•  apr 13, 2022

Ulje divljeg origana psorijaza

Vesna Objavio Vesna
Psorijaza origana ulje divljeg

Ono iz Izvedeno je na 18 miševa koji su bili zaraženi zlatnim stafilokokom- Staphylococcus aureus. Miševi su podeljeni u tri grupe. U prvoj su lečeni antibiotikom, vankomicinom. U drugoj origanovim uljem, a trećoj nisu podvrgnuti lečenju. U ovoj grupi su svi miševi uginuli nakon 3 dana, u prvoj su preživela 2.

Dok 3 miša lečena uljem origana preživela. U decembru Journal of Medicinal Food je objavio studiju o značajnom dejstvu ovog ulja protiv 5 tipova štetnih bakterija. Zanimljivo je da je najjače dejstvo ulje divljeg origana imalo protiv Ešerihije koli.

Ulje divljeg origana - kako piti, gdje kupiti i nuspojave - abcpsorijaz.com

Stoga se origanovo ulje koristi za lečenje urinarnih i gasrtointestinalnih infekcija. Urinarne infekcije su najčešće izavane Ešerihijom koli.

Njihovo lečenje origanovim uljem traje duže nego lečenje antibioticima. Ua ovu namenu, najjednostavnije je koristiti ulje divljeg origana u kapsulama. A najdelotvornije uz propisane lekove. Poznato je da se Ešerihija koli postaje brzo imuna na antibiotik i stoga se infekcija često vraća. Upravo u tim slučajevima origanovo ulje je od pomoći. Počnite tako što ćete uzimati po jednu kap razblaženu u kašičici jestivog ulja, tri puta dnevno.

Postepeno povećavajte dozu, ali ne uzimajte više od 12 kapi na dan. Antibiotska i antiseptička svojstva origano ulja pomažu u lečenju heliko bakterije. Ova neugodna bakterija uzrokuje ozbiljne gastritične smetnje i neretko čir na želucu. Od izuzetne je važnosti početi terapiju na vreme. Ulje divljeg origana za heliko bakteriju možete koristiti na isti način kao i za tretman urinarnih infekcija.

Pripazite, pravilno doziranje je izuzetno bitno za dalji tok lečenja. Za lečenje bakterijskih infekcija pored lekova i suplemenata potrebno je povesti računa i o životnim navikama.

Takođe uvek se trebate pridžavati saveta stručnjaka. Udružen sa antifungicidom, timolom u ulju divljeg origana, karvakrol je snažan borac protiv kandide. Istraživanja su vršena na miševima i pokazalo se da su svi miševi zaraženi gljivicom Candida albicans preživeli nakon tretmana uljem divljeg origana.

Takođe, netretirani glodari su uginuli. Kandidijazija je gljivična infekcija izazvana kandidom koja normalno živi u našem organizmu. Usled stresa, pada imuniteta, nezdrave ishrane i drugih faktora gljivica se razmnožava velikom brzinom. Širi se površinski i napada kožu i nokte ali i usnu duplju, genitalije i creva. Može biti dugotrajna i veoma neprijatna, praćena svrabom, crvenilom, promenama na sluzokoži.

Pročitajte kako se rešiti kandide na potpuno prirodan način. Novom režimu ishrane pridružite ulje od divljeg origana za kandidu. Koristite ga kao i za lečenje bakterija. Izbegavajte šećere, bela brašna i pijte dosta vode. Hipokrat, otac medicine, je koristio origanovo ulje za lečenje digestivnih, respiratornih i infektivnih bolesti. Već pomenuti karvakrol je poznat ne samo po antibakterijskomi antigljivičom, već i antivirusnom i antiseptičkom dejstvu.

Uz to pokazuje povoljan uticaj na prevenciju sekundarnih efekata nekih od najopasnijih droga. Divlji origano sadrži vitamine A i C, karoten. Bogat je mineralima kalcijumom, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, bakrom, cinkom. Ulje divljeg origana pomaže u lečienju rozacee.

Pročitajte o tome ovde.

Da li je ulje divljeg origana zaista bolje od antibiotika? | Minut za mene

Oralna upotreba podrazumeva da se 2,3 kapi ulja razblaže u kašičici drugog — maslinovog, kokosovog ulja. Pazite da u toj mešavini ulja bude najviše do 5 procenata origanovog, nikako više od toga, jer u suprotnom može biti štetno.

Preporučenu dozu možete usuti u 1 dl mleka, soka, jogurta, dobro promešati i popiti. Nemojte ga mešati sa citrusima, niti dugo zadržavati u ustima. Poželjno je popiti čašu vode nakon upotrebe ovog ulja. Kod lokalne primene treba razrediti desetak kapi ulja origana u ml hladno ceđenog maslinovog ili nekog drugog ulja i mazati bolno mesto.

Ulje origana je dostupno ne samo u obliku ulja, već i u kapsulama. Na taj način se postiže pravilno doziranje i jednostavana upotreba. Kapsule sadrže 45 mg ulja, zatim maslinovo ulje i oko 80 procenata dragocenog karvakrola. Za inhalaciju sinusa pripremite blagi rastvor. Možete ga udisati i z bočice,jer pomaže za sinuse čak i tako. Samo pazljivo, jer je vrlo jakog mirisa. Za neke i neprijatnog. Izmrvite listove origana, stavite ih u teglu. Zagrejte ulje, neka mu tempratura bude oko 40 stepeni ne preko toga.

To će aktivirati biljku i pomoći joj da otpusti svoje ulje. Sipajte u teglu i ostavite neka odstoji tako ceo dan. Procedite i prespite u drugu teglicu. Kako biste mu produžili rok trajanja dodajte malo ulja od koštica grožđa. Koristite za masažu bolnih mesta. Možete dodati i nekoliko kapi u vašu omiljenu kupku.

Na forumima se može pročitati, da su brojni korisnici koristili ulje origana protiv kandide, tačnije za njeno lečenje. Uglavnom takva terapija dala je zadovoljavajuće rezultate i iskustva su sasvim dobra. Origanovo ulje je efikasno je protiv upornog kašlja i gripoznih stanja. Posebno za inhalaciju.

Dobre rezultate je dalo i u primeni protiv Ešerihije koli, ali ne i protiv hlamidije. Prilično često se koristi za kožna oboljenja. A najbolje se pokazao u lečenju šuge. Neke devojke ga koriste za masažu protiv celulita, svakako ženskog neprijatelja broj jedan. Najčešće se može pročitati kako jak i dugotrajan miris i ukus odvraćaju od upotrebe. Čak i onda kad je razblaženo u drugom ulju ili u tečnosti, ulje divljeg origana je neprijatno za konzumiranje.

Kokretno čak i kad ispijete napitak i u čaši nema više ničega, ona i dalje žestoko miriše. Trebaće joj nešto jače pranje i ispiranje, verujte na reč.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar