•  apr 14, 2022

Travari koji lece psorijazu

Vesna Objavio Vesna
Lece travari psorijazu koji

Ova bolest je relativno česta, ali nije ozbiljna već više predstavlja neprijatan estetski problem. Postoje brojne biljke koje mogu da izleče psorijazu ili makar da olakšaju njene neprijatne simptome. Smatra se da svaka deseta osoba nosi gen za ovu bolest, ali ne mora obavezno i da oboli od nje. Tačan uzrok nastanka psorijaze još uvek nije poznat, ali se smatra da je jedan od najčešćih faktora hronični stres. Genetika je takođe jedan od faktora, a postoji veza između hormonalnih promena i razvoja psorijaze.

Psorijaza može postati jača za vreme puberteta i menopauze, a gotovo uvek postane jača za vreme trudnoće. Neki lekovi i hemikalije takođe mogu izazvati ovu bolest, a među faktorima rizika su i gojaznost i česte infekcije grla. Psorijaza se lako prepoznaje, a karakterišu je crvene flek e u ograničenoj oblasti, prekrivene srebrnastim ljuspicama.

Najčešće pogođene oblasti su koža glave, donji deo leđa, laktovi, kolena, nokti i zglobovi. Promene na koži mogu nastati i nestati zuvek, a mogu i zauvek ostati. Postoje i ozbiljniji oblici u kojima je skoro čitava koža crvena i prekrivena ljuspicama, a takva stanja zahtevaju momentalnu hospitalizaciju jer postoji opasnost od dehidratacije organizma, enteropatije, anemije i hipoproteinemije. Zapravo, pravi razlog za pojavu bolesti je iznenadan pad imuniteta, do čega velika količina stresa neizbežno dovodi.

Stoga je za lečenje psorijaze najvažnije ojačati imuni sistem. Detoksikacija organizma ima jako važnu ulogu kod svih kožnih bolesti. Praksa je pokazala da se simptomi psorijaze povuku nakon detoksikacije. Proces detoksikacije može potrajati nekoliko nedelja, a najvažnije je izvršiti je krajem jeseni, za vreme zime i početkom proleća.

Za vreme detoksikacije bi trebalo da se koristi prirodna hrana u sirovom obliku, koja nije termički obrađena. Važno je izbegavati meso i mesne proizvode, konzervisanu hranu, industrijske začine, slatkiše, majonez, kečap, veštačke soseve, bilo šta što sadrži konzervanse, veštačke boje i arome, nezdrave sokove, alkohol, cigarete, paštete i drugu prerađenu hranu. Prženu hranu takođe ne treba konzumirati.

Ishrana pri detoksikaciji treba da uključuje sveže voće i povrće, prirodne sokove, žitarice, orašaste plodove, semenke, hladno presovano ulje, mahunarke i ponekad tofu, ali i velike količine vode.

Ishrana pri detoksikaciji treba da uključuje sveže voće i povrće, prirodne sokove, žitarice, orašaste plodove, semenke, hladno presovano ulje, mahunarke i ponekad tofu, ali i velike količine vode. Glina je takođe dobra za detoksikaciju organizma. Čaj od korena čička je jedan od najefikasnijih čajeva za detoksikaciju organizma koji se tradicionalno koristi za lečenje zapaljenskih stanja kože.

Pripremite ga tako što ćete kuvati jednu kašiku korena u 3,5 dl vode oko 10 minuta, a zatim dobro procediti. Pijte tri puta dnevno i gledajte da čaj uvek bude sveže napravljen. Ulje od jagorčevine je značajno za lečenje mnogih bolesti zbog svog bogatog sadržaja esencijalnih masnih kiselina.

Gama-linolenska kiselina iz ovog ulja potpomaže pravilno funkcionisanje kože. Može se koristiti i spolja za mazanje. Ulje od kima je odlično za lečenje raznih kožnih bolesti. Ovo ulje jača imuni sistem i sprečava autoimunu aktivnost, a gama-linolenska kiselina je odličan regulator zapaljenskih procesa.

Preporučuje se 25 kapi tri puta dnevno odmah nakon obroka. Kronova bolest. Kapavac ili triper- Sve što treba da znate o ovoj polnoj bolesti. Problemi sa kožom kod odraslih. Ovo su uzroci pojave psorijaze. Psorijaza može da razvije teže oblike bolesti. Naslovna Dermatologija Psorijaza Recepti koji leče i psorijazu! Autor Redakcija Kucnilekar Poslednje ažuriranje Oct 2, Bolesti kože Featured psorijaza. Redakcija Kucnilekar.

Predhodni tekst Kronova bolest. Sledeći tekst Kapavac ili triper- Sve što treba da znate o ovoj polnoj bolesti. Mnogi su čitali i ove tekstove Više od autora. Pred Slede. Avatars by Sterling Adventures. Prijavite se. Dobrodošli, prijavite se na svoj račun.

Možda ti se također sviđa
Najpopularniji tekstovi
Ostavite komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena*
Komentar