•  apr 14, 2022

Psorijaza na prstima ruku

Vesna Objavio Vesna
Ruku psorijaza na prstima

Možete ga koristiti samog, možete ga dodati kokosovom ulju i naneti na bolno mesto. Pročitajte sve o lavandinom ulju u ovom tekstu. Med je takođe odličan prirodan proizvod koji može da smanji upale na koži. Iako nije na bazi ulja, pokazalo se da on odlično hidrira kožu i dodaje joj vlažnost, kao i da se odlično bori protiv mikrooorganizama.

Aloe vera gel je poznat kao odličan prirodni preparat za negu kože. Onda kada vam treba preparat koji će da ohladi upaljeno mesto i donese umirenje upale, aloe vera je prava stvar.

Krastavac je pun vode i kao takav odlično hidrira suve delove kože zahvaćene ekcemom. Možete ga iseći na kolutove ili narendati na obolelo mesto i prekriti zavojem. Kupka od kamilice ili od ovsene kaše odlično omekšava kožu. Možete ih dodati u vodu, a možete napraviti i šumeće kugle za kupanje od sledećih sastojaka.

Umesite sastojke. Ukoliko su previše suvi, dodajte još malo ulja. Nikako nemojte dodavati vodu jer ona podstiče reakciju sode bikarbone i limutusa i masa počinje da peni i da se raspada. Stavite sve to u kalup po želji i koristite kad se kupate. Možete upotrebiti odmah ili ostaviti i da se osuši i koristiti drugom prilikom. Soda bikarbona deluje protiv mikroorganizama, ovsena kaša omekšava kožu dok ulja dodaju neophodnu masnoću.

Ako nemate kadu u kojoj možete da se opružite, možete napraviti ugođaj za vaše ruke i u običnom lavoru. U nekim slučajevima i ishrana može da pomogne da se rešite crvenila i svraba na koži.

Probajte na neki od sledećih načina. Konzumirajte riblje ulje. Neka istraživanja su pokazala da osobe koje imaju problema sa ekcemom i proizvodnjom ulja na koži imaju koristi od ovog dodatka ishrani. Tačnije, njima nedostaju omega 3 i omega 6 masne kiseline, a riblje ulje ima i jedno i drugo.

Ukoliko ne podnosite riblje ulje, slične efekte može vam dati i konzumiranje mlevenog lana. Vitamini i minerali mogu biti korisni dodaci u lečenju ekcema na rukama.

Od svih vitamina, za kožu su vam potrebni vitamini E i A, dok vam od minerala najviše treba cink koji ubrzava proces zaceljivanja rana. Iako su vitamini prirodan tretman i sinonim za dobro zdravlje, to ne znači da treba tek tako da posegnete za njima.

 • Prvo, male točke skaču na falange prstiju, dlanova, uključujući ploču nokta.
 • Osim streptokoknih infekcija, navode se upala sinusa i dišnog sustava te različita stanja u probavnom i genitourinarnom sustavu.
 • U kliničkoj praksi remisija se obično definira odsutnošću upaljenih zglobova i urednom vrijednošću CRP-a.
 • Sljedeći Članak Alergija kod budućih majki je neugodna, ali možete živjeti. Uklonite štetne učinke početnih znakova bolesti.
 • Nemelanomski tumori kože.
 • Nemojte ih uzimati na svoju ruku. Višak nekih vitamina uopšte nije preporučljiv. Na primer, višak vitamina A može da dovede do opadanja kose, dok višak cinka ometa apsorpciju bakra. Probiotici su zaslužni za normalno i zdravo funkcionisanje creva i sve je više istraživanja koja pokazuju da je zdravlje creva veoma važno za zdravlje organizma u celini i za dobar imunitet. Ekcem može biti posledica lošeg imuniteta, pa je uzimanje probiotika od koristi u tom slučaju.

  Kao što ne postoji jedan i jedinstven uzrok ekcema, tako ne postoji ni jedinstvena metoda njegovog lečenja. Svaka osoba je priča za sebe. Ono što izaziva ekcem na rukama jedne osobe, nekima je sasvim normalno. Isto je i sa lečenjem ekcema na rukama i prirodnim tretmanima. Kortikorsteroidne kreme neće dati bajne efekte ako je uzrok ekcema loš imunitet ili stres.

  Meditacija i sukobljavanje sa stresom neće pomoći ako je uzročnik genetika ili konktakt sa nekim iritirajućim materijama. Za uspešno lečenje ekcema na rukama potreban vam je dobar dermatolog, ali on neće pomoći ako ne sami ne pazite na sebe.

  Vi ste ti koji treba da mu kažete kakve ste simptome primetili na svojoj koži, kada i u kojim situacijama se oni javljaju.

  Zato motrite na sebe i vodite evidenciju neko vreme, ne biste li ustanovili neko pravilo po kome se crvenilo i svrab kože javljaju. Tek onda kada ustanovite pravi uzrok bićete na korak do rešenja.

  Možda ti se također sviđa
  Najpopularniji tekstovi
  Ostavite komentar
  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
  Komentar