•  apr 10, 2022

Psorijaza ispod pazuha

Vesna Objavio Vesna
Pazuha psorijaza ispod

Da li mi je to nekakva alergija ili gljivicna infekcija? Unaprijed hvala. Krešimir Kostović, dr. Može bitI i jedno i drugo, ali najvjerojatnije se radi o iritaciji. Pozdrav, trudna sam već 15 tjedana i sve je s trudnoćom u redu- Inače imam jako zahvalnu kožu i nikad nisam imala problema. Prije nekoliko dana ispod lijeve dojke se pojavila velika crvena akna, te niže od nje 5,6 manjih kao čireva.

Užasno me svbi na tom dijelu, ali ne non stop, samo u nekakvim nazovimo ih napadajima. Danas sam išla kod liječnika i prva njegova reakcija je bila herpes zoster te me poslao na hitni dermatološki odjel gdje mi je specijalista utvrdio da nije herper, ali ako se pogorša da dođem opet sutra- preksutra. Mislite li da bi osip mogao nekako biti povezan s trudnoćom? Hvala na odgovoru.

Pitanje je o čemu se radi. Moglo bi se raditi i o nekoj dermatozi povezanoj s trudnoćom, ali je to ponekad teško utvrditi. POštovani, imam pojavu svrbeža gotovo isključivo samo na pregibima laktovima unutarnja strana, ispod pupka, unutarnja strana koljena a rijetko negdje drugdje.

To se pojavljuje svako malo, pa nestane i opet. Ako takvo mjesto češem postane naravno crveno, ali ako ga se dobro istrlja hidrogen peroksidom počinju biti vidljivi mali bijeli prištići. Ako ih se namaže elocomom oni nestanu, ali se opet nakon nekog vremena pojave.

Nisam bio kod svog doktora već kod nekog drugog pošto nisam bio u svome gradu i pripisan mi je elocom i trljanje hidrogenom uz poruku da je to virus koji je citiram "ušao negdje ispod nokta" ali nikad nisam saznao o čemu je stvarno riječ.

Možete li mi pomoći u tome ako znate? Dijagnozu Vam ne mogu reći, ali sigurno je da hidrogen peroksid nije dobro rješenje. Nadalje, virus sigurno nije uzrok Vaših tegoba.

Moguće je da se radi i o atopijskom dermatitsu. Vec vise od mjesec dana me neprestano svrbi skoro cijelo tijelo, najjaci svrabez se javlja tokom noci i to mi ometa san. U pocetku sam imala crvena tackice oko laktova pa sam tada otisla kod dermatologa i on mi je dao tablete jer je to bila neka alergija.

Kada sam to popila alergija je prosla ali svrabez me nije prestao, cak mislim da je sada jos jaci. Kada me svrbi cesem se i onda mi se na tom mjestu pojave kao krastice neke, a i dlanovi me jako svrbe i tu mi se onda pojavljuju neke bijele crtice.

Problem je sto svrbi i moju sestru sa kojom zivim i decka sa kojim imam odnose. Bila bih zahvala kada biste otprilike rekli sta vi mislite da je u pitanju?

S obzirom da se svrbi više osoba s kojima ste u najužem kontaktu i s obzirom da je svrbež najjači noću, potrebno je isključiti svrab pretragom na dermatološkoj Klinici pod mikroskopom. Točna dijagnoza se ne može postaviti preko računala. Specijalizacije - stomatologija Dentalna implantologija Dentalna patologija i endodoncija Ortodoncija Stomatološka protetika Prikaži sve.

Home Forum Specijalizacije - medicina Dermatovenerologija Crvenilo i svrbež Dermatovenerologija Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti.

Broj tema: Broj poruka: Borna Pavičić, dr. Prethodna tema Sljedeća tema. Autor Poruka Karmina Hvala na odgovoru Doc. Povezani video prilozi Što je atopija? Što su alergije, kako nastaju i koje alergije su najčešće? Kako se mogu ukloniti ožiljci od akne?

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar