliječim. Kupio sam ovaj proizvod jer nisam znao šta još da uradim. Žao mi je što je ranije nisam pronašao ovu kremu. Na moje iznenađenje, djelovala je skoro odmah. Prije pet godina prilikom tuširanja, osjetila sam tvrdu kožu u području lakta. To su bila prva područja upale.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar