•  apr 11, 2022

Krema sa zeolitom za psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Krema sa zeolitom za psorijazu

Maska za lice od Zeotexa U današnjem svijetu su kožni problemi sve češći, no iako su naizgled samo estetski, oni sežu puno dublje i sa sobom često donose psihološki teret s kojim se nije nimalo lako nositi. Zeotex zeolit Zbog sinergije i uzajamnog djelovanja tvari iz zeolita i microsilvera, blagotvorna aktivnost na koži je još učinkovitija te široki spektar djelovanja na bakterije, viruse i gljivice, ovu kremu čini jednistvenom na tržištu.

Autor: T. Datum: 2. Izvor: PR. Najnoviji članci Božićna bajka s pogledom na glavni zagrebački trg Obnovite kosu uz pomoć nove snažne Kiehl's Amino Acid U Zagrebu otvorena originalna talijanska trattoria Najljepše rukavice iz trenutne ponude Otkrivamo vam najpoželjinije skijaške destinacije ove Nakon zacjeljenja rane primjenjuje se postupak za saniranje patoloških promjena kože kad nema otvorenih rana.

Patološki promijenjeni dio kože se prvo ispere sterilnom fiziološkom otopinom i posuši sterilnim tupferom. Ako se radi o većim površinama, potrebno je redovno tuširanje. Pokrije se slojem pudera od zeolita te se preko toga stavi sterilna kompresa ako je moguće. Procedura se ponavlja svakodnevno najmanje dva puta dnevno do potpunog nestajanja patoloških promjena na koži. Za razliku od površinskih kožnih oštećenja, kada je dovoljna samo lokalna primjena zeolitnog pudera ili kreme, kod kožnih bolesti pored lokalne primjene, potrebno je i oralno uzimanje zeolita, Znanstveno i predklinički je dokazano pozitivno djelovanje zeolita kod kožnih oboljenja i sustavnih bolesti organizma koja se manifestiraju na koži, npr: herpes simplex, herpes zoster, neurodermitis, psorijaza, vitiligo, dermatomikoza, post-radijacijski dermatitis, akne, veruke, fibromi, fistule, dekubitalni ulkus, ulcus cruris, seboreja, gljivična oboljenja kože, sluzokože i unutrašnjih organa candida, te tegobe kože i sluznice koja mogu nastati kao posljedica radiologijskih zahvata.

Posebno je značajna njegova primjena u onkologiji, kod melanoma i drugih kožnih tumora obavezna oralna i lokalna primjena. Ako se radi o dugotrajnijim ili kroničnim kožnim oboljenjima, preporuča se prvih 1 — 2 mjeseca provoditi intenzivnu oralnu terapiju na nivou 6 — 8 grama tj.

Ovisno o vrsti kožnog oboljenja i stupnju oštećenja kože primjenjuje se lokalna aplikacija zeolitnog pudera ili kreme ili zeolitne kupke. Kod nekih kožnih bolesti koža može biti vrlo iritirana i oštećena pa više ne podnosi nikakvu neposrednu lokalnu aplikaciju i reagira osipom, svrabom i sl.

U takvim slučajevima se uz oralnu terapiju provode samo zeolitne kupke. Tek nakon protoka nekog perioda oralne terapije i kupki, koje rezultiraju boljom kondicijom kože, može se eventualno početi primjenjivati i zeolitna krema. Kod neurodermitisa i psorijaze preporuča se oralna terapija zeolitom.

Ovisno o osjetljivosti, koža se istovremeno može i lokalno tretirati zeolitnom kremom. Međutim, koža koja boluje od neurodermitisa i psorijaze često je oštećena i vrlo osjetljiva, pa ne podnosi lokalnu terapiju. Reakcije su individualne. Najčešće se lokalno liječenje može poduzeti tek nakon što se određeno vrijeme bolest liječi oralnim putem. Do tada se uz oralnu terapiju rade zeolitne kupke, koje omogućuju prodiranje vlage u površinske slojeve kože, pa koža postaje ravnomjerno vlažna i nahranjena.

Nakon kupanja se preporuča sušenje ogrtačem, bez korištenja ručnika. Za seboreju i neugodno perutanje tjemena pokazalo se djelotvornim redovito masiranje vodom koja je obogaćena zeolitom. Ukoliko se odlučite za preuzimanje naručene i plaćene robe u ljekarni, navedenu po zaključivanju narudžbe i primitku potvrde na Vašu mail adresu možete preuzeti isti dan u našoj ljekarni u ulici Kralja Tomislava 8, Našice.

Dostava unutar Republike Hrvatske se ne naplaćuje kupcu za narudžbe koje prelaze ,00 kn. Za sve narudžbe manje od ,00 kn trošak dostave se naplaćuje u iznosu od 30 kn prilikom narudžbe.

Ukoliko niste kod kuće u vremenu kada dođe dostavljač, dostavljač će Vas kontaktirati telefonski i dogovoriti ćete se oko termina dostave, ili će Vam ostaviti obavijest na adresi. Dostava u inozemstvo se odvija preko praćenih pošiljki Hrvatske pošte i to u slijedeće države: Slovenija — cijena dostave 80,00kn Austrija — cijena dostave 80,00kn Njemačka — cijena dostave 80,00kn Irska — cijena dostave ,00kn Prilikom dostave u inozemstvo plaćanje se vrši kreditnim karticama ili Paypalom, te ne vrijedi pogodnost besplatne dostave za iznos iznad ,00kn.

SKU: Možda će vam se također svidjeti… Dostupne vrste plaćanja. Dodaj u košaricu. Povezani proizvodi Dostupne vrste plaćanja. Pročitaj više.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar