•  apr 10, 2022

Fizioloski rastvor i psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza fizioloski rastvor i

Inhalacijska terapija primjenjuje se u liječenju različitih stanja, a najčešće kod djece, kada boluju od: astme, opstruktivnog bronhitisa, laringitisa upala grkljana, pneumonije upale pluća, sinusitisa, alergijskog rinitisa. Za mnoge osobe, inhalacija ima izuzetan značaj radi lakšeg disanja i od vitalnog je značaja za terapiju bolesnika. Koristi se kod svih uzrasta, od novorođenčeta do starijih osoba. Inhalacijom se djetetu ili odrasloj osobi trenutno olakšava disanje.

Vrlo je korisna i kod obične prehlade i teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje iscrpljujuće zbog gustog sekreta. Otopina za inhaliranje priprema se prema uputi liječnika ili ljekarnika, a osoba inhalira aerosol putem maske ili usnog nastavka.

Pravilno je udisati kroz usta, a prije svakog izdaha treba zadržati dah par sekundi. Kod male djece dovoljno je da mirno i polako dišu. Inhalator se koristi dok lijek iz spremnika ne nestane. Nikada se ne smije držati glavu pognutu, dišni putovi prilikom inhalacije moraju biti slobodni.

Za inhaliranje se najčešće koristi fiziološka otopina, u količini od 3 ml. Inhalacije samom fiziološkom otopinom trebaju trajati od 15 do 25 minuta, a time se postiže vlaženje sluznice dišnih puteva kod prehlada, alergija. Postoje razne vrste inhalatora, od onih za kućnu uporabu do profesionalnih inhalatora koji se koriste u zdravstvenim ustanovama.

Mogu biti različitih veličina i kapaciteta, s odvojenim maskama za djecu i odrasle. Kompresijski inhalator namijenjen je za kućnu upotrebu jer radi na struju, a ultrazvučni na baterije zbog čega je vrlo praktičan kad ste na putu. Zahvaljujući napretku tehnologije, danas postoje inhalatori koji sadrže tihi kompresor, lagani su i kompaktni te tako olakšavaju primjenu. Inhalator Tuljan Sami kompresijski je inhalator sa SideStream tehnologijom za raspršivanje lijeka, a preporučuje se kod plućnih infekcija, astme, bronhitisa i ostalih respiratornih bolesti.

Dizajn inhalatora je u potpunosti prilagođen djeci. Omron inhalator Microair U je lako prenosivi ultrazvučni inhalator. Praktičan je i za djecu i odrasle koje muče alergije ili astma, a može se koristiti čak i u ležećem položaju. Mogu ga koristiti i osobe s kroničnim problemima dišnog sustava.

Omron kompresijski inhalator Comp Air medicinski je proizvod namijenjen za kućnu i profesionalnu upotrebu. Mogu ga koristiti i djeca i odrasli. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji raspršivanja koja omogućuje visoku iskoristivost lijeka i maksimalnu učinkovitost, Omron inhalator Comp Air se prilagođava ritmu disanja pojedine osobe.

Osim toga, jednostavan je za korištenje te se lako održava. Konačnu odluku o tome hoćete li izabrati kompresorski ili ultrazvučni inhalator, u potpunosti je na vama i ovisi o vašim potrebama i željama. Bitno je da samo dobro proučite njegove funkcionalnosti, način primjene i da se odlučite na konačan korak - kupovinu. Sve naše inhalatore istražite klikom na gumb ispod i nemojte dopustiti da vas prehlada, gripa ili neki drugi respiratorni problem sprječava da maksimalno uživate u životu. Olakšajte disanje uz inhalatore.

Facebook Instagram. Prijava Registracija Zaboravljena lozinka. Brza dostava U roku 2 - 3 radna dana. Dostava: Besplatna. Sveukupno: 0,00 kn.

Pregled košarice Dovrši kupovinu. Do besplatne dostave nedostaje Vam ,00 kn. Fiziološki rastvor učinkovit je i u ispiranju lica, ali ga ne smete prečesto koristiti u te svrhe. Najbolje deluje ako dobro isperete lice blagim sapunom i toplom vodom.

Uzmite malo kuhinjske soli i njome masirajte kožu lica. Isperite lice i nakon toga nakvasite vatu fiziološkim rastvorom, prođite po licu i temeljno isperite. Ovo će vam pomoći u borbi protiv akni, ali pripazite da ne dođe do prevelike nadraženosti i crvenila kože.

Fiziološki rastvor možete da napravite i u svojoj kuhinji. U jednoj posudi pomešajte litar destilovane vode i 9 grama čiste laboratorijske soli.

Ovime ćete dobiti 1-procentni fiziološki rastvor, koji je odličan za čišćenje nosa ili lica. Ipak, jednostavnija je odluka kupiti gotov fiziološki rastvor i apoteci, budući da boca od ml košta oko dinara. Menja nekoliko preparata.

Kad osetite da vas oči peckaju i nešto vas žulja, jedino čime smete da ih ispirate bez lekarskog nadzora je fiziološki rastvor. Foto: Thinkstock. Kliknite za sledeću vest. Razmena sadržaja. Inicijalizacija u toku

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar